jajko - 22300 przepisów (strona:750/1487)

Ciasto Kapitańskie 1116

mało. Kawa i kakao przełamują słodycz. Polecam bardzo:) Przepis stąd. Lekko przeze mnie zmodyfikowany. Składniki na blachę 24 x 32 cm Biszkopt: 3 duże jajka L 3/4 szklanki cukru 5 łyżek oleju 5 łyżek wody 15 dkg mąki pszennej (niepełna szklanka)  łyżeczka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao Krem ajerkoniakowy: 700 ml mleka 1 szklanka

Maślane ciasteczko
Świąteczny makowiec z kruszonką i lukrem 1589

żółtek 6 łyżek cukru trzcinowego 15 g proszku do pieczenia masa makowa: 1 opakowanie masy makowej 100 g suchego mielonego maku białka ubite na sztywną pianę z 5 sztuk jajek wykorzystanych do ciasta trochę koniaku ok 1/3 szklanki bułki tartej (opcjonalnie) 2 łyżki cukru trzcinowego lukier: ok. ½ -3/4 szklanki cukru pudru 1-1,5 łyżki soku z cytryny cukrowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierniczki z cytrynowym lukrem, bez tłuszczu 143

lukier, ale potrzebują czasu aby zmięknąć.  Składniki: - 35 dag mąki pszennej - 25 dag miodu, ja użyłam prawdziwego ale możecie użyć sztucznego - 10 dag ksylitolu lub zwykłego cukru - 1 jajo - 3 łyżeczki przyprawy do piernika Lukier cytrynowy: - cukier puder - sok z cytryny 1. Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy przyprawę do piernika. Ksilitol ucieramy z jajkiem na puszystą masę. Łączymy

Apetyczna babeczka
Wysokobiałkowy omlet owsiany 139

Kolejna odsłona mojego ulubionego omleta. Nie będę się rozpisywała, po prostu polecam go wykonać! Składniki: 2 jajka 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych  1 łyżeczka odżywki białkowej  szczypta proszku do pieczenia  aromat śmietankowy kaki jabłko  Sposób przygotowania: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Płatki owsiane zalewamy wrzącą wodą i czekamy

Truskawkowa Fiesta
Kolorowa galaretka z szynką z indyka 186

prostu szynką :)  Składniki: bulion lub chudy rosół mięsno-warzywny lub warzywny szynka z indyka Konspol gotowana marchew (można wykorzystać z rosołu) kukurydza z puszki czarna fasola z puszki jajka ugotowane twardo świeża papryka zielona pietruszka żelatyna Żelatynę rozpuść w rosole lub bulionie według instrukcji z opakowania. Przestudź. Na dno miski (miseczek, foremek, głębokiego talerza itp.) wlej odrobinę przestudzonego bulionu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczone paszteciki do barszczu 852

sztuk dużych pasztecików. Składniki: Ciasto: 350ml letniego mleka  60g roztopionego masła 20g świeżych drożdży (lub 10g suchych) pół łyżki cukru 2 łyżeczki soli 600g mąki pszennej 2 jajka  Farsz 500-600g pieczarek 2 małe cebule olej sól, pieprz   Dodatkowo: 3-4 łyżki masła do rozpuszczenia zioła prowansalskie sól W około 50-100ml letniego mleka rozpuszczamy

Czerwona Porzeczka
Warstwowy torcik ala Szarlotka 264

tortownicy, lub zrobicie podstawę z naturalnych, owsianych ciasteczek i masła- jak to zrobiliśmy w przepisie na torcik Snickers . Zapraszam do przepisu i Życzę Smacznego!!! SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 3 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju sok wyciśnięty z połowy cytryny łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli   DO NASĄCZENIA BISZKOPTU: Przestudzona, słaba

Domowe Torty
Gala Gault&Millau od kuchni 139

Roku Gault& Millau 2016 – przystawka zimna: wędzony pstrąg/ pietruszka/ mirabelka Michał Kuter Szef Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2016 – zupa: biały barszcz/ krokiet z wędzonych żeber/ chrupiący boczek/ jajko przepiórcze/ puree z leśnymi grzybami Paweł Dołżonek – danie głowne ryba: dorsz w popiele/ soubise/ kalafior/ gruszka/ vermouth Adrian Klonowski Młody Talent Gault&Millau 2016 – danie głowne mięso: kaczka

królestwo garów
Sernik japoński - sufletowy, lekki 247

jeszcze lepiej jeśli rocotta lub maskarpone) (200 g) 100 g masła lub 100 g bardzo gęstej świeżej śmietany 90 ml tłustego mleka lub 50 g płynnego jogurtu 6 jajek (oddzielić żółtka od białek) 1/4 łyżeczki soku z cytryny 150 g cukru pudru lub białego miałkiego 60 g maki (405) 30 g mąki kukurydzianej Wykonanie: Nagrzać piekarnik do 160*C Przygotować

Sztuka gotowania w/g Samiry
Skandynawski biszkopt z jabłkami 171

się w kanon modnych ostatnio naked cake; jeśli więc podążacie za trendami, upieczcie koniecznie! Jesienny biszkopt z jabłkami i orzechami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) biszkopt: 3 jajka 125 g cukru 100 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 g płatków z orzechów laskowych nasączenie: 90 ml ciemnego rumu krem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kurczak KFC 206

fileta z kurczaka szczypta słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne  1/2 łyżeczki soli Gęste ciasto naleśnikowe: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/3 - 1/4 szklanki mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne  1/4 łyżeczki soli 2 szczypty słodkiej papryki Panierka: mąka pszenna do panierowania Dodatkowo: olej do smażenia   Przygotowanie : Mięso umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem. Pierś z kurczaka pokroić

Kuchnia Danusi
Migdałowe kule z amaretto 131

zagniotę ciasto i pieczemy. Jakie tam bawić się! Nie ma lepszej zabawy niż stolnica w kuchni, na niej wulkan mąki, a z niego płynąca lawa z miodu i jajek! Kiedy już udało się upiec pierniczki, od razu musieli je dekorować. Stół przykryłam folią malarską, powyciągałam wszystkie posypki, zrobiłam polewę czekoladową, lukier i zostawiłam ich na polu bitwy. Po kilku minutach

bistro mama
Pierogi z wiśniami 90

Moje towarzystwo uwielbia pierogi i to w każdej postaci:  pierogi ruskie ,  pierogi z kaszą jaglaną ,  pierogi z jagodami . Dzisiaj padło na pierogi z

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
toscakaka – ciasto ucierane z migdałami 168

łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 60 g masła 80 ml maślanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1szczypta soli dodatkowo opcjonalnie: dżem borówkowy wykonanie: Masło roztapiamy i odstawiamy do przestygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem trzcinowym i cukrem z wanilią na puszystą masę. Do masy jajecznej przesiewamy stopniowo mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Dodajemy maślankę, sól oraz wystudzone masło

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki dyniowe 141

dodatkiem puree z dyni, który nadaje im piękny żółto-pomarańczowy odcień. Proste w przygotowaniu, wyśmienite zarówno na słodko jak i wytrawnie. Polecam! Składniki: (na około 10 sztuk) 3 jajka 1 szkl mleka 3/4 szkl puree z dyni, np. domowej roboty 150 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju szczypta

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania