Mus pomarańczowy 208Wiosna zagościła już u nas na stałe. Kwitną magnolie i ponad stuletni migdałowiec, który z uporem trwa mimo zmian systemu i wariacjom klimatu. Park niemal lśni
Gotuj z Blue Raven
Biszkopt idealny 55206Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pewnie większość z was ma swój ulubiony i niezawodny przepis na biszkopt. Ja właśnie taki mam i chętnie
Marta Gotuje
Śledzie pod pierzynką 539Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Śledzie pod pierzynką znane inaczej szuba to warstwowa sałatka śledziowa z warzywami. Połączenie wyrazistych śledzi z łagodnymi warzywami
Marta Gotuje
Suflet serowy 236Suflet serowy robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że pierwszy raz może być obarczony sukcesem. Suflet pięknie wyrósł i smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2
Humanistka w kuchni
Szybki chleb orkiszowy na drożdżach 332Na co dzień jestem grzeczna. Jem bez glutenu, unikam laktozy, odżywiam się zdrowo i racjonalnie. Ale czasem… czasem muszę coś z tabeli rzeczy zakazanych. Kiedy
Gotuj z Blue Raven
Czarne bułeczki drożdżowe 284Czarny chleb zobaczyłam kiedyś podczas losowych poszukiwań w sieci. Nie pamiętam już, co było ich celem, ale pamiętam swoje zaskoczenie, gdy zobaczyłam absolutnie i doskonale czarny
Gotuj z Blue Raven
Hiszpańska zupa migdałowo-cebulowa 204Pamiętacie wigilijną zupę migdałową? Jeden z komentarzy pod wpisem brzmiał: „O… na słodko? A ja już się nastawiałam na hiszpańską wersję (którąż to uwielbiam) […
Gotuj z Blue Raven
Pieczarkowa pasta kanapkowa 227Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby, pasują do wszystkiego, doprawić je można wszystkim (albo samą solą) i smakują. Są idealną bazą do pasztetów, zup, farszów. Poszłam
Gotuj z Blue Raven
Kawowe lody z kawałkami bezy 291Podobno lody w zimie hartują organizm :) Na dodatek nie ma nic lepszego niż te zrobione w domu. W związku z tym zapraszam na pyszne, kremowe lody
My Culinary Art
Bezowe różowe serduszka 210Łasuchowania ciąg dalszy :) Zaledwie dwa dni temu był Tłusty Czwartek, a tu proszę: wszystkich ogarnęła słodka atmosfera z powodu Walentynek, to i ja postanowiłam przygotować coś
My Culinary Art
Bezowy torcik 'Red Velvet' 183Jako że zostało mi trochę piany z przygotowań serduszek bezowych , postanowiłam 'dobić' jeszcze jedno białko i przygotować taki oto bezowy torcik :) Jako nadzienia użyłam ubitej
My Culinary Art
Szarlotka sypana 1718Szarlotka sypana to klasyka ciast, przepis na nią zna niemal każdy i zazwyczaj jest on taki sam, różni się co najwyżej ilością składników dostosowanych do konkretnej
Smakołyki Bereniki