kruchości, a będzie twardsze niż powinno. Czereśnie opłukać, dobrze odsączyć z wody. Pousuwać ogonki i pestki. Wskazówka: do tego ciasta nada się zdecydowana większość owoców. Można użyć wiśni, jabłek, gruszek, borówek, etc. Nadają się też owoce odsączone z syropu lub dobrej jakości dżem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy jarzynowej tarki z grubymi oczkami zetrzeć
Codzienna kuchnia niecodziennaszybko. Bardzo mnie cieszą takie wyniki, bo dobrym przepisem trzeba się dzielić w jak najszerszym gronie.😇 Gdybym miała wybrać swojego faworyta z tej listy, wybrałabym racuchy z kaszą i jabłkami. Ciasto to każde lubię, ale mniejsza forma deseru bardziej do mnie przemawia, bo wiem że nie będzie mi groziło zjedzenie całej blachy samej.😅 Mój wybór jest prosty-uwielbiam kaszę
Zdrowie i pysznie na talerzużurawinę i rodzynki. Całość mieszam i powstaję naprawdę smaczne i sycące śniadanie. II ŚNIADANIE Na drugie śniadanie przygotowałam placuszki z mąki owsianej, odrobiny sody oczyszczonej, jajka oraz połowy startego jabłka. Całość dokładnie wymieszałam i usmażyłam na odrobienie oleju kokosowego. Placuszki polałam syropem klonowym, oraz posmarowałam masłem orzechowym. Dodałam także świeże owoce, które akurat miałam pod ręką czyli maliny
Health-Fit-Lifekuchni aby było smacznie. 6 łyżek płatków owsianych 2 łyżki mąki pszennej lub ryżowej 1 jajko Mleko (,,na oko” ok.. 0,5 szklanki) 2 łyżki ksylitolu 1 jabłko Borówki Płatki owsiane miksujemy w rozdrabniaczu na drobny pył - mąkę. Jeżeli mamy w domu mąkę owsianą to jak najbardziej możemy użyć owsianej. Mąki wsypujemy do miski, wbijamy jajko, dodajemy ksylitom(...)Całość podlewamy stopniowo mlekiem, mieszamy. Mleko wlewamy na oko, tak aby konsystencja ciasta była jak do naleśników. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do miski, mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Kładłam po 2 łyżki masy na jednego placka. Podajemy z ulubionymi owocami lub syropem trzcinowym
VioletoweKucharzenierodzinnych, czy też w gronie przyjaciół, ale także jako kolacja czy przekąska na co dzień :) Składniki: (Inspiracja: " Smaczna pyza ") ok. 500 g pieczarek 5 sporych ogórków konserwowych 1 małe jabłko 1 czerwona cebula 3 duże jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 0,5 pęczka koperku 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy sól i pieprz W garnku zagotować(...)Następnie osączyć je na durszlaku i przestudzić. Schłodzone pieczarki pokroić w średnią kostkę, wrzucić na sitko i delikatnie odcisnąć z wody. Wrzucić do miski. Ogórki pokroić w kostkę. Jabłko, cebulę i jajka obrać, również pokroić w kostkę.Kukurydzę odsączyć z zalewy. Koperek posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce z pieczarkami. Dodać majonez, musztardę, sól oraz pieprz, dokładnie wymieszać
Simply Foodciasto Posypać po wierzchu kruszonką Piec w temp. 170-180*C przez ok. 50 min. , do suchego patyczka. Można wypróbować z porzeczkami , agrestem, malinami, wiśniami, a jeśli z jabłkami to należy drobno je pokroić. Składniki na kruszonkę: ok. 100 g mąki ok. 70 g masła lub margaryny ok. 70 g cukru A jeśli zostanie wam trochę kruszonki to można
Proste Potrawynajlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO kruche z truskawkami i bezą PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej + 3 łyżeczki
nietylkopasta.plpostanowiłam je wrzucić również tutaj na bloga! Niesamowicie delikatne i puszyste ciasto jest świetną bazą nie tylko do jagodzianek, ale każdych drożdżówek, jakie sobie tylko zamarzycie! Z serem, z jabłkami, z budyniem, z rabarbarem, a nawet czekoladą! Robi się je błyskawicznie, ciasto zawsze wyrasta i smakuje nieziemsko! Koniecznie wypróbujcie! Ps. takie drożdżówki z serem i jagodami najlepiej smakują
Ostra na Słodkobłyskawiczna Zbożowe Przyjemności z owocami Kupiec ulubione owoce u mnie banan bi,mango, suszona żurawina bazylią świeża opcjonalnie kawałek ulubionego ciasta domowej roboty- u mnie biszkopt z jabłkami i cynamonem czarny i biały sezam mleko lub woda Płatki wsyp do miseczki, zalej gorącym mlekiem lub jak wolisz wodą w proporcjach podanych na opakowaniu. Odczekaj swoje, a między
Z Kuchni Do KuchniRynek mnie wprost zadziwia. Kiedy banany sprowadzane z ciepłych krajów są tańsze od naszych rodzimych jabłek, nie wiem co mam myśleć. Nie jestem ekspertem, jestem tylko zwykłym konsumentem, który ma prawo się zdziwić. Może ktoś mnie oświeci? Podążając więc za trendami postanowiłam zrobić ciasto z bananami właśnie. Pyszny biszkopt, masa budyniowa, mleko skondensowane, banany, bita śmietana, galaretka
MamaOskarkaMakowiec tak mi smakował że przepis musiałam wypróbować. Królował u nas na stole imieninowym Jana. Polecam do wypróbowania, jest wilgotny, mega puszysty i obłędny w smaku. Wilgotny makowiec z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieproste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru 2 i 1/2 szkl mleka
Gotowanie...to proste !Bardzo smaczne ciasto z brzoskwiniami .Łatwe do przygotowania, pięknie się prezentuje i bardzo szybko znika . Piekłam podobne ciasto z połówkami jabłek, które było również bardzo smaczne, a znajdziecie je na blogu w zakładce CIASTA. Jeśli nie macie pomysłu co upiec to koniecznie wypróbujcie przepis, a następnie podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zapraszam również po inne przepisy na ciasta
O kuchni z uczuciemmigdały, smak ciekawy, inny, świetnie komponuje się z deską serów. Jeśli podaję orzeszki ziemne to zazwyczaj te niesolone. Suszone owoce Polecam suszone owoce, takie jak: daktyle, figi, śliwki, krążki jabłek – pięknie komponują się obok serów, wędlin i winogron, suszone morele. Ciasteczka, praliny Polecam ciasteczka kruche, niezbyt słodkie, pierniki, gorzka czekolada połamana, praliny kawowe lub z dodatkiem chałwy, mocno
Zasmakuj Kuchniłyżką nakładamy porcje ciasta tworząc placuszki. Smażymy z dwóch stron na średnim ogniu, na rumiany kolor *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: RACUSZKI NA JOGURCIE PRZEPIS TUTAJ DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE DLA DZIECI! POMYSŁY
Blog z Apetytem