Bardzo lubię Pastelle z kawiora LISNERA. Jej smak jest bardzo mocno kawiorowy, a po dodaniu jajka staję się delikatna i nadal kawiorowa - idealna na kanapki. 1 tubka Pastelli kawiorowej Lisnera 3 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka majonezu sól, pieprz Wszystkie składniki rozgniatamy na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku
Jadło i czytadłośredni kalafior 3 jajka ugotowane na twardo 2 pomidory 1 średni ogórek zielony szczypiorek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu Kalafior ugotować w cząstkach, następnie wystudzony poukładać na dużym płaskim naczyniu. Na to poukładać pokrojone w cząstki pomidory, jajka i ogórki. Całość polać sosem z majonezu i jogurtu, na samym końcu posypać szczypiorkiem i schłodzić przed podaniem
Jadło i czytadłochoć sałatką się zwie, ma ich jednak trochę w swoim składzie. Mimo wszystko polecam, bo napawdę jest pyszna. Składniki na 2 porcje: 8 cienkich plastrów wędzonego surowego boczku 2 jajka ugotowane na twardo 2 średnie pomidory 1/2 główki sałaty rzymskiej kilka gałązek świeżego tymianku 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku szczypta majeranku Sposób przygotowania: Na rozgrzanej grilowej patelni(...)podsmażyć z obu stron na chrupko. Posypać solą, pieprzem, majrankiem i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Na wytopiony tłuszcz wrzucić sałatę i pokrojone w ósemki pomidory, dodać ugotowane , pokrojone w ćwiartki jajka. Podgrzać, aby wszystkie składniki były ciepłe. pOdawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowana gałązkami świezego tymianku. Smacznego
Gosia gotujeBardzo proste w wykonaniu ciasto waniliowe bez użycia jajek. Pomysł na nie zrodził się ponieważ.. no.. nie miałam jajek :) A lenistwo nie pozwoliło mi na wyjście z domu. Przeszukałam internet i znalazłam ten przepis na stronie Mężczyzna Gotuje . Wszystkie miary podane są na szklanki, łyżki i łyżeczki więc nie ma potrzeby wyciągania wagi. Kolejny plus: nie potrzebujemy miksera
My Culinary ArtProsta, tania kolacja, czyli tak zwana bułka po studencku :)~ Bułka zapiekana z jajkami, szynką serem żółtym i szczypiorkiem ~Składniki:duża bułka2 jajkaszynkaser żółtyszczypiorekprzyprawy: sól, pieprz, czosnekBułkę przecinamy w 1/3 wysokości i ugniatamy środek, tak, aby powstał mały koszyczek. Do środka wkładamy plasterki szynki, wbijamy jajka, posypujemy przyprawami, startym serem i szczypiorkiem. Składamy bułkę w całość, owijamy w sreberko i wkładamy
Kuchenny Skrawek NiebaRewelacyjny sernik,ba...podwojnie rewelacyjny,bo niezwykle smaczny,zdrowy jak zaden inny i upieczony bez dodatku jajek oraz calkowicie bez cukru i dodatku jakiegokolwiek innego slodzika..Pomysl sie narodzil po wyprodukowaniu przeze mnie pasty daktylowo-chalwowej.Pasta byla tak slodziutka,taka niesamowicie chalwowa i tak cudownie pyszna,ze nie moglam sie od niej oderwac.Najchetniej dodawalabym ja do wszystkiego.W miedzyczasie natknelam sie gdzies(...)notke,ze 1 lyzka tahini moze zastapic 1 jajko w wypiekach.I oto cala historia tego niezwyklego sernika.Okazuje sie ,ze niby dwa niezbedne skladniki kazdego wypieku ,a mozna spokojnie je wyeliminowac.Trudniej o ,o wiele trudniej wyrzec sie slodkosci z naszej diety.Jednak tym serniczkiem mozesz delektowac sie bez wyrzutow sumienia.A slodkosc daktyli dodatkowo obniza poziom cukru we krwi.Wiecej o daktylach tutaj :klik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jajka ugotowane na twardo1 duża rzodkiewka2 plasterki cebuli5 cm kawałek świeżego ogórka3 plasterki polędwicy1 łyżeczka majonezusól himalajska do smakupieprz do smaku Ugotowane i wystudzone jajka obrać i za pomocą specjalnego nożyka rozciąć na połówki. Żółtka wrzucić do miseczki i rozetrzeć je widelcem. Ogórka i rzodkiewkę po umyciu zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach a cebulę i polędwicę
