muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy łyżką ciasto (do 1/2 wysokości), a ponieważ zostało mi trochę musu jabłkowego od szarlotki, na każdą muffinkę nałożyłam po łyżeczce przesmażonych jabłek. Całość posypujemy obficie kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około 25 minut
Walijskie Pichceniekilka minut. Są super proste do przygotowania a smakują nieziemsko. Rogaliki maślane kruche to prawdziwy hit w naszym domu. Rogaliki z sera twarogowego można nadziać marmoladą, dżemem, kawałkiem jabłka czy też kremem budyniowym . Te rogaliki są tym bardziej proste, że do ich zrobienia używa się sera twarogowego z kubełka. Polecam również mój przepis na ciasteczka maślane bez drożdży
AniaGotuje.pldostarczaja oczywiście banany, wiórki kokosowe i daktyle, ale ulepek to to nie jest. Składniki: (na blaszkę 20/20cm, czyli około 9-16 porcji) 2 dojrzałe banany + ewentualnie dodatkowa połówka 1 jabłko 2 szklanki płatków owsianych ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki daktyli garść orzechów (opcjonalnie, ja nie dałam) ½ łyżeczki cynamonu 1 łyżka mielonego lnu Piekarnik rozgrzej do temperatury 180ºC. Foremkę o wymiarach 20x20cm(...)wyłóż papierem do pieczenia. W dużej misce, lub garnku rozgnieć banany widelcem na gładkie puree. Dodaj do nich pozostałe składniki: obrane i pokrojone drobno jabłko, posiekane orzechy (jeśli używasz), płatki owsiane, pokrojone daktyle, wiórki koksowe, cynamon i len. Całość dobrze wymieszaj. Ciasto przełóż do przygotowanej foremki, dociśnij, wyrównaj i piecz przez 30 minut. Wyjmij, zostaw do ostudzenia na kratce
Lejdi of the housenimi podzielić. Kolejny na mojej liście jest skubaniec :) To kruche ciasto w dwóch smakach z owocami, bezową pianką i chrupiącą posypką. Możecie zrobić je z dowolnymi owocami. Świeżymi jak jabłka, śliwki, gruszki, wiśnie, borówki, maliny itd. lub ze słoika. Mojego dzisiejszego skubańca robiłam z wiśniami ze słoika na dużej blaszce o wymiarach 22 x 37 cm. Składniki
Ciastkozercykoolsalade , oznaczającym surówkę z kapusty. Podstawą sałatki jest poszatkowana drobno biała kapusta ze stosunkowo niewielkim dodatkiem marchwi i cebuli. Czasami spotyka się wersje z dodatkami czerwonej kapusty, ananasa, jabłka itp. Jest to właściwie surówka, bo przecież są w niej tylko świeże składniki. Nic gotowanego, duszonego czy smażonego. W naszym kraju sałatka Coleslaw zyskała popularność wraz z popularnością sieciowych
Codzienna kuchnia niecodziennaSałatki oraz w zakładce Surówki. Jeśli przygotujecie danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 2 średnie pory 1 puszka kukurydzy 4 jajka 1 jabłko 3 łyżki majonezu sól pieprz Pory posiekać drobno. Kukurydzę odcedzić na sicie. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem
O kuchni z uczuciemgoszczą puszyste omlety biszkoptowe. Najczęściej z malinami, jagodami czy truskawkami podane z różnymi sosami czekoladowymi. Dziś wersja odchudzona, bo ze zmniejszoną ilością mąki i bez żółtek, oraz z karmelizowanymi jabłkami. Pyszny jesienny smak
Milion Smakówdelikatnym cynamonem i słodkimi daktylami. Są obłędne w smaku. Uwielbiam racuchy! Podaję je z cukrem pudrem, jednak zdarza się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też mile widziane, koniecznie świeże i sezonowe długo wyczekiwane
