oleju rzepakowym. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry. Dodajemy do indyka i dusimy z dodatkiem koncentratu pomidorowego przez ok 5-10 minut. Śmietanę mieszamy z sola i pieprzem w miseczce i powoli dodajemy ją do mięsa. Delikatnie mieszamy. Bazylie myjemy i drobno siekamy, łącząc przy podaniu z sosem. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brukselkę myjemy, usuwamy zewnętrzne
ChilliJemyfilet z indyka ok 1 kg 200 g mięsa mielonego garść suszonej żurawiny garść suszonych śliwek sól pieprz pieprz ziołowy staropolski pieprz cytrynowy majeranek na marynatę 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego szczypta trawy cytrynowej szczypta pieprzu cytrynowego Śliwki suszone pokroić dodać do mięsa , żurawinę dodać bez rozdrabniania, przyprawić do smaku
Gotowanie jest łatwejeszcze bardziej poczuć tamtejszy klimacik. Składniki : 500 g mięsa mielonego (z indyka, które jest lekkie i zdrowe) 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 marchewki 2 selery naciowe 250 g makaronu typu spaghetti 2 opakowania krojonych pomidorów lub passaty pomidorowej 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka sosu Worcestershire 1 łyżeczka cukru sól, pieprz starty parmezan kilka listków świeżej
zobacz ich smaknajczęściej zbija się w trudne do rozbicia grudy – włókna mięśniowe są w nim mocno zmiażdżone. Podsmażamy mięso na mocnym ogniu, rozdzielając je na drobne fragmenty. Ciemne mięso z indyka zachowywało się podobnie do wołowiny – dało się rozdzielić łatwo i delikatnie zbrązowiało. Do mięsa dorzucamy wszystkie przyprawy, zmiażdżony czosnek i nasze wcześniej przesmażone warzywa. Dusimy wszystko razem, mieszając, około(...)około 40 minut – w obu przypadkach do zezłocenia. Pyszne są same, na gorąco i na zimno, z zimnym piwem. Idealnie pasują do nich zarówno delikatny, jak i ostry sos. Wymieszajcie małe opakowanie greckiego jogurtu ze świeżo posiekaną garścią liści mięty, doprawcie solą, pieprzem i skórką startą z cytryny. W wersji pikantnej – puszkę całych pomidorów, bez skórki, razem z sokiem
Karo in the KitchenKönigsberger Klopse, Saure Klopse, Kapernklopse, Soßklopse lub Kochklopse nazywane w dawnym DDR to wschodniopruska specjalność przygotowana z mielonego mięsa i białego sosu z kaparami. (Königsberg to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Inspirowane kuchnią turecką. Nie mam pojęcia jak się mówi prawidłowo - kofte , kofta , kofty ? ważne , że bardzo lubię te pikantne kotleciki . Można je piec na grillu , w
Buniabaje w kuchniśmietankowy typu Almette lub NaTurek ulubiona szynka (użyłam szynki z indyka) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortilla z szynką i serkiem – Wykonanie: Placek tortilli posmarować serkiem. Następnie na całej powierzchni nałożyć szynkę. Zwinąć w rulon. Pokroić tortille w paski o szerokości ok. 1,5-2 cm. Podawać na zimno z sosem lub bez. Polecam zwłaszcza sos czosnkowy (zobacz przepis
Kulinarne Przebojepatelnia z mięsem mielonym – Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 200g makaronu Chow Mein oliwa z oliwek 1 duży por (biała część – ok. 20cm) 2 papryki czerwone 1 papryka żótła 1 papryka zielona 10 pomidorków koktajlowych 200ml bulionu pieprz, sól, słodka papryka w proszku do smaku opcjonalnie: sos słodko-pikantny Tao Tao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaronowa patelnia
Kulinarne Przebojechodź bym nie wiem jaka dobrą zrobiła do tego sałatkę, to mi mówi, że już nic nie trzeba i zajada się ze smakiem. Polecam :) Składniki - mięso gulaszowe z indyka 60 dkg - czosnek 2 ząbki - papryka mielona - domowa wegeta - roztarty majeranek - śmietana 12% - mąka 3 łyżeczki Wykonanie. Mięsko kroję w większą kosteczkę, podsmażam na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju. Dodaję(...)dodaję do niej mąkę dolewam wody i wszystko mieszam energicznie rogolką. Gdy mięso jest już miękkie, wlewam śmietanę z mąką, mieszam i gotuję jeszcze kolejne 3 minuty. Jeśli sos jest za gęsty można jeszcze odrobinę podlać przegotowaną wodą. My lubimy gęsty. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródU dziec z tego przepisu jest niezwykle aromatyczny, wyrazisty i soczysty. Dodatkowym plusem jest to że nie wymaga dużo pracy, można powiedzieć że robi się sam
Kuchnia Pełna Pasjiżółtego tartego Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone z indyka smażę na dowolnym oleju. Następnie marchewkę obieram i kroję w kostkę. Pora i natkę pietruszki również bardzo drobno siekam. Warzywa dodaję do mięsa smażę, doprawiam przyprawami. Następnie dodaję przecier pomidorowy oraz wodę. Całość duszę aż powstanie bardzo gęsty sos. Na pojedynczy placuszki nakładam farsz, a następnie przykrywam drugim
Gotowanie Patkizdejmuję skórę, drobno kroję i dodaję na patelnię. Mięso z indyka rozdzielam na włókna (można również pokroić, ale takie szarpane będzie lepiej wyglądało). Dodaję do cebuli i czosnku, chwilę smażę. Następie dodaję zgrillowanego bakłażana. Dokładam ricottę i ciągle mieszając czekam aż się rozpuści. Doprawiam solą, pieprzem, listkami świeżego tymianku. Sos z ricotty prawdopodobnie będzie dość gęsty- po to zostawiłam wodę
Cook&Lovemąki ziemniaczanej Ryż naturalny brązowy Cenos Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mrożone warzywa, smażymy na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dusimy przez 5-10 minut. Doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobiona w niewielkiej ilości zimnej wody, ryż
Bajeczna Kuchniażeberka. Dania z drobiu - przegląd receptur na gęś, indyka, kurczaka i kaczkę. Dalej ryby: oczywiście karp, szczupak, ale i ciekawe przepisy na przyrządzenie węgorza. Galarety i pasztety - bez nich nie ma typowo polskiej biesiady! W tym dziale bardzo ciekawe farsze do pasztecików! Kolejny dział - bardzo obszerny - mnóstwo ciekawych sosów - dodatków do dań mięsnych i rybnych. W rozdziale
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 7 ząbków czosnku 1 natka pietruszki 1 jajko 1 łyżeczka kurkumy 6 suszonych papryczek chilli 1/2 pora przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, wegeta, pieprz cyanne 2 łyżki oliwy z oliwek 1/ 2 kostki do zup i sosów ( grzybowa i rosół z kury ) 2 szklanki wody
ClauditteMissCookingtemperaturę pieczenia zmniejszyłam do 150st. Ponadto w trakcie pieczenia indyka wielokrotnie podlewałam wytworzonym sokiem, aby mu się wierzch zanadto nie spalił. Jeśli jednak już tak się stanie, spokojnie można przykryć go folią na czas dalszego pieczenia i zdjąć ją pod sam koniec.Wytworzony w trakcie pieczenia tłuszczyk wykorzystałam na zrobienie sosu. Zlałam go z brytfanny do garnka, podgrzałam, po czym zagęściłam
bastalenaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Proste, lekkostrawne danie. Zaczęłam je przygotowywać kilka lat temu, gdy będąc na ścisłej diecie, mogłam jeść tylko gotowane potrawy. Sos …
My Blueberry Corner