zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas(...)buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Zupa krem z marchewki (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1,5 litra wegańskiego wywaru warzywnego 3 spore marchewki 1 łyżeczka posiekanego świeżego imbiru 1 łyżeczka czerwonej papryki wędzona papryka
Kulinarne przygody Gatityowsianka fit. Nie jest za słodka. Jedna łyżka miodu wystarczy, by wydobyć słodycz malin. Gorąco polecam taką zdrową owsiankę nie tylko latem. Zimą można użyć mrożonych owoców lub jabłek czy bananów
AniaGotuje.plłyżeczki musztardy dijon 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki soku z limonki starta skórka z 1 limonki 2cm startego imbiru 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego z jabłek szczypta białego pieprzu Wykonanie: 1. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć na oleju kokosowym
Szalona Kuchnia EwelinyJednak od razu rekomenduję podwoić ilość składników i od razu zrobić więcej Dajcie znać jak Wam smakowały, smacznego! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Ciasteczka owsiane z żurawiną Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 25 minut Składniki 100 g mąki 100 g miękkiego masła łyżeczka proszku
Kuchnia Bazyliichcieizm i kropka. Dodatkowo postanowiłam dodać do koktajlu trochę baaardzo zdrowego oleju lnianego. Nie był jakoś drażniąco wyczuwalny. Możecie go oczywiście pominąć. Składniki: 1 duży grejpfrut 1 duże jabłko 1 duża gruszka sok z 1 cytryny 1 łyżeczka oleju lnianego (opcjonalnie) (przepis na 2 porcje) Z grejpfruta wyciskamy sok, jabłko i gruszkę obieramy i pozbywamy się gniazd nasiennych. Wszystko wrzucamy
Kardamonovyjagodami, porzeczkami czy poziomkami. Nie używajmy zbyt ciężkich owoców, gdyż w trakcie pieczenia opadną one na spód ciasta. Lubisz ciasta z owocami? Sprawdź nasz przepis na Wegańskie ciasto z jabłkami The post Ciasto jogurtowe z malinami appeared first on MeCooks
mecookszupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas(...)buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegańskie pomidorowe placuszki z kalafiora (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: 1 kalafior 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 duża cebula 2 łyżka natki pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Kulinarne przygody Gatityróżnymi dodatkami. Koktajle odchudzające to pyszny i zdrowy sposób na zrzucenie kilku kilogramów i oczyszczenie organizmu. Dzisiejsza propozycja to koktajl odchudzający na bazie szpinaku, selera naciowego, jarmużu i datku jabłka i pomarańczy. Koktajl jest pyszny i bardzo zdrowy.Koktajle
Kulinarne pyszności Molkicytryny - nada rześki smak jeśli ktoś woli bardziej słodkie napoje można dodać opcjonalnie 1 miarka odżywki białkowej np. o smaku bananowym lub pół szklanki owoców jagodowych lub pół jabłka Wszystkie składniki zblendować do gładkiej konsystencji. Z podanej ilości wychodzą 2 porcje smoothie. Polecam
Marta próbujeRozgrzewająca zupa z soczewicy i pomidorów to idealne danie na chłodne dni. Nie dość, że nas rozgrzeje to jest tak bardzo sycąca, że zastąpi nam cały
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zajadamy. No ale tutaj można więcej i więcej, same witaminy, a jak zamiast majonezu dodacie jogurtu to będzie jeszcze zdrowiej. Zachęcam do zajadania surówek. Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedeser przygotowany na bazie z tapioki. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje. Składniki: 1/3 szklanki tapioki 2 szklanki wody 3 – 4 łyżeczki miodu 250 g truskawek ( mogą być mrożone ) 1 jabłko Wykonanie: Tapiokę wsypujemy do garnka i zalewamy na 2 godziny wodą. Po tym czasie gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut aż kuleczki tapioki staną się przezroczyste. W czasie(...)gotowania mieszamy. Pod koniec dodajemy miód i dokładnie go rozprowadzamy. Tapiokę wykładamy do miseczek. Truskawki i jabłko miksujemy na mus i wykładamy na tapiokę. I gotowe. Smacznego. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement
Smaki Ewysmakuje niż tradycyjna. Składniki: 2-3 marchewki ugotowane 1 pietruszka ugotowana Kawałek selera ugotowanego 2 ziemniaki ugotowane 1 jajko ugotowane na twardo Kawałek pora 2 ogórki kiszone 1 jabłko Mała puszka groszku Bonduelle Mała puszka kukurydzy Bonduelle 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Sposób przygotowania: Ostudzone warzywa które się wcześniej gotowały w rosole, ziemniaki, jajko, ogórki kiszone oraz(...)obrane ze skóry jabłko pokroić w drobna kostkę. Pora pokroić w cienkie paski. Pokrojone warzywa przekładamy do miski, dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz groszek, majonez, musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce
Bajeczna KuchniaBiałą kiełbasę najczęściej spożywamy w czasie Wielkanocy. Dziś podaję przepis na zapiekaną w cebuli i jabłkach z lubczykiem. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieporcji wychodzi ok 12 sztuk) * 1 szklanka maślanki * 1 szklanka mąki z górką * 1 jajko * 2 łyżeczki cukru pudru do ciasta+ plus odrobinę do posypania * 1/2 łyżeczki sody * 1 jabłko * 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia ( lub innego dowolnego :)) Przygotowanie: Maślankę, mąkę, jajko, cukier puder oraz sodę miksujemy lub mieszamy łyżką. Jabłko obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek i kroimy
Kulinarne przygody