Składniki biszkopt z 4 jaj serek homogenizowany waniliowy, 3 sztuki po 125g śmietana kremówka, 400g cukier, 3 łyżeczki mandarynki, 1 puszka żelatyna, 8 łyżeczek galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie Przygotowanie Żelatynę rozpuszczamy w zalewie z mandarynek. Ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno, dodajemy serki, mandarynki i ciepłą, rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie, ale szybko mieszamy, ponieważ żelatyna szybko tężeje w zimnej masie. Wylewamy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki biszkopt z 5 jaj na dużej blasze z pieca dżem truskawkowy, 1 słoiczek śmietana kremówka, 400ml żelatyna, 4 łyżeczki cukier, 2 łyzeczki Przygotowanie Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. W wysokim naczyniu ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem. Dżem roztrzepujemy widelcem i dodajemy do ubitej śmietany, delikatnie mieszamy. Ciepłą żelatynę dodajemy do masy i szybko mieszamy. Wykładamy 3/4 masy
Gotowanie moimi oczamiSkładniki mąka pszenna, 220g masło, 110g cukier, 100g cukier waniliowy, 1 małe opak budyń waniliowy, 1 opak (40g) żółtko jaja, 2 szt mleko, 2 łyżki marmolada owocowa Przygotowanie Wszystkie składniki, oprócz marmolady, wrzucamy do sporej miski. Miksujemy na jednolitą masę. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki
Gotowanie moimi oczamimąka pszenna, 250g masło, 100g jajko, 1 szt cukier puder, 120g cukier waniliowy, 1 małe opak proszek do pieczenia, 1 łyżeczka barwnik w proszku, opcjonalnie Składniki na lukier białko jaja, 1 szt cukier puder, 1 i 1/2 szkl Przygotowanie Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Początkowo siekamy nożem, potem wyrabiamy gładkie ciasto. Podsypując delikatnie mąką rozwałkowujemy na cienki placek
Gotowanie moimi oczamiPYSZNE ZIELONE CIASTO, NA KTÓRE CHĘTNIE SKUSZĄ SIĘ NIE TYKO DZIECI. SKŁADNIKI: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia duża butelka zielonego pysio 3 budynie śmietankowe 3 zielone galaretki śmietana 30% 500 ml 2 opakowania delicji lub jedno duże SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować biszkopt: Białka ubić
Darcia w kuchniSIĘ ŻE BĘDZIE ZA SŁODKIE, ALE DODATEK DŻEMU Z CZARNEJ PORZECZKI I BISZKOPTY MACZANE W ALKOHOLU (U MNIE W NALEWCE WIŚNIOWEJ) NADAJĄ MU BARDZO CIEKAWY SMAK. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 JAJA 6 ŁYŻEK CUKRU 6 ŁYZEK OLEJU 6 ŁYŻEK MĄKI 1 PŁASKA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA CIASTO MAKOWE: 6 BIAŁEK 1/2 SZKLANKI CUKRU 1/2 SZKLANKI MAKU 1/2 SZKLANKI WIÓREK KOKOSOWYCH
Darcia w kuchniSkładniki: biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyzek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 2 kg jabłek 2 galaretki pomarańczowe dodatkowo: 250 ml śmietany kremowej 30 % śmietan fix 2 łyżki cukru pudru kolorowa posypka Sposób wykonania : Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając
Darcia w kuchniciemny biszkopt serek waniliowy bita śmietana porzeczka Składniki: polewa: 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao biszkopt: 5 jaj 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mąki dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki masa serowa: 1/2 kg serka waniliowego 1 kostka masła 6 łyżek cukru pudru masa
Darcia w kuchniWspólnie z synem upiekłam je na Dzień Babci i Dziadka . Składniki: biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej ( użyłam nescafe creme) 2 łyżki cacao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa: 0,5 litra mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki pszennej 2łyżki mąki ziemniaczanej
Darcia w kuchnitemu, podczas mojej nieobecności syn robił naleśniki. Na każdego naleśnika położył łyżeczkę dżemu malinowego, całość polał miodem. Jak na pierwszy raz uważam, że super :) Składniki: 250 g mąki 3 jaja 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 łyżki stopionego masła pół łyżeczki cukru szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania: Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem
Darcia w kuchniŚniadanie, obiad, kolacja, podawane ze śmietaną lub posypane cukrem pudrem, racuchy jabłkowo rodzynkowe Składniki: 5 jaj 2 szklanki mleka 300 g mąki pszennej 1 opakowanie cukru waniliowego sól 1 łyżka proszku do pieczenia olej do smażenia garść rodzynek miękkie jabłka Wykonanie: Żółtka ubiłam z cukrem, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu ubiłam pianę
Darcia w kuchniZastanawiałam się jakie ciasto upiec w tym tygodniu. Na dobrą sprawę nie miałam ochoty na pieczone. Pomysł na sernik powstał podczas robienia zakupów. Wyszedł idealnie :) biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cacao 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżeczki żelatyny puszka brzoskwiń
Darcia w kuchniSkładniki: Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie śmietankowe 5 łyżek cukru pudru Polewa truskawkowa: 1 kg truskawek ( świeże lub mrożone ) 3 galaretki truskawkowe Sposób wykonania: Biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać
Darcia w kuchniokazji Dnia Babci i Dziadka. Składniki: biszkopt: 5 jaj 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mąki nadzienie: 1 litr śmietany 30% 1 puszka brzoskwiń 4 śmietan-fix 10 łyżek cukru pudru dodatkowo: orzechy łuskane różyczki Sposób wykonania: biszkopt: Białka ubić z cukrem ,Do ubitej piany dodać
Darcia w kuchniSkładniki: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cacao duża butelka soku marchew jabłko truskawka 3 budynie śmietankowe 3 czerwone galaretki śmietana 30% 500 ml 2 opakowania delicji Przygotować biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier następnie
Darcia w kuchni