modyfikowałam go przez ten czas,szukając własnego smaku. Robię je od tamtej pory dość często, bo jest pyszne i łatwe w wykonaniu. Co więcej, sprawdziło się rewelacyjnie na imprezy, ponieważ na zimno smakuje równie dobrze. I na przyjęcie dla dzieci, bo małe, apetyczne kawałki panierowanego kurczaka można wziąć w rękę i zjeść, nie przerywając zabawy. ;) A poza(...)wkładam na gorący tłuszcz, smażę z każdej strony kilka minut na złoto. Wyciągam na papierowy ręcznik. Podaję gorące z ziemniakami i sałatką z pomidorów na obiad, a jeśli na imprezę to przekładam do naczynia żaroodpornego i trzymam w ciepłym piekarniku zanim przyjdą goście. ;) Zapewniam, że nic nie stracą na soczystości
Kuchnia Prezydentowejwakacjach. Albo przynajmniej jak w akademiku :) Ale nie, w akademiku to nie, tam takiego dobrego żarcia nie ma, tam to studenci konserwy i zupki Amino wciągają. Ale 5-dniowa impreza podobna do tych akademikowych była. Nie pamiętam kiedy ostatni raz przeżyłem coś takiego. Moja wątroba też już dawno o takich imprezach zapomniała... Ale wspomniałem o dobrym żarciu. Jeeeeee! To było
Marder&Marder Manufactureprzekąska do piwa była. Nawet nie głupio wyszło. Fajnie chrupią, słone jak cholera, znaczy się przekąska doskonała. Im bardziej słone tym więcej się pije, im więcej się pije tym impreza ciekawsza :) A sponsorem dzisiejszej imprezy jest firma natusfera.pl i jej mąki: orkiszowa i owsiana . 420 g mąki orkiszowej chlebowej typ 750 200 g mąki owsianej razowej 1 cebula
Marder&Marder Manufacturesamymi oparami można było się nieźle nastukać :) Ale dobra, przecież o jedzeniu miałem pisać. W piątek niewiele się działo. Marta po prostu wieczorem (właściwie w nocy) odebrała mnie z imprezy i pojechaliśmy do domu. Na weekendową imprezę :) W sobotę Marta zrobiła jakieś coś z polędwicy. Jakoś tam ją smażyła, a potem dusiła. Nie bardzo wiem co to było, ale wezmę
Marder&Marder Manufacturetakiej przekąsce na zimno: tortille smarujemy jakimś serkiem, na wierzch kładziemy awokado, łososia, rukolę, rolujemy, kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i gotowe. Smakuje rewelacyjnie. Podpatrzyliśmy to u Madzi koleżanki na imprezie. Szybka przekąska i doskonale się spisuje na imprezach. Zdecydowanie polecamy. Przepis na sam placek podpatrzony na Vegazone . Placek (8 sztuk): 2 szklanki mąki pszennej 160 ml goracej wody 2 łyżki
Marder&Marder ManufactureKocham lato za jego słońce, długie i ciepłe dni, za aromat kwitnących kwiatów takich jak bez i róże. Postanowiłam podzielić się z Tobą przepisem na cudowny
Wielki apetytBardo szybki i prosty sos do mięsa, które mamy np. zamrożone z imprezy, na której zostało przygotowane zbyt wiele jedzenia. Czyt. polskie rodzinne imprezy ;) ale ja to uwielbiam. Rach ciach i mamy obiad. Sos ten idealnie pasuje np. do kaszy kus kus. Do rzeczy. Potrzebujemy: 0,5 l bulionu wołowego, bądź takiego jaki macie pod ręką 150 ml śmietanki
MamaOskarkapytań dotyczących Frymarku Bydgoskiego, na którym byłam w niedzielę. Jak już wspomniałam w poprzednim wpisie, genialna inicjatywa, którą jestem zachwycona. Frymark Bydgoski to Jarmark Regionalnej Żywności i Rękodzieła, impreza odbywająca się cyklicznie co dwa tygodnie w Kamienicy 12 przy ul. Poznańskiej 12 w Bydgoszczy. Wszelkie niezbędne informacje na temat imprezy znajdziecie pod tym linkiem
Garniec MagalieCzęsto słyszę od znajomych, że nie mają czasu na śniadanie. Zdrowy posiłek to już dla nich zupełna abstrakcja a przecież wcale nie jest to takie trudne
Wielki apetytUwielbiam grillowe kombinacje. "Klasycznie" nie wchodzi już u mnie w grę. Bo ile można jeść kiełbasę, kaszankę i karkówkę. Jeśli szukasz inspiracji bardzo dobrze trafiłeś. W
Wielki apetytUwielbiam szparagi (zwłaszcza te zielone) i nie wyobrażam sobie, żebym nie zaraziła Cię tym uczuciem. Grillowane są boskie, ale mój mąż zawsze twierdzi, że przydałby się
Wielki apetytJeśli szukasz jakiegoś łatwego, smacznego i szybkiego przepisu- bardzo dobrze trafiłeś. Powstał zupełnie przypadkiem a skłoniło mnie do tego pojawienie się na rynku nowego produktu marki
Wielki apetytFajny sposób na jajko, gdy pod ręką mamy grill lub piekarnik a klasyczne śniadania nam już zbrzydły. Takie łatwe a kryje w sobie tyle smaku. No
Wielki apetytproste i niespecjalnie czasochłonne. Wymaga jedynie odrobiny zdolności manualnych. A w smaku jest zaprawdę niczego sobie! Jest również uniwersalna – tak naprawdę można postawić ją na stole z okazji dowolnej imprezy lub rodzinnego spotkania, o ile tylko w podstawowym stopniu komponuje się z pozostałymi serwowanymi potrawami i przystawkami. Brzoskwinie z bazylią w prosciutto 2015-01-11 10:50:27 Prosta(...)uniwersalna, ale wyrafinowana w smaku przystawka we włoskim klimacie. Połączenie zaledwie 3 popularnych składników, które można konfigurować w dowolny sposób, uświetni stół na każdej imprezie. Zapisz przepis Drukuj Składniki Składniki 100g prosciutto 1 puszka brzoskwiń (ok. 400g owoców) dorodna świeża bazylia Instrukcje Brzoskwinie przycinamy wzdłuż lub w poprzek owocu na równe kawałki („ósemki”, „szesnastki” lub podobne, zależnie od wielkości
Kulinarna Pokusadanie okazało się strzałem w dziesiątkę na sylwestrowej imprezie. Pączuszki efektownie się prezentują na karnawałowej imprezie, delikatnie pachną cynamonem i po prostu rozpływają się w ustach. Ułożone na dużej paterze wprost zachęcają do spałaszowania ich. Głównym składnikiem ciasta jest serek ricotta, który dodaje mu miękkości i delikatności. Po wymieszaniu z pozostałymi składnikami smażymy pączuszki na głębokim tłuszczu a przed podaniem
Milion Smaków