Ewa w kuchnijajka1 twardy pomidorNa sos:2 łyżki jogurtu naturalnego , gęstego1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka chrzanu2 ząbki czosnkuszczypta soli i pieprzuWYKONANIEWszystkie składniki sosu łączymy i dobrze mieszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.Jajka gotujemy na twardo- studzimy. Na szynkę kładziemy ćwiartki jajka zawijamy w rulonik, układamy na plastry pomidora. Każą roladę polewamy sosem. posypujemy szczypiorkiemSos wlewamy również do środka półmiska.SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie Ewystołach pojawią się jakieś fajne urozmaicenia potraw tradycyjnych. Składniki:6 jajka2 marchewki1 korzeń pietruszki1 ziemniak1/3 puszki kukurydzy1 cebula1 jabłko2 kiszone ogórki0,5 szklanki majonezusól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Marchew, pietruszkę, ziemniaka ugotować i pokroić w małą kosteczkę, przerzucić do miski. Obrane jabłko, ogórki, cebulę, żółtko posiekać na drobną
Niezły MłynekProsta i szybka w przygotowaniu, smaczna sałatka.Składniki:-4 ugotowane jajka-10-15 dkg szynki konserwowej-kawałek pora-kawałek selera-przyprawa warzywna-majonez Por kroimy w cienkie paseczki, seler tarkujemy na grubych oczkach.Szynkę i jajka kroimy w kostkę.Przyprawiamy do smaku przyprawą warzywną.Dodajemy 1-2 łyżki majonezu i wszystko mieszamy.Gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnyPotrzebujemy:Jajko2 plasterki szynki parmeńskiejSól, pieprz Szynką wykładamy foremkę do muffinek, wbijamy jajko, przyprawiamy i wkładamy na kilka minut do rozgrzanego piekarnika. Podajemy z warzywami lub pieczywem
Smakowity Blog KulinarnySzybka, pyszna i zdrowa. Dla mnie idealna na śniadanie, ale pasuję też jako przekąska czy na kolację. Smacznego!Składniki :* dowolny mix sałat* pomidor malinowy* pół zielonego ogórka* 2 jajka ugotowane na twardo* pierś z kurczaka* łyżka oliwy z oliwek* łyżka przyprawy do kurczaka* sos czosnkowyPrzygotowanie :Mięso natrzeć przyprawą i usmażyć. Jajka i pomidora pokroić w ósemki, ogórka w pół plasterki
Magiczne Życie Martyzdrowa, dietetyczna i kolorowa. Rewelacyjna na śniadanie, do pracy, na kolację czy też na imprezę. Tak szybko jak się ją robi, tak szybko i znika :) Polecam.Zaczynamy: Składniki:rukola1 jajko ugotowane na twardo6 pomidorków koktailowych lub 1 duży1 ogórek kiszonyszczypiorekprzyprawy ( szczypta bazylii, suszonego czosnku, pietruszki, pieprzu) 1-2 łyżki oliwy z oliwekWykonanie:Do miski dajemy rukolę, kroimy pomidorki na pół
Smaki EdytyKamispieprz młotkowany Kamiszioła prowansalskie KamisWykonanie:Pomidorom ścinamy wierzchy. Środek dobrze wydrążamy,ale uważamy żeby nie przedziurawić dna. Oprószamy solą, pieprzem i ziołami. Wnętrze pomiora wykładamy plasterem salami. Ostroznie wbijamy jajko, oproszamy solą i pieprzem, wstawiamy do piekarnika i zapiekamy aż zetnie się białko
Z Majeczką w kuchnimajonezu1 puszka tuńczyka w sosie własnymsól, pieprz do smaku10 dag. sera żółtego do starciaWYKONANIETuńczyka otwieramy i wrzucamy do salaterki. do tego dodajemy ugotowane starte na drobnych oczkach tarki jajka. Do tego dodajemy majonez stary ser, sól pieprz do smaku. opcjonalnie można dodać szczypiorek. Podajemy z wiejskim chlebkiem, przepis tutajSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie
W kuchennym oknie Ewy