WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: 2 opakowania makaronu z zupek chińskich, większa pierś kurczaka
JejKuchniaTytułowe robale, bo taki przydomek zyskały krewetki u nas w domu, w tej postaci są bardzo smaczne. Żarłoczek orzekł, że takie krewetki to może jeść codziennie
Smaczna PyzaPierogi to jedna z najbardziej tradycyjnych polskich potraw. Każdy je zna, i chyba każdy lubi 💕 Tym razem jednak przygotowałam je w zupełnie nowej, zaskakującej odsłonie, a
Słodko-Słony Świat IlonyOrzechowy posmak mąki orkiszowej w połączeniu ze słodkimi figami, serem gorgonzola, prosciutto i rukolą … Danie na pięć plus, wszystkie składniki łączą się perfekcyjnie, tworząc niemal
Garniec MagalieTrochę to kotleciki a trochę placuszki... Na pewno są sycące i mają bogaty smak. Mnie smakowały świeżo usmażone a mąż zajadał się ze smakiem
Ze smakiem bez glutenuMięciutkie i lekkie muffiny w świątecznym klimacie. Super wilgotne, nie za słodkie. Z kawałkami czekolady i suszoną śliwką w środku. Można podawać je z powidłami śliwkowymi
cool and mintyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6 Składniki: opakowanie spodu do pizzy (400 g), 3 łyżki ketchupu z
JejKuchniaLubię wszelkie nowości kulinarne na półkach sklepowych. Od niedawna w jednym z moich ulubionych miejsc, znaleźć można przepyszne, wędzony twaróg. Smakuje idealnie solo, a w
Moja smaczna kuchniaSKŁADNIKI: ( na 1 porcję ) 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 50 g zielonej fasolki
Atlas SmakówZDROWA JESIEŃ NA TALERZU! To na pewno nie gęste sosy ze śmietaną, ciasta z galaretkami, drożdżówki z cukrem, ani dania z makaronem. Zdrowie nie ma nic
SMYKWKUCHNISałatka z wędzonym łososiem i rukolą to moja ulubiona sałatka o tej porze roku. Z dodatkiem chrupiącego, podprażonego słonecznika i sera pleśniowego smakuje wyśmienicie. Lubię jak
Pieguskowa KuchniaKtóż z nas nie lubi małych, słodziutkich, wilgotnych ciasteczek. Pora na nie jest zawsze. Są dodatkiem do ciepłej herbatki z miodzikiem, kawki z mleczkiem, soczku owocowego
Życie ze smakiemO tym, że ciasto francuskie jest uniwersalne, wie każdy. Można z niego wyczarować dania na słono, na słodko, całkiem proste i te bardziej eleganckie. U mnie
Smaki Na TalerzuDawno już nie miałam takiego dnia, że wszystko było przeciwko mnie :/ Dawno nie było już dnia (poza weekendem oczywiście), że siedziały jednocześnie w domu Zgredko-Gnomy
gotować!