Suflet serowy robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że pierwszy raz może być obarczony sukcesem. Suflet pięknie wyrósł i smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2
Humanistka w kuchniNa co dzień jestem grzeczna. Jem bez glutenu, unikam laktozy, odżywiam się zdrowo i racjonalnie. Ale czasem… czasem muszę coś z tabeli rzeczy zakazanych. Kiedy
Gotuj z Blue RavenCzarny chleb zobaczyłam kiedyś podczas losowych poszukiwań w sieci. Nie pamiętam już, co było ich celem, ale pamiętam swoje zaskoczenie, gdy zobaczyłam absolutnie i doskonale czarny
Gotuj z Blue RavenPamiętacie wigilijną zupę migdałową? Jeden z komentarzy pod wpisem brzmiał: „O… na słodko? A ja już się nastawiałam na hiszpańską wersję (którąż to uwielbiam) […
Gotuj z Blue RavenPieczarki to bardzo wdzięczne grzyby, pasują do wszystkiego, doprawić je można wszystkim (albo samą solą) i smakują. Są idealną bazą do pasztetów, zup, farszów. Poszłam
Gotuj z Blue RavenPodobno lody w zimie hartują organizm :) Na dodatek nie ma nic lepszego niż te zrobione w domu. W związku z tym zapraszam na pyszne, kremowe lody
My Culinary ArtŁasuchowania ciąg dalszy :) Zaledwie dwa dni temu był Tłusty Czwartek, a tu proszę: wszystkich ogarnęła słodka atmosfera z powodu Walentynek, to i ja postanowiłam przygotować coś
My Culinary ArtJako że zostało mi trochę piany z przygotowań serduszek bezowych , postanowiłam 'dobić' jeszcze jedno białko i przygotować taki oto bezowy torcik :) Jako nadzienia użyłam ubitej
My Culinary ArtSzarlotka sypana to klasyka ciast, przepis na nią zna niemal każdy i zazwyczaj jest on taki sam, różni się co najwyżej ilością składników dostosowanych do konkretnej
Smakołyki BerenikiJakoś mnie naszło wieczorem na upieczenie czegoś słodkiego :) Proste i szybkie w wykonaniu ciasto francuskie do odrywania z masą makową. Jeśli macie trochę więcej czasu, polecam
My Culinary ArtBezglutenowe babeczki piernikowe są modyfikacją naszych ulubionych muffinek z batata. Aby były bardziej piernikowo-świąteczne dodałyśmy do nich przyprawy korzenne i karob. Dzieci chciały koniecznie
głodny alergikDzisiaj zapraszam Was na pączki idealne :)! Najlepsze jakie udało mi się do tej pory zrobić ! Zwykłe -zamiast pączków- wychodziły mi ciężkie i nasączone tłuszczem gnioty, dlatego
UgotujmyTo.plJesień w Danii rozgościła się na dobre. Jeszcze nie ma ósmej, a za oknem ciemno i zimno. Wiatr świszczy za niedomkniętym oknem, a deszcz tłucze o
Pożeraczka, czyli raz adobrze