Święta, święta i po świętach… Nie wiem jak Wam, ale mi przeszły tak szybko… No cóż teraz czas planować menu na sylwestrową zabawę A w związku
PatiGotujeDziś, jak co roku podrzucam Wam sporą garść kulinarnych inspiracji. Oto moje przepisy na Sylwestra, które mam nadzieje, że i Wam przypadną do gustu. Znajdziecie tu
Kulinarne przygody GatityOd kiedy pierwszy raz je przygotowałam, stały się jedną z moich ulubionych przekąsek na ciepło. I pomimo iż są kaloryczne i do najlżejszych nie należą, to
Smaki Na TalerzuWYKONANIE: ŚREDNIE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 ŚREDNICA PATELNI: 22 CM. Składniki
JejKuchniaMetoda gotowania sous – vide lub inaczej w opakowaniu próżniowym jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowującym ich lepszą jakość, walory smakowe, a co ważne umożliwiającym utrzymanie precyzyjnej
Kulinarne przygody GatityZiemniaki zapewne znasz. A czy znasz słodkie ziemniaki, czyli bataty? Zobacz jak zrobić domowe frytki z batatów z piekarnika – słodkie, pyszne i... The post Domowe
Eksperymentalnie.comNo dobra, to już ostatni świąteczny przepis. Jeszcze jutro coś tam wyczaruję, ale przepis wrzucę jakoś przed Sylwestrem, też będzie dobrze. Część z Was pewnie wie
KardamonovyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ( + 3 GODZINY MOCZENIE ŚLEDZI ORAZ KILKA GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10 Składniki podstawowe
JejKuchniaPASZTET Z DROBIU NA ŚWIĘTA Dzisiaj niczym lotem błyskawicy podaję Wam przepis na pasztet, to taki bardzo domowy pasztet z drobiu, u mnie on pojawia
SMYKWKUCHNIOstatnio robiłam paszteciki do barszczyku czerwonego na Święta. Dostałam od Was sporo rożnych zapytań o nie. Na blogu jest oczywiście post z przepisem na paszteciki nie
SMYKWKUCHNIŚledzie, śledzie i jeszcze raz śledzie! ;-))) Bo na Święta śledzik musi być! Wiadomo śledzik lubi pływać, no to trzeba go zatopić ;-) A w czym? W obłędnym
SMYKWKUCHNIŚledzie na wigilię Dzisiaj mam dla Was przepyszne śledzie, które robiłam już przedwczoraj na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, teraz się marynują już w lodówce. Wiadomo im
SMYKWKUCHNIEfektowna i smaczna sałatka, zadziwi nie jednego waszego gościa przy świątecznym stole. Składniki: 2 słoiki pieczarek marynowanych 3 marchewki ok. 300 g piersi z kurczaka 1/2
IMPRESJA SMAKUKolejny rok z rzędu, chcę przygotować moim bliskim coś niepowtarzalnego, prosto z serca. W zeszłym roku były to wielkie słoiki z gotową mieszanką na ciasteczka z
Be Fit Be StrongSKŁADNIKI: 4 ziemniaki pietruszka 3 marchewki 1/2 cebuli 1/2 jabłka 4 jajka na twardo 4 ogórki kiszone
Atlas Smaków