jabłka pieczone - 6536 przepisów (strona:309/436)

Ciasto Kilimandżaro 553

Bardzo kakaowe ciasto przełożone kremem budyniowym oraz jabłkami z galaretką - recepturę na Kilimandżaro znalazłam w zbiorach siostry Anastazji. Ciasto świetnie smakuje, polecam!Składniki:Biszkopt:8 jajek1

Kuchnia domowa Ani
Tort makowo-jabłkowy 162

jabłek do szarlotki (np. szara reneta) 3 łyżki cukru sok wyciśnięty z połowy cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu 60 gr rodzynek 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 łyżki zimnej wody Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda, pociąć w paseczki.Wsypać do garnka, zasypać cukrem, dodać sok z cytryny, cynamon. Gotować 15 min na średnim ogniu, następnie poddusić pod przykryciem(...)orzechów – u mnie włoskie i płatki migdałowe Do miseczki przełożyć masło i miód, podgrzać w mikrofalówce do rozpuszczenia się składników, dodać orzechy wymieszać. Wykonanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto kruche wyjąć z lodówki, podzielić na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkować na wielkość tortownicy, wyłożyć na dno tortownicy. Wyłożyć połowę masy makowej, wyłożyć połowę masy jabłkowej. Drugą

moj przepis na
Ciasto wiewiórka 180

26x34cm) blaszkę. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki oleju ewentualnie 1/2 łyżeczki cynamonu 1 garść posiekanych orzechów włoskich 3 jabłka pokrojone w kostkę 2 łyżki rodzynków 2 łyżki suszonej żurawiny 1/2 szklanki wiśni z syropu ( KLIK ) Sposób przygotowania: 1. Jajka ucieramy z cukrem na puch. 2. Dodajemy porcjami mąkę(...)końcu olej. 3. Do ciasta dodajemy owoce, orzechy i bakalie, mieszamy łyżką. 4. Ciasto przekładamy do dowolnej foremki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok 40-50 minut (do suchego patyczka). 5. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Grzany cydr / Mulled cider 160

wolnym ogniu cały czas mieszając przez 15 minut ( nie doprowadzamy cydru do wrzenia) . Cydr wlewamy do szklanki (przecedzamy go ). Tuż przed podaniem dodajemy połowę plasterka z pomarańczy i kawałek jabłka. Gotowe :) ***** We pour the cider into the pan and we add a brown sugar, cloves, star anise, orange juice and cinnamon stick. We boil the cider to simmer(...)bring the cider to a boil). We pour the cider on the glass (we filter him). Just before serving, we add half a slice of orange and piece of apple. Done

Projekty ze smakiem
18. Mrożące krew w żyłach połączenie: czyli czekoladowe, wilgotne ciasto z buraków 178

zmniejsza prawdopodobieństwo występowania zakwasów Uwaga! Sam sok z surowych buraków jest bardzo stężony, dlatego możemy odczuwać po nim ból głowy i nudności. Najlepiej zmieszać go z wodą, sokiem z jabłka, selera lub marchewki. Czekoladowe ciasto buraczane: - 2 łyżki siemienia lnianego - 6 łyżek letniej wody - 2 szklanki mleka roślinnego (najlepiej sprawdzi się jednak sojowe) - 2 łyżki octu - 1 1/2 szklanki(...)szklanka puree z buraka - 1/2 szklanki oleju - 2 1/2 szklanki mąki (ja użyłam ryżowej, ale pszenna, gryczana też się sprawdzą) - 1 szklanka prawdziwego kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Polewa: - tabliczka gorzkiej czekolady - szklanka mleka kokosowego z puszki - szczypta cynamonu, kardamonu, gałki muszkatołowej Wykonanie: 1. Kilka buraków obrać, pokroić i gotować aż do miękkości. Odlać wodę i zblendować

Pland based fille
Szarlotka jaglano-kukurydziana. Bez cukru, glutenu, jajek i mleka 113

startych na dużych oczkach tarki - 1/2 szklanki daktyli (posiekanych i namoczonych we wrzątku 10 minut) - garść rodzynek - garść żurawiny - 3 łyżki syropu z agawy/klonowego/miodu (mniej lub więcej - zależy od jabłek i Waszych preferencji smakowych) - 1 łyżeczka cynamonu Kaszę prażymy kilka minut na małym ogniu, zalewamy 2 szklankami gorącej wody i gotujemy pod przykryciem ze szczyptą kurkumy i wiórkami kokosowymi(...)wody). Ostudzoną, ale jeszcze ciepłą kaszę mieszamy ręką z mąką, olejem, mlekiem roślinnym i syropem.  Rozprowadzamy ciasto na blasze (u mnie 28 x 35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Wszystkie składniki masy jabłkowej mieszamy, wykładamy na podpieczony spód i pieczemy jeszcze przez 40 minut w 180 stopniach. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi

Smakuje zdrowo
Czekoladowy jabłecznik z budyniem 111

masa miała jednolity kolor. Następnie dodajemy żółtka i masło i cierpliwie wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy do lodówki, drugą do zamrażalnika. W tym czasie jabłka kroimy na ćwiartki i dusimy w garnku z grubym dnem z dodatkiem ciemnego cukru i ziarenek wanilii (laski również wrzucamy). Całość prażymy 10-15 minut na wolnym ogniu(...)pozostałej części mleka rozpuszczamy proszek budyniowy i postępujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciasto, które było w lodówce wyciągamy i wylepiamy nim dno dużej formy do pieczenia (wyłożonej również papierem do pieczenia). Następnie na ciasto wykładamy masę jabłkową i ugotowany budyń. Z zamrażarki wyciągamy drugą część ciasta i ścieramy ją na tarce o dużych oczkach i wysypujemy na blaszkę

Mango Papaja
Robaczkowy deser 157

prostu odpoczynek, ciągle brak czasu, albo chęci, żeby usiąść przed komputerem. Ale już wracam z kolejną dawką przepisów. Pogoda ostatnio nie sprzyja temu, żeby długo stać w kuchni i piec wymyślne ciasta, ale sprzyja temu, żeby ten czas spędzić z dziećmi. Razem z Zuzią i Igą przygotowałyśmy robaczkowy deser, wygląda obrzydliwie, a smakuje pysznie Tym przepisem bierzemy udział organizowany przez(...)konkursu klik deser jest inspirowany grą Big Little Grub , gra sprawiła wielką frajdę dzieciom, ale nie tylko dzieciom, bo jest to także mój powrót do dzieciństwa. Wąż, który zjada jabłko, ale nie można zahaczyć o swój ogon, jedna z najpopularniejszych gier w moim dzieciństwie Z wężem kojarzą mi się dżdżownice, więc pomysł na deser. Nie chciałam, żeby dzieci jadły tłustej

dom-agi.pl
Pomarańcze z żaru 210

zagrzebywaliśmy ziemniaki w gorącym popiele i na wpół zjarane wcinało się je uwalonymi na czarno ustami byliśmy szczęsliwi,że tak naprawdę liczy się dobra zabawa w grupie.Były też jabłka lub jakiekoliek inne psiary na patykach.Teraz można zamiast ziemniaków lub razem z nimi wrzucić pomarańcze a dokładniej...pomarańcze-babeczki. Do takich babeczek w pustych łupinach pomarańczy nadaje się najzwyklejsze(...)się wydrążone pomarańcze napełnione surowym ciastem.Przy takiej zabawie nie chodzi o efektowny wygląd a o efekt zaskoczenia i fajną zabawę. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta "gotowiec" z ok.20-25 min. czasem pieczenia lub krócej. 2 łyżki cacao jeśli ciasto jest jasne kilka wydrążonych łupin pomarańczy z niezbyt grubą skórką dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Odcinając górną część pomarańczy ostrym nożem wyciąć wewnątrz wokół

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pierniczki 436

powrotem do miski i przykrywamy ściereczką.Odstawiamy do leżakowania na noc.Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość 4 mm. Wycinamy formą kształty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 8-10 minut w 180 stopniach.Studzimy na kratce. Lukier: 1 szklanka cukru pudru1 białko Cukier ucieramy z białkiem na białą masę. Nie powinno być żadnych grudek.Woreczek śniadaniowy napełniamy lukrem. Odcinamy(...)malutki rożek i dekorujemy pierniczki.Kolor otrzymacie dodając odrobinę barwnika spożywczego.Pierniczki przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Jeśli nie zmiękną nam na czas, polecam dodać do pojemnika skórkę z jabłka.                      The post Pierniczki appeared first on Made

Made By Mom And Son
Tarta śliwkowo - jabłkowa z bezą włoską 198

stopni na około 15 minut.  Po tym czasie zdjąć z ciasta folię z obciążeniem i podpiec spód przez jeszcze 3 -5  minut. Owoce umyć, śliwki pozbawić pestek, jabłka obrać i pokroić na kawałki.  Podsmażyć na patelni lub w garnku, aż owoce się rozpadną i odparują.  Pod koniec dodać cynamon i imbir.  Owoce wyłożyć(...)beza jest już sztywna dodać mąkę ziemniaczaną i ubijać bezę jeszcze przez chwileczkę tak, aby mąkę wymieszać z białkami.  Bezę wyłożyć na owoce.  Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 - 25 minut.  Podawać po przestudzeniu

Sto kolorów kuchni
Tylko Chuck Norris wie gdzie sie podziały tamte prywatki – buraki w kontekście idoli narodowych 139

kraju burak to tylko do barszczu, ćwikły z chrzanem i okazyjnie jakiś maniak kuchni molekularnej wyprodukuje z niego piankę, kawior albo kurczaka z frytkami. Dziś pomysł na sałatkę z pieczonych buraków. Można ją podać panu Maślakowi, Rafalali i nawet artystce Urbańskiej. I przede wszystkim można pokazać, że burak jest cudownie pyszny, słodki i lubi jak się go rozpieszcza. Żeby(...)jednego buraka na osobę rukolę garść podprażonych orzechów włoski i pestek dyni ząbek czosnku ser – koryciński, bundz, feta (ale ta prawdziwa), mozzarella – jaki lubicie łyżka miodu łyżka octu balsamicznego jabłko sól, pieprz, majeranek olej rydzowy bądź kujawski z suszonymi pomidorami i bazylią Buraki gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy. Kroimy na takie kawałki jakie lubimy. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojone

ladykitchen
Krótka wielkanocna przypominajka 177

bread)Wiejski chleb francuski na zakwasieBułeczki pszenno-orkiszowe z parmezanem i oreganoMaślane rogaliki z makiemDrożdżowy chleb na polish z czekoladą i rodzynkami Chleb pszenny na zakwasie z VermontChleb francuski pieczony w garnkuChleb na zakwasie z karmelizowanym porem i pestkamiChleb młynarza Chleb oliwkowy Na słodko Babka cytrynowa z polewą czekoladowąBabka majonezowaSernik na zimno z białą czekoladą i truskawkamiSernik czarno(...)polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Sernik na zimno z musem truskawkowym Ciasto buraczkowe Sernik dyniowy Tarta Rafaello     Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami

Kulinarne przygody Gatity
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 349

dodanych do akcji, a na początek kilka przepisów, które podbiły moje serce ;) PODSUMOWANIE AKCJI "ŚWIĄTECZNE SŁODKOŚCI! 2015" Lista przepisów dodanych do akcji (172 przepisy): Migdałowe dachówki Ciasto 3BIT bez pieczenia Torcik makowy Miodownik (stefanka) z masą grysikową Speculoos – ciasteczka Świętego Mikołaja Popękane ciasteczka czekoladowe Mandarynkowiec Pierniczki ziemniaczane na opłatku Pierniczki jak alpejskie – na ostatnią chwilę! Lamingtony (kokosanki) Ciasto Wenus Ciasto(...)kruchym spodzie Tort zimowy Cynamonowe gwiazdki w czekoladzie Piernik z konfiturą Piernik na piwie Pierniki z koglem moglem i alkoholem Kremowy Sernik na Ciasteczkowym Spodzie Makowiec japoński (makowiec z jabłkami) Ciasteczka serowe Brownie w wersji świątecznej Sernik kawowy Chatka Baby Jagi - sernik na zimno Sernik na zimno z jogurtem naturalnym Piernikowe uszka z żurawiną Piernikowe "szyszki" na choinkę

My Culinary Art
Pierogi ruskie 137

Mówi się, że człowiekowi co ileś tam lat zmienia się smak. W sumie coś w tym może być. Być może do pewnych smaków człowiek po prostu

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania