indyk w sosie - 1500 przepisów (strona:62/100)

FILETY Z KURCZAKA W SOSIE Z PIECZARKAMI 195

Filet z kurczaka to bardzo wdzięczne mięso do kuchennej obróbki.  Można z niego wyczarować tysiące przepysznych dań :)  Dziś będzie klasycznie.  Bo filet w

Walijskie Pichcenie
Pierś z kurczaka w jogurtowym sosie z imbirem i cytryną 322

osób - 1 por - 2 marchewki - łyżka startego świeżego imbiru - sok z jednej cytryny - 150 g jogurtu naturalnego - 200-250 g piersi z kurczaka lub indyka - pół szklanki posiekanej natki pietruszki - przyprawy do mięs, sól, pieprz, liście laurowe 2 szt, olej do smażenia - 3-4 ziemniaki Wstaw obrane i pokrojone ziemniaki w osolonej wodzie na gaz. Piersi namocz w osolonej wodzie(...)Smaż przez 3-4 minuty, a następnie obróć i smaż kolejne 2 minuty. Dolej jogurt do warzyw, sok z cytryny i imbir. Gdy mięso jest już gotowe, dołóż do sosu, podduś jeszcze 2 minuty, posyp natką. Odcedź i osusz ziemniaki, powinny być już miękkie. SMACZNEGO . Jedna porcja to około 550 kal. CMOK

Pasje Jolki
MENU WIELKANOCNE 187

kaszy jaglanej z boczniakami  domowy pasztet zapiekany wykwintny pasztet z indyka lub królika Pozostałe propozycje: doskonała, domowa, biała kiełbasa żurek na pełnoziarnistym żytnim zakwasie królik w winie z warzywami jajka pod pierzynką jajka faszerowane pieczarkami sałatka jarzynowa domowa szynka parzona szynka wielkanocna, pieczona w chlebie domowy sos aioli idealny domowy majonez   sos tatarski idealny do pasztetów łosoś

Smaczne Zdrowe
Tradycyjna sałatka Cezar 359

powoli wlewać cieniutką strużką oliwę cały czas mieszając ubijaczką). Gotowy sos należy przyprawić solą (delikatnie, bo anchois jest słone) i pieprzem. Sałatę polewamy dressingiem. Mieszamy. Posypujemy tartym parmezanem (na tarce lub w plasterki), grzankami i świeżo mielonym pieprzem. Sałatka smakuje świetnie z grillowanym/smażonym kurczakiem lub indykiem (kuraka wystarczy posypać solą i pieprzem, można też przyprawić granulowanym czosnkiem, a następnie

Poezja smaku
Indyk Tikka Masala 135

Składniki: 750 g mięsa z indyka- pokroić na kawałki około 2 cm Marynata: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej Pozostałe składniki: 1 łyżka masła 1 owoc kaki- pokroić w kostkę 350 g sosu tikka masala - więcej info tutaj KLIK KLIK produkt dostępny w Tesco 1 cebula - posiekana 4 ząbki czosnku- drobno

ClauditteMissCooking
Bulion drobiowy 152

Bulion z mięsa drobiowego jest bazą wielu zup i sosów.  Przede wszystkim kojarzy mi się z przepysznym rosołkiem. Ale można też na nim ugotować zupę ogórkową lub świąteczny żur. Zawsze gotuję więcej bo nie wiadomo kiedy może się przydać. ... Składniki: 2 lub 3 skrzydełka z indyka cebula sól, pieprz, ziele angielskie, listki laurowe, tymianek lub rozmaryn Zobacz cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Bulion drobiowy 170

Bulion z mięsa drobiowego jest bazą wielu zup i sosów.  Przede wszystkim kojarzy mi się z przepysznym rosołkiem. Ale można też na nim ugotować zupę ogórkową lub świąteczny żur. Zawsze gotuję więcej bo nie wiadomo kiedy może się przydać. ... Składniki: 2 lub 3 skrzydełka z indyka cebula sól, pieprz, ziele angielskie, listki laurowe, tymianek lub rozmaryn Mięso myjemy

prawdziwe jedzenie
Potrawka z indyka z brukselką 168

oleju rzepakowym. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry. Dodajemy do indyka i dusimy z dodatkiem koncentratu pomidorowego przez ok 5-10 minut. Śmietanę mieszamy z sola i pieprzem w miseczce i powoli dodajemy ją do mięsa. Delikatnie mieszamy. Bazylie myjemy i drobno siekamy, łącząc przy podaniu z sosem. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brukselkę myjemy, usuwamy zewnętrzne

ChilliJemy
Filet z indyka faszerowany żurawiną i sliwkami 114

filet z indyka ok 1 kg 200 g mięsa mielonego garść suszonej żurawiny garść suszonych śliwek sól pieprz pieprz ziołowy staropolski pieprz cytrynowy majeranek na marynatę 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego szczypta trawy cytrynowej szczypta pieprzu cytrynowego Śliwki suszone pokroić dodać do mięsa , żurawinę dodać bez rozdrabniania, przyprawić do smaku

Gotowanie jest łatwe
spaghetti ragu 170

jeszcze bardziej poczuć tamtejszy klimacik. Składniki : 500 g mięsa mielonego (z indyka, które jest lekkie i zdrowe) 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 marchewki 2 selery naciowe 250 g makaronu typu spaghetti 2 opakowania krojonych pomidorów lub passaty pomidorowej 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka sosu Worcestershire 1 łyżeczka cukru sól, pieprz starty parmezan kilka listków świeżej

zobacz ich smak
Empanadas 126

najczęściej zbija się w trudne do rozbicia grudy – włókna mięśniowe są w nim mocno zmiażdżone.   Podsmażamy mięso na mocnym ogniu, rozdzielając je na drobne fragmenty. Ciemne mięso z indyka zachowywało się podobnie do wołowiny – dało się rozdzielić łatwo i delikatnie zbrązowiało. Do mięsa dorzucamy wszystkie przyprawy, zmiażdżony czosnek i nasze wcześniej przesmażone warzywa. Dusimy wszystko razem, mieszając, około(...)około 40 minut – w obu przypadkach do zezłocenia. Pyszne są same, na gorąco i na zimno, z zimnym piwem. Idealnie pasują do nich zarówno delikatny, jak i ostry sos. Wymieszajcie małe opakowanie greckiego jogurtu ze świeżo posiekaną garścią liści mięty, doprawcie solą, pieprzem i skórką startą z cytryny.   W wersji pikantnej – puszkę całych pomidorów, bez skórki, razem z sokiem

Karo in the Kitchen
Königsberger Klopse - Klopsiki królewieckie 311

Königsberger Klopse, Saure Klopse, Kapernklopse, Soßklopse lub Kochklopse nazywane w dawnym DDR to wschodniopruska specjalność przygotowana z mielonego mięsa i białego sosu z kaparami. (Königsberg to

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kofte wg Buni ( z indyka ) 196

Inspirowane kuchnią turecką. Nie mam pojęcia jak się mówi prawidłowo - kofte , kofta , kofty ? ważne , że bardzo lubię te pikantne kotleciki . Można je piec na grillu , w

Buniabaje w kuchni
Tortilla z szynką i serkiem 2400

śmietankowy typu Almette lub NaTurek ulubiona szynka (użyłam szynki z indyka) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortilla z szynką i serkiem – Wykonanie: Placek tortilli posmarować serkiem. Następnie na całej powierzchni nałożyć szynkę. Zwinąć w rulon. Pokroić tortille w paski o szerokości ok. 1,5-2 cm. Podawać na zimno z sosem lub bez. Polecam zwłaszcza sos czosnkowy (zobacz przepis

Kulinarne Przeboje
Makaronowa patelnia z mięsem mielonym 676

patelnia z mięsem mielonym – Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 200g makaronu Chow Mein oliwa z oliwek 1 duży por (biała część – ok. 20cm) 2 papryki czerwone 1 papryka żótła 1 papryka zielona 10 pomidorków koktajlowych 200ml bulionu pieprz, sól, słodka papryka w proszku do smaku opcjonalnie: sos słodko-pikantny Tao Tao   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaronowa patelnia

Kulinarne Przeboje