jabłka - 25490 przepisów (strona:503/1700)

Zielone jabłuszko 243

niż zielone jabłuszko. Biszkopt 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa jabłkowa 3 zielone galaretki agrestowe 1 litr wrzątku 5 dużych jabłek Masa śmietanowa 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy Polewa 1/2 czekolady  1/4 szkl. mleka Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie stopniowo(...)minut – do suchego patyczka .  Galaretki rozpuścić we wrzątku, dokładnie wymieszać. [D o naczynia Thermomiksa  wsypać galaretki , wlać wodę.Gotować 8min /90 °C/obr.2 ] .. O dstawić do wystudzenia . Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do tężejącej galaretki  włożyć starte jabłka i dokładnie wymieszać. Stężoną, gęstą galaretkę z jabłkami wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt.Wstawi

Moje domowe kucharzenie
Koktajl z jabłkiem, imbirem i selerem naciowym 143

już 2 rok bez żadnej poważnej choroby i śmiało mogę stwierdzić, że to właśnie magia koktajli. Wczoraj, wykorzystując to co zostało w lodówce, zrobiłam koktajl z jabłkiem, imbirem i selerem naciowym i powiem Wam, że wyszedł pyszny! Imbir to absolutna podstawa koktajli w sezonie przejściowym, dlatego nie zapominajcie o nim, ale też nie przesadzajcie – jest dość ostry, jego zbyt(...)duża ilość może czasem podrażnić żołądek. Koktajl z jabłkiem, imbirem i selerem naciowym Składniki na 2 szklanki: 3 duże, soczyste jabłka Połowa selera naciowego (np. tego z Biedronki) mniejszy kciuk imbiru Przygotowanie (wyciskarka wolnoobrotowa): Jabłka dzielimy na ćwiartki, usuwamy pestki i wrzucamy do wyciskarki razem z resztą składników. Jeśli nie macie wyciskarki wolnoobrotowej to bardzo gorąco polecam Wam zakupić

Czynniki pierwsze
Jabłecznik puszysty 184

oczywiście jabłkowym 😊  Składniki (blaszka 23/33): ciasto: jajka 5 szt, mąka pszenna 250 g, cukier 3/4 szklanki, mleko 50 ml, olej 120 ml, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, nadzienie: jabłka kwaskowate 8 szt, cukier 2-3 łyżki, sok z cytryny 2 łyżki, cynamon 1 łyżeczka, skrobia ziemniaczana 1 łyżka, woda 1/5 szklanki, Sposób przygotowania: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce(...)grubych oczkach. Jabłka mieszamy z cukrem, cynamonem, sokiem z cytryny i gotujemy do częściowego odparowania wody. Skrobię mieszamy z wodą, dodajemy do jabłek, zagotowujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ubijamy na puszystą pianę z dodatkiem cukru. Następnie powoli wlewamy olej i mleko i miksujemy do połączenia. Mąkę z proszkiem przesiewamy

kulinarne odsłony pati
Filety z halibuta po normandzku 129

stołach (codzienność) goszczą bardzo rzadko. Nie każdy je lubi. Jednak odpowiednio przygotowane posmakują każdemu. W roli głównej halibut i kuchnia francuska. Składniki:  2 filety halibuta  5 dużych jabłek  2 cebule  1 szklanka cydru  3 łyżki octu jabłkowego  3 łyżki masła klarowanego  pół pęczka szczypiorku  sól i pieprz Przygotowanie:  Filety opłukałem, osuszyłem(...)posypałem solą i pieprzem. Cebulę i jedno jabłko obrałem, pokroiłem w plasterki. Wyłożyłem nimi dno garnka. Na wierzchu ułożyłem ryby. Skropiłem je octem i zalałem cydrem. Gotowałem na małym ogniu 5 minut. Pozostałe jabłka po wykrojeniu gniazd nasiennych, pokroiłem na cząstki. Na patelni rozgrzałem masło, włożyłem jabłka i obsmażyłem je z obu stron na złoty kolor, uważając, aby się

