zagniotę ciasto i pieczemy. Jakie tam bawić się! Nie ma lepszej zabawy niż stolnica w kuchni, na niej wulkan mąki, a z niego płynąca lawa z miodu i jajek! Kiedy już udało się upiec pierniczki, od razu musieli je dekorować. Stół przykryłam folią malarską, powyciągałam wszystkie posypki, zrobiłam polewę czekoladową, lukier i zostawiłam ich na polu bitwy. Po kilku minutach
bistro mamaMoje towarzystwo uwielbia pierogi i to w każdej postaci: pierogi ruskie , pierogi z kaszą jaglaną , pierogi z jagodami . Dzisiaj padło na pierogi z
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniełyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 60 g masła 80 ml maślanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1szczypta soli dodatkowo opcjonalnie: dżem borówkowy wykonanie: Masło roztapiamy i odstawiamy do przestygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem trzcinowym i cukrem z wanilią na puszystą masę. Do masy jajecznej przesiewamy stopniowo mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Dodajemy maślankę, sól oraz wystudzone masło
Domowy Smak Jedzeniadodatkiem puree z dyni, który nadaje im piękny żółto-pomarańczowy odcień. Proste w przygotowaniu, wyśmienite zarówno na słodko jak i wytrawnie. Polecam! Składniki: (na około 10 sztuk) 3 jajka 1 szkl mleka 3/4 szkl puree z dyni, np. domowej roboty 150 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju szczypta
Nastoletnie Wypiekaniekolor dodając liście laurowe. Dodaj do zmielonego miąższu i wymieszaj dokładnie wszystko. Ciasto na pierogi: Zagotuj mleko z masłem, zalej mąkę i wymieszaj. Poczekaj aż ostygnie i dodaj jajko oraz szczyptę soli. Wyrób ciasto i zostaw pod przykryciem na 30 minut. Zagotuj wodę, dodaj łyżkę soli ( 3 litry wody). Wałkuj ciasto partiami, wycinaj kółka i nakładaj farsz Ulep pierogi
Pasje JolkiSkładniki: 1 op maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka cukru 3 jajka 1 op budyniu śmietankowego lukier: 0, 5 kubka cukru pudru 4 łyżeczki wody Przygotowanie: ciasteczka blendujemy, dolewamy roztopione masło mieszamy, tak aby masa miała konsystencje mokrego piasku foremkę wykładamy papierem
Luźna Kuchniadigotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest pyszne - delikatne i mięciutkie. Swoją puszystość zawdzięcza serkowi. Idealnym dopełnieniem jest połączenie słodkich bananów i kwaskowatych jabłek. Nie zawiera jajek, więc nadaje się dla osób, które są na nie uczulone. W końcu każdy ma prawo rozkoszować się chwilą z porządnym kawałkiem ciacha. (Forma o wymiarach około 14 x 28 cm) Ciasto: 320g mąki
Di gotujePrzepis podpatrzony tutaj :-) Składniki (na ok. 60 ciasteczek): 280 g mąki pszennej 80 g cukru 2 jajka łyżka oleju łyżka wody kilka kropel aromatu waniliowego *dodatkowo: cienkie paseczki z wróżbami Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagniotłam gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkowałam cienko ciasto i okrągłą foremką (można również szklanką) wycinałam kółeczka. Na każdym kółeczku układałam złożoną wróżbę, zlepiałam ciasto
Kulinarny Pamiętnikprzepis Przepis również w formie filmiku: 11. Pomidory na przystawkę Klik po przepis . 12. Jajka faszerowane Klik po przepis . 13. Bułki ślimaki z cista drożdżowego Klik
W kuchni u MonikiSylwester, Nowy Rok - pyszne, czekoladowe, z dodatkiem orzechów włoskich, bakalii i chrupiących wafelków Grześki. Na prawdę ciężko mu się oprzeć :) SKŁADNIKI: (na formę ok 25x35 cm) Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1,5 łyżki oleju 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Beza z bakaliami i wafelkami: 6 białek
Kto ugości moich gości?słonecznika 1 garść prażonych ziaren sezamu 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (według tego przepisu) 1 garść otrąb (dałam żytnie i pszenne) 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 jajko od szczęśliwej kury 2 łyżki mąki orkiszowej (dlaczego warto używać mąki orkiszowej napisałam tutaj ) garść poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki domowej przyprawy cajun (przepis jest tutaj ) 1 świeża papryczka chilli
Naturalna Kuchniawysycha i można go zjeść nawet kilka dni po świętach. Warto je przygotować, bo jest przepyszne i pięknie pachnie rumem. SKŁADNIKI: 250g margaryny, 3/4 szklanki cukru, 5 jajek, 2 szklanki mąki + 1,5 łyżki 100 ml mleka 1 łyżeczka aromatu rumowego, 300g bakalii (skórki kandyzowanej pomarańczowej i cytrynowej, kandyzowanego ananasa, papai, rodzynek, orzechów), 1 tabliczka białej czekolady, kolorowe perełki
Tradycyjna kuchnia Kasiwięcej przepisów na ciasta to zapraszam tutaj ,a poniżej przepis na tort naleśnikowy z kajmakiem. Ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru olej do smażenia Krem: 750 g śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru(lub według własnych smaków) 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo 1 puszka
O kuchni z uczuciemmoje smaki jesieni. Mało tego, naturalnie bezglutenowe, bezlaktozowe, nie rośnie- nie opada i rozpływa się w ustach. P.S: wiecie,że batat to wilec ziemniaczany? :) SKŁADNIKI: - 1 kg batatów - 3 jajka - 300 ml mleczka kokosowego - 50 ml syropu klonowego - 50 g cukru trzcinowego - 1 łyżeczka cynamony cejlońskiego - sok z połowy limonki - cukier puder do dekoracji - w persymona do dekoracji OBIERZ BATATY
Kuchnia bezglutenowa Lolipodziel na 2 części. Obydwie włóż do zamrażalnika na 15 minut. MASA SEROWA - 1 kg sera białego o zawartości tłuszczu 18% idealnie zmielonego na kremowy mus - 2 białka - 1 jajo - 200 ml śmietanki 12% - 1 łyżka przyprawy do piernika - 150 g czekolady gorzkiej rozpuszczonej w kąpieli wodnej - 120 g margaryny - 120 g cukru pudru Białka ubij na sztywno. Ser zmiksuj
SMYKWKUCHNI