całe rzędy serów od zwykłych po najbardziej wyszukane około 20 rodzajów, szynki, pieczenie, pasztety, warzywa, owoce, naleśniki oraz cała masa różnych sosów do nich, śniadania na słodko i zimno jogurty, dżemy, powidła, około 10 rodzajów rożnych płatków śniadaniowych, jajka na twardo i miękko, jajecznice, zapiekanki warzywne z jajkiem, wołowina i wieprzowina w warzywach z jajkiem, jajka sadzone, smażone na boczku(...)gałki. • kolacja w godz. 19:00-21:00, - Ten sam podział na kategorie jak w porze obiadowej ale już na całkiem inne sposoby, dużo większy wybór gotowych sosów i sosów połączonych z sałatkami dodatkowo w Sushi. • lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe 7:00-2:00, • importowane napoje alkohole i bezalkoholowe, napoje butelkowane oraz świeżo wyciskane soki z owoców - dodatkowo
ClauditteMissCookingsłonymi paluszkami! :) Moimi ulubionymi były orzechowe i pomarańczowe (niezwykle rzadkie!). I te muffinki właśnie bardzo podobnie smakują do tych ostatnich - kremowo-śmietankowy, wyraźnie pomarańczowy smak. Odrobina goryczki w sosie, ciasto o smaku ciasteczek maślanych z lekkim akcentem szlachetnego alkoholu; wierzcie mi lub nie, ale jeśli zrobicie, znajdziecie w muffinkowym raju! :) Są nieco bardziej pracochłonne niż standardowe muffiny(...)maślanych* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru 200 g naturalnego jogurtu sok z 1 pomarańczy 1 jajko 3 łyżki rumu lub 2 łyżeczki aromatu rumowego i 1 łyżka spirytusu 60 g stopionej i ostudzonej czekolady mlecznej* Składniki sosu pomarańczowego: 80 g białej czekolady sok z jednej pomarańczy 100 g śmietanki kremówki skórka otarta z 1 dużej
Kuchnia Prezydentowejodrobiną wody, oraz przyprawą gyros - z pokruszonymi drobno płatkami kukurydzianymi 3. Obtoczamy kawałki kurczaka kolejno w mące, jajku oraz płatkach. 4. Rozgrzewamy olej na patelni. Wkładamy kąski, smażymy aż mięsko nie będzie surowe;-) a płatki złociste:) Kąski można podawać z sosem czosnkowym: 1łyżka jogurtu naturalnego, łyzka majonezu, szczypta cukru, szczypta soli, zioła prowansalskie, ząbek czosnku
Kuchnia Pełna PasjiWyśmienite pulpety ze słonecznikiem w pomidorowym sosie .U mnie z makaronem , ale można je podać z czym lubicie najbardziej. Składniki : 500 g mięsa z kurczaka 1 jajko 100 g słonecznika ,podprażonego na suchej patelni sól ,pieprz ,ulubione przyprawy cebula ,pokroić ,zeszklić na rumiano na patelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać . Bułki dodajemy tyle ,aby masa(...)wcześniej mielimy ,lub jeśli nie macie maszynki można je bardzo drobno pokroić nożem , co ja zrobiłam.Formujemy pulpety i obsmażamy ze wszystkich stron na złoto ,następnie przekładamy do pomidorowego sosu i dusimy jeszcze 15 minut na małym ogniu . Sos pomidorowy: puszka pomidorów 400 g 50 g koncentratu pomidorowego mała cebulka sól ,pieprz woda ,odrobina ,jeśli sos jest za gęsty Cebulkę
Ladylaura.gotowe, pozostawiamy je do wystudzenia. Następnie obieramy je ze skórki; buraki i marchew ścieramy na tarce o grubszych oczkach, ziemniaki zaś kroimy w niedużą kostkę. Przygotowujemy duży, płaski talerz, jajko kroimy na twardo. W misce mieszamy razem ziemniaki, marchew i buraki, by połączyły się ze sobą. Na talerzu wykładamy równomiernie połowę warzyw. Następnie namoczone śledzie kroimy w małą kostkę(...)ładnie uklepujemy. W miseczce łączymy ze sobą majonez, śmietanę i chrzan, dorzucając do nich połowę posiekanego pęczka szczypiorku. Doprawiamy sos do smaku cukrem, solą oraz odrobiną pieprzu i smarujemy nim dość obficie górkę warzywno-śledziową, którą ułożyliśmy na talerzu. Jajko drobno siekamy i posypujemy nim górę sałatki. Przystawkę zwieńczamy ozdobami z buraków, rzodkiewek i szczypiorku. Najlepiej pozostawić ją w lodówce
Kuchenna Kontrrewolucyawystygnięcia. 2. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, jajko, ryż. Doprawić. 3. Z gotowego farszu uformować kotlety, lekko obsmażyć. 4. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać ok. 3 szklankami wody. Gdy warzywa będą miękkie, dodać rozrobiony w niewielkiej ilości wody koncentrat. Doprawić. Zaciągnąć mąką. 5. Na dno garnka wlać część sosu. Ułożyć kotlety. Zalać kolejną porcją sosu. Gotować