R'n'G Kitchen
Usuwamy pestycydy z warzyw i owoców 144

Piękne i jędrne pomidory, których czerwona skórka aż razi. Intensywnie zielone ogórki. Jabłka o błyszczącej i nieskazitelnej skórce. Idealnie okrągłe i różowe rzodkiewki. Wszystko piękne, kolorowe i wręcz wołające „Kup mnie i zjedz!”. Ale ale… Czy jesteście świadomi tego, jak dużo pestycydów znajduje się na tych cudownych warzywach i owocach, po które chętnie sięgamy i bez obaw zjadamy(...)się różnymi toksynami, zanieczyszczeniami, woskuje się skórkę, a wszystko po to by pięknie rosły, miały intensywne kolory i kusiły nas w sklepie swoim wyglądem. Niestety nie mamy pewności, czy jabłko, które właśnie kupiliśmy od tej uśmiechniętej Pani Basi na ryneczku, nie jest naszpikowane chemią. Pani Basia też tego nie wie (lub nie jest tego świadoma). Można więc sięgać po produkty

Analiza Smaku
Przepisy na surówki do obiadu 298

jest link do przepisu gdzie znajdziecie sposób przygotowania potrawy. Zapraszam! Przepisy na surówki do obiadu. Najlepsze surówki do obiadu. 20 przepisów na pyszne surówki: 1 Surówka z buraka i jabłka 2 Surówka z brokuła i jabłka 3 Surówka z kalafiora i warzyw 4 Surówka z selera z orzechami 5 Surówka z jabłek i pora 6 Surówka do ryby smażonej(...)Surówka obiadowa 8 Surówka z kiszonego buraka i jabłka 9 Dietetyczna surówka z marchwi i jabłka 10 Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty 11 Surówka Colesław 12 Surówka z pora 13 Surówka z marchewki 14 surówka z młodej kapusty 15 surówka z warzyw z papryką 16 Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana 17 Surówka z kapusty pekińskiej 18 surówka warzywna

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mus jabłkowy 203

Dostałam trochę jabłek i zrobiłam z nich trochę musu jabłkowego, smaczny do zjedzenia od razu lub można zamknąć taki mus w słoiczkach i potem wykorzystać do ciast, naleśników itd. 1000 g jabłek 50 g cukru Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne.Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, gotować mieszając co jakiś czas(...)gotować aż jabłka się rozgotują.Dodać cukier i gotować jeszcze ok 3-5 minut. [Do naczynia Thermomix dodać jabłka i miksować 15 s /obr.5 . Następnie gotować 10 min/Varoma/obr.2. Na pokrywę założyć koszyczek aby zapobiec chlapaniu.2 minuty przed końcem gotowania wsypać cukier.] Gorący mus przelać do wyparzonych czystych słoików i zakręcić

Moje domowe kucharzenie
Tarta z jabłkami i brzoskwiniami 164

zniknie w mig! Składniki 3/4 szklanki mąki krupczatki 2/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 3 żółtka łyżka jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 100 g masła 3 brzoskwinie jedno jabłko cynamon Czas przygotowania: 20 minut na przygotowanie ciasta + 30 minut pieczenia Liczba porcji: 8-10 Przygotowanie Na stolnicę wysypujemy obie mąki oraz cukier i wszystko razem łączymy. Dodajemy zimne masło(...)jeszcze białkiem za pomocą pędzelka i wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na pół godziny. Polecam podawać z lodami waniliowymi jeszcze lekko ciepłe! Smacznego! Artykuł Tarta z jabłkami i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
Surówka z marchewki i selera z imbirem 181

Dodatek w surówce imbiru podnosi naszą odporność i chroni przed infekcjami. Marchewka zaś jest bogata w witaminę A, E i beta-karoten, które dbają o dobry stan naszej skóry. Jabłko również dba o naszą urodę i poprawia przemianę materii. Taka surówka powinna gościć na naszym stole bardzo często, a szczególnie gdy są w domu dzieci. Surówkę najlepiej zrobić tuż przed(...)podaniem, wtedy nie utlenia się i nie traci smaku ani aromatu. Imbir sprawia, że surówka nabiera azjatyckiego smaku i pasuje praktycznie do wszystkiego, a surówka z samej marchewki i jabłka już niekoniecznie, gdyż jest zazwyczaj zbyt słodka. Proporcje marchewki w stosunku do selera dopasować według swoich upodobań, tak samo ilość imbiru. U mnie tym razem było pół na pół