Zasmakuj Kuchnideserowej czekolady i 100 ml kremówki – zagrzać razem i wymieszać) lub kajmakową (z ugotowanej puszki mleka skondensowanego słodzonego). Zobacz także: Makowiec bez ciasta, czyli ciasto japońskie Makowiec z jabłkami, czyli makowiec japoński to prawdziwa gr... Babka cytrynowa Prosta babka cytrynowa, która powinna posmakować każdemu, kt... Burgery indycze z cheddarem i słodkim sosem chilli Burgery indycze z cheddarem
Poezja smakutakie racuszki drożdżowe z gruszkami chętnie sięgam co jakiś czas w kuchni. Ciasto jest wspaniałą bazą do innych owocowych farszów, np. z bananami, malinami, jabłkami. Przygotowuję je także z suszonymi owocami, najczęściej wybór pada na rodzynki, suszoną żurawinę, miechunkę (lekko kwaskowa) lub suszone daktyle i figi. Ostatnio powstała nawet wersja wytrawnych placuszków – z mrożoną kukurydzą, wyszły bardzo smaczne
Zasmakuj KuchniSkładniki (na 12 sztuk): 1 duże jajko 200ml gęstego jogurtu naturalnego 1 szklanka płatków owsianych (lub 3/4 szklanki mąki owsianej) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jabłko (np. szara reneta, szampion) olej do smażenia do podania: masło orzechowe, ulubione owoce, miód, dżem, jogurt Jogurt wymieszać z sodą, odstawić na kilka minut. Jajko roztrzepać z cukrem, wlać jogurt(...)wsypać mąkę owsianą, wmieszać. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dosypać jeszcze odrobinę mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, łyżką wykładać ciasto. Placki smażyć na małym ogniu pod przykryciem do zarumienienia (ok minuty), odwrócić na drugą stronę, smażyć na rumiano bez przykrycia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Obiad gotowyoleju kokosowego lub rzepakowego, 1,5 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutaminianu. Dodatkowo: Garść owoców świeżych lub mrożonych (maliny, porzeczki, truskawki, kawałki jabłek lub ananasa). Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni. Mąkę mieszamy z cukrem, sodą i proszkiem do pieczenia. W osobnej misce mieszamy wodę z octem, a następnie powoli
Jeść, by żyć w zdrowiuPatrząc na odrapany, drewniany stolik, oczami wyobraźni zobaczyła go w lepszym stanie sprzed lat, kiedy to stawiano na nim szklanki pełne owocowego kompotu, babcine ciasto na talerzu czy obrane jabłka z sadu pokrojone w ósemki… Ocknęła się z zamyślenia i z nową energią wbiegła do domu. Przecież w którejś starej komodzie muszą być zachowane jakieś obrusy! Wszystko przecież tutaj
Raj dla Podniebieniaskładniki: 200 g płatków owsianych 60 g goldenberry miechunki suszonej Helio 50 g orzechów włoskich 40 g siemienia lnianego 100 g płatków migdałowych 1 jabłko, obrane, pokrojone w kostkę 100 -120 g miodu 30 g oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli opcjonalnie: 50 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałeczki wykonanie: Płatki owsiane mieszamy z orzechami, siemieniem lnianym(...)płatkami migdałowymi, pokrojonym w kostkę jabłkiem, solą oraz cynamonem. W osobnym naczyniu podgrzewamy miód z olejem kokosowy, do połączenia się. Zastawiamy z ognia i wlewamy do suchych składników. Dokładnie mieszamy. Całość przekładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozkładamy. Pieczemy w 150 st. C przez ok. 40 min., od czasu do czasu przemieszając, tak aby się granola
Domowy Smak JedzeniaPAPRYKI CHŁODNIK Z POMIDORÓW I ARBUZA PRZEPIS NA GAZPACHO FRYTKI Z BATATÓW FRYTKI Z WARZYW KOKTAJL ZE SZPINAKIEM KOKTAJL OCZYSZCZAJĄCY Z BURAKA NAPÓJ IMBIROWY NA ODPORNOŚĆ KOKTAJL Z JARMUŻU, JABŁKA I BRZOSKWINI PIECZONA CIECIERZYCA CHIPSY Z BATATÓW SER Z JOGURTÓW GRECKICH Artykuł Co jeść na diecie pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pl