A Ty Smakuj MnieKolejna pyszna propozycja z klopsikami w roli głównej. Tym razem klopsiki w pysznym sosie chrzanowym. Danie proste jednak doskonale sprawdzi się też jako świąteczny-wielkanocny obiadek. składniki: 500 g karkówki 0,5 l wody 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki 1-2 łyżki tartego chrzanu, u mnie(...)zmielonego mięsa dodać jajko i bułkę tartą, do smaku doprawić solą i pieprzem. Do garnka wlać wodę i zagotować z listkami laurowymi. Zwilżonymi rękoma formować małe kuleczki z przygotowanej mięsnej masy. Dodać chrzan, sól i pieprz do smaku i wszystko gotować ok 10-15 minut. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i odrobiną wywaru. Zagęścić sos. Na końcu dodać posiekaną
Monia miesza i gotujeDziś pomysł na pyszne pulpeciki w sosie koperkowym :). Polecam z brązowym ryżem - to smaczny i zdrowy obiad. Składniki: -500 g mięsa mielonego -pół szklanki kaszy kuskus -pół szklanki bułki tartej -1 jajko -1 szklanka wrzącej wody -przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz -olej do smażenia, mleko Wykonanie: Bułkę tartą namaczamy w mleku. Kaszę kuskus zalewamy szklanką wrzącej wody i przykrywamy(...)czekamy chwilę aż spęcznieje. Do mięsa dodajemy jajko oraz przyprawy, zmiękczoną bułkę tartą oraz kuskus. Dokładnie mieszamy i formujemy kulki. Można je lekko spłaszczyć, aby lepiej się usmażyły. Pulpety smażymy z obu stron na lekko rumiany kolor. Ja zazwyczaj tylko lekko przysmażam je na patelni, a następnie wrzucam do gotującego się sosu. Gotuję tak ok. 10 minut od czasu
KasiekGotujepuszka czerwonej fasoli, 150g startego sera żółtego ( ja użyłam red leicester ), sól, pieprz, suszona bazylia, olej. Ciasto na naleśniki: 1 jajko, 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 2 szklanki mleka, szczypta soli, 2 łyżki oleju. Sos majonezowo czosnkowy: 2 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany 12%, sól ( można pominąć ), pieprz, 3 ząbki czosnku. Sos koperkowy: 2 łyżki majonezu
W kuchni u Monikimałym ogniu przez 35-40 minut, co jakiś czas mieszając zawartość rondla. Odcedzoną fasolkę przekrawamy na pół, wrzucamy do rondla z sosem. Mieszamy, ewentualnie jeszcze lekko dosalamy i podajemy od razu – ze świeżym pieczywem, sadzonym lub poszetowym jajkiem, kopytkami – do wyboru. Z tej ilości składników dostaniecie 3-4 porcje obiadowe lub 6-7 porcji jako dodatek do obiadu. SKŁADNIKI 800g
Karo in the Kitchenulubionych warzyw. Czasami weganie mają takie chwile, że muszą zjeść coś, co chociaż w małym procencie imituje smak sera, mięsa, jajek.. Nie inaczej było w tym przypadku. Taka potrzeba musiała zostać zaspokojona i powstał "serowy" sos dyniowy. Przepis na 6 porcji. Jedna (ok. 320g) to 400kcal. Składniki: - 1kg dyni - 400g ekologicznego makaronu żytniego razowego - wstążka SYMBIO - 130g orzechów
Be Fit Be Strongpiórka i podsmażamy na patelni. Przestygnięcie ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki, tak samo robimy z burakami. Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawami. W naczyniu do zapiekania układamy warstwami: 1/2 ziemniaków 1/2 cebuli 1/2 buraków 1/2 sosu śmietanowego Czynność powtarzamy z drugą połową składników. Wierzch posypujemy żółtym serem. Całość zapiekamy w piekarniku przez około 25 minut w temp 180C
e-PrzepisyKulinarnebieżącą wodą, kroicie w plasterki i podpiekacie na suchej patelni grillowej. Cebulę kroicie w piórka i podsmażacie na odrobinie masła. Jajko, śmietanę, musztardę, koperek, sok z limonki i gałkę mieszacie w szklance lub w słoiku, robiąc sos. Przyprawiacie go solą i pieprzem. Warzywa układacie w małych naczyniach do zapiekania, zalewacie sosem i wstawiacie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
GRUBY WAŁEKpomijajmy też faktu, że robimy go max 15 minut ;-))) Do dzieła! Składniki: - 3 garście roszponki - 3 rzodkiewki (kroimy w plasterki) - 2 jajka ugotowane na twardo - kilka czarnych oliwek - kilka filetów anchois - 1/2 ogórka zielonego - plaster łososia wędzonego SOS: -1-2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki musztardy pomarańczowej - 1/2 łyżeczki miodu - łyżeczka octu winnego jabłkowego Składniki mieszamy ze sobą
SMYKWKUCHNIrównież ścieramy. Wodę z ziemniaków odlewamy, zostawiając jedynie skrobię która zgromadziła się na spodzie. Ziemniaki mieszamy z cukinią, dodajemy mąkę i jajko. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy z obu stron na gorącym oleju. Podajemy ze śmietaną lub ulubionym sosem. Smacznego
KasiekGotuje