Gotuj w domu
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka 162

przygotowana z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka. Najlepiej smakuje podana mocno schłodzona. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1/2 średniej wielkości główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko sól, pieprz cukier kwasek cytrynowy lub sok z cytryny 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka majonezu Kapustę umyć, odciąć głąb i drobno posiekać. Marchewkę i jabłko obrać oraz zetrzeć(...)tarce o dużych oczkach. Do miski wsypać kapustę, marchewkę i jabłko. Całość posolić i popieprzyć. Wymieszać. Następnie wsypać cukier oraz odrobinę kwasku cytrynowego (do smaku). Na sam koniec do surówki dodać majonez oraz śmietanę. Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Schłodzić przed podaniem.  Składniki surówki przed i po wymieszaniu

Ugotować
Ucierane ciasto z rabarbarem i jabłkami 149

naprawdę przepyszne. Składniki : Ciasto : masło - 250 g jajka - 5 szt cukier - 1 i 1/4 szkl mąka - 2 szkl z czubkiem proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Dodatkowo: rabarbar - 300 g jabłko - 1 szt duże cukier waniliowy - 1 opak cukier - 1 łyżeczka Przygotowanie: Rabarbar opłukać, pokroić na kawałki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wymieszać z rabarbarem i oba cukrami(...)jednym jajku, cały czas ucierać. Na samym końcu wsypać przesianą mąkę, utrzeć. Tortownicę o wymiarach 26 cm, wysmarować tłuszczem, ciasto wylać do tortownicy, na wierzch ciasta wyłożyć rabarbar z jabłkiem,wstawić do nagrzanego do 180 stop C piekarnika, piec przez 40 minut. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Kokosowy izotonik 145

izotonic. woda koksowa szczypta soli ogórek limonka tymianek 2 plastry jabłka granny smith Ogórka pociąć w plastry obieraczką do warzyw. Limonkę i jabłko pokroić w plastry. Do szklaneczek wlać wodę kokosową, dodać ogórka, plastry jabłka i limonki, uzupełnić wodą. Dodać zioła

AZgotuj!
Sałatka z jabłkiem 179

jednym nietypowym składnikiem znacznie różni się smakiem od tej tradycyjnej ;) Mowa tu o Jabłku ;) o Tak Zdecydowanie.robi całą robotę :) Zapraszam i smacznego ;)  Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB:)  Składniki dla 6 osób:  1 puszka ananasa w syropie  2 jabłka  1 słoik selera  20 dag dobrej jakościowo wędliny(...)twardo  Sos:  3 łyżki chrzanu  3 lyzki majonezu tradycyjnego Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie :  Selera odsączamy z zalewy i kroimy drobno. Jajka,jabłka obieram j kroimy w kostkę. Pozostałe składniki również kroimy w kostkę  Składniki sosu mieszamy ze sobą. Pokrojone składniki sałatki dodajemy do miski. Polewamy sosem. Mieszamy. Pozostawiamy w lodówce

Gotowanie Patki
Sangria 186

Jednak ja poniżej opiszę Wam mój sposób, który jest bardzo prosty a jego przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut! Składniki: butelka czerwonego wytrawnego wina 2 Pomarańcze Zielone jabłko Czerwone jabłko Cytryna Lód Fanta, Orangina lub woda gazowana około 250 ml Opcjonalnie około 100 ml alkoholu Sposób przygotowania: Do dużego dzbanka wrzucamy pokrojone w plasterki pomarańcze oraz cytrynę. Zielone(...)oraz czerwone jabłko kroimy w kosteczkę i również dodajemy do dzbanka. Wszystko zalewamy czerwonym wytrawnym winem. Następnie czekamy około 2 godzin aż owoce przejdą nam smakiem wina. Następnie opcjonalnie dodajemy około 100 ml alkoholu. Na sam koniec dolewamy Oranginę lub Fantę i całość delikatnie mieszamy. Sangrię podajemy w szklankach z dodatkiem lodu. Smacznego! Artykuł Sangria pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne