laurowym i zielem angielskim 1 pierś z indyka (lub kurczaka) upieczona np. w folii, z ziołami (180 stopni C, 45 minut) 1 ziemniak pokrojony w plasterki i upieczony w przyprawie do ziemniaków (180 stopni C, 45 minut) 1 mini sałata (ja kupuję w Lidlu), lub dowolny mix sałat Na sos: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki jogurtu
Szczęśliwa kuchniapierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni Litewski chleb na zakwasie Mleczne bułeczki Sałatki: Sałatka ziemniaczana z jajkiem Sałatka ,,słonecznik" Sałatka z kurczakiem i mango Sałatka warstwowa z kurczakiem Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami Sałatka ziemniaczana Zupy: Żurek wielkanocny Zupa pieczarkowa Sosy: Domowy majonez Sos żurawinowy Sos z cukinii Udanych
Kuchnia Łukaszalaurowym i zielem angielskim 1 pierś z indyka (lub kurczaka) upieczona np. w folii, z ziołami (180 stopni C, 45 minut) 1 ziemniak pokrojony w plasterki i upieczony w przyprawie do ziemniaków (180 stopni C, 45 minut) 1 mini sałata (ja kupuję w Lidlu), lub dowolny mix sałat Na sos: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki jogurtu
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkoreczki kiedy przyniosła je do nas moja siostra na mecz, tak mi posmakowały, że od tego czasu często je powtarzam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego lub np indyka jeśli chcecie wersję bardziej fit 1 cebula 1-2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz, sól żółty ser sałata lodowa papryka ogórek pomidor koktajlowy patyczki do koreczków Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę(...)formujemy małe kuleczki. Patelnie delikatnie smarujemy olejem i na rozgrzaną, wrzucamy nasze pulpeciki. Gdy ostygną nabijamy je na wykałaczkę następnie nabijamy ser i warzywa, kończymy pomidorkiem koktajlowym. Podajemy z sosem miodowo musztardowym. Sos miodowo-musztardowy Składniki: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka muszatardy amerykańskiej (może być inna jeśli nie macie) 1 łyżeczka miodu
Dobra karmapiersi indyka – 250g przecieru pomidorowego – 4-5 papryk – 2 cebule – 100g szynki parmeńskiej – 100g mozzarelli w kulce – 1 kieliszek białego wytrawnego wina (opcjonalnie) – 2 ząbki czosnku – oliwa – przyprawy: oregano, papryka słodka i ostra, kurkuma – sól, pieprz *opcjonalnie: żółty ser do posypania Dodatkowo: – rukola – parmezan – sos winegret
Be Fit Be Strongrozgniecione ząbki czosnku. Po chwili dodać mięso z indyka, usmażyć. Szynkę pokroić w paski, dodać do podsmażonego mięsa. Po 2 minutach dołożyć pokrojone w paski pomidory i pokrojone w oliwki. Smażyć razem krótką chwilę. Na koniec wlać śmietankę i tyle samo wody z gotowania makaronu. Doprawić do smaku. Makaron połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i tartym serem. Smacznego
kolorowotorcikowosztuk, woda 1 szklanka mięso z udźca indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowymna gorącym oleju zrumienić z każdej strony posypać kucharkiem, dodać pokrojone w grubsze kawałki marchew, cebulę i żabki czosnkudodać kucharka w płynie do smaku i pod przykryciem dusić do miękkości co jakiś czas podlać ciut wodąz wywaru zagęściłam sos śmietaną 18% wymieszaną z mąką - 1/2 kubka śmietany
W Mojej Kuchni LubięSerek mascarpone to idealny składnik do mas, deserów, serników. Jest również bardzo smaczną bazą do dań wytrawnych.Nie bójmy się go łączyć z kurczakiem, indykiem czy schabem
ChilliJemySzybki, pyszny obiad. faworyzowane ostatnio przeze mnie klopsiki indycze dzisiaj w potrawce z warzywami strączkowymi. Groch, fasolka i soczewica to idealne trio do sosu pomidorowego. Obiad
Bernika - moj kulinarny pamietnikzupy: od pomidorowej po koperkową - baza do sosów: nada im pełni smakowej oraz aksamitności - po rozrzedzeniu z wrzącą wodą stanie się prawdziwie "gorącym kubkiem" który uchroni Was przed przeziębieniem - do przyrządzania prawdziwego risotto Zapraszam do przepisu: Składniki: - Na 1kg mięsa musi przypaść 1litr wody (na drobiową kostkę kupujemy kurę pomieszaną z indykiem bądź samą kurę; na wołową musimy pamiętać
Kuchnia PROzdrowotnaoliwę i masło. Nastawiłam makaron do gotowania. Indyka przełożyłam na patelnie i smażyłam z obu stron na złoty kolor. Kilkakrotnie je przewracamy na obie strony, aby równomiernie się nam obsmażyły. Wlewamy śmietankę,dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojone suszone pomidory i gotujemy kilka minut do momentu, aż pomidorki zmiękną, a sos zrobi się bardziej gęsty. Podajemy z makaronem
kruche babeczkimielona, sól, pieprz 1 cebula Pierś z indyka płuczemy i kroimy w kawałki - solimy, pieprzymy - obsmażamy na odrobinie oleju/oliwy kiedy już będzie złoty dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i doprawiamy bazylią, oregano, papryką oraz solą. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do naszego sosu, mieszamy i jeszcze chwilkę podgrzewamy. Smacznego
Moje-pitraszeniemiędzy innymi kiełbaski śląskie i szynkę z indyka. Po zapoznaniu się z etykietami (co robię zawsze) odetchnęłam z ulgą, gdyż kiełbaski śląskie mają w składzie aż 90 % mięsa wieprzowego co jest dla mnie bardzo ważne. Postanowiłam zrobić z nich idealną na tą porę roku zapiekankę z marchewką i grzybami duszonymi w sosie na bazie wina i zapieczone pod warstwą puree
karmelowyFasolowa 10. Sos tatarski mocno grzybowy 11. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, 12. Sałatka pieczarkowa 13. Sałatka szpinakowa z kawiorem 14. Sałatka szpinakowa z oliwkami, ananasem, oscypkiem. 15. Sałatka wiosenna - nowalijki + jajka 16. łososiowa z cykorią, oliwkami i... 17. brokułowa z dietetycznym indykiem, ananasową cebulą i dipem
Wypisz Wymalujmięsa z mieszanego mięsa z indyka ze skórą, bez kości 15 g soli kuchennej 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1/2 łyżeczki papryki 2 łyżki stołowe posiekanej świeżej bazylii 2 łyżki stołowe posiekanej świeżej kolendry 1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty 2 łyżeczki posiekanego czosnku 2 łyżeczki utartego imbiru 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka tajskiej zielonej pasty
Stare Garypaski, brokuły 2 plasterki wędliny z indyka Wykonanie:Sałatę kroimy w części wielkości ok 2 x 2cm, rozkładamy na talerzu. Na sałatę kładziemy ugotowane na parze warzywa (ilość wg uznania). Następnie wędlinę kroimy w kostkę (ok. 1,5 x 1 cm), a jajko w ćwiartki i wszystko kładziemy na warzywa. Sos: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu odrobina ketchupu oliwa
Taste Of My Day