pytań dotyczących Frymarku Bydgoskiego, na którym byłam w niedzielę. Jak już wspomniałam w poprzednim wpisie, genialna inicjatywa, którą jestem zachwycona. Frymark Bydgoski to Jarmark Regionalnej Żywności i Rękodzieła, impreza odbywająca się cyklicznie co dwa tygodnie w Kamienicy 12 przy ul. Poznańskiej 12 w Bydgoszczy. Wszelkie niezbędne informacje na temat imprezy znajdziecie pod tym linkiem
Garniec MagalieCzęsto słyszę od znajomych, że nie mają czasu na śniadanie. Zdrowy posiłek to już dla nich zupełna abstrakcja a przecież wcale nie jest to takie trudne
Wielki apetytUwielbiam grillowe kombinacje. "Klasycznie" nie wchodzi już u mnie w grę. Bo ile można jeść kiełbasę, kaszankę i karkówkę. Jeśli szukasz inspiracji bardzo dobrze trafiłeś. W
Wielki apetytUwielbiam szparagi (zwłaszcza te zielone) i nie wyobrażam sobie, żebym nie zaraziła Cię tym uczuciem. Grillowane są boskie, ale mój mąż zawsze twierdzi, że przydałby się
Wielki apetytJeśli szukasz jakiegoś łatwego, smacznego i szybkiego przepisu- bardzo dobrze trafiłeś. Powstał zupełnie przypadkiem a skłoniło mnie do tego pojawienie się na rynku nowego produktu marki
Wielki apetytFajny sposób na jajko, gdy pod ręką mamy grill lub piekarnik a klasyczne śniadania nam już zbrzydły. Takie łatwe a kryje w sobie tyle smaku. No
Wielki apetytproste i niespecjalnie czasochłonne. Wymaga jedynie odrobiny zdolności manualnych. A w smaku jest zaprawdę niczego sobie! Jest również uniwersalna – tak naprawdę można postawić ją na stole z okazji dowolnej imprezy lub rodzinnego spotkania, o ile tylko w podstawowym stopniu komponuje się z pozostałymi serwowanymi potrawami i przystawkami. Brzoskwinie z bazylią w prosciutto 2015-01-11 10:50:27 Prosta(...)uniwersalna, ale wyrafinowana w smaku przystawka we włoskim klimacie. Połączenie zaledwie 3 popularnych składników, które można konfigurować w dowolny sposób, uświetni stół na każdej imprezie. Zapisz przepis Drukuj Składniki Składniki 100g prosciutto 1 puszka brzoskwiń (ok. 400g owoców) dorodna świeża bazylia Instrukcje Brzoskwinie przycinamy wzdłuż lub w poprzek owocu na równe kawałki („ósemki”, „szesnastki” lub podobne, zależnie od wielkości
Kulinarna Pokusadanie okazało się strzałem w dziesiątkę na sylwestrowej imprezie. Pączuszki efektownie się prezentują na karnawałowej imprezie, delikatnie pachną cynamonem i po prostu rozpływają się w ustach. Ułożone na dużej paterze wprost zachęcają do spałaszowania ich. Głównym składnikiem ciasta jest serek ricotta, który dodaje mu miękkości i delikatności. Po wymieszaniu z pozostałymi składnikami smażymy pączuszki na głębokim tłuszczu a przed podaniem
Milion SmakówTym razem wyzwanie rzuciła mi Arla- stworzyć smaczne danie w 30 minut. Pomyślałam, że to nic trudnego- przecież gotuję tak na co dzień. Powstały ziemniaczki zwieńczone
Wielki apetytJak w prosty sposób przygotować fajny sos śliwkowy? Nic prostszego i zajmie ci dosłownie 5 minut! Jego idealny, głęboki i słodki smak sprawdzi się świetnie do
Wielki apetytSzybkie jedzenie nie musi oznaczać fast food'u. Mało tego w 10-15 minut jesteś w stanie przygotować smaczny, ale i zdrowy posiłek. Wystarczy, że otworzysz
Wielki apetytZacnego Piwa Ponad 30 aut plus kilka stanowisk stacjonarnych wykarmiło ok.10 tyś głodomorów - taką frekwencje śmiało można zaliczyć do olbrzymiego sukcesu! I mnie to wcale nie dziwi. Osobiście uwielbiam imprezy organizowane w Browarze Mieszczańskim, mają niepowtarzalny klimat, a centralna lokalizacja nieopodal Dworca Głównego PKP sprzyja odwiedzającym. Kolejnym składnikiem, bez którego ciężko o dobrą plenerową imprezę była pogoda
upichconaIdealne, szybkie danie z sezonowych szparagów. Jeśli nie masz pomysłu co zrobić na obiad- dobrze trafiłeś. Jeśli nie jadłeś jeszcze szparagów a jesteś ich ciekaw- dobrze
Wielki apetytBlueberry Corner by "jagodzianka" „Wolna sobota…” – nie gotuję! Idę z przyjaciółkami na imprezę kulinarną. Wczoraj drugi raz wybrałam się na imprezę dla blogerów … Przeczytaj cały artykuł Post Food Blogger Fest V pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSą takie cudowne chwile w życiu człowieka, że może wyjść do pobliskiego warzywniaka i kupić cudownie pachnących, polskich truskawek. Tylko co wtedy zrobić z zapasem tych
Wielki apetyt