Przygotowanie domowego mojito (wym.mohito) jest zaskakujące łatwe, a sam drink jest niesamowicie orzeźwiający, dlatego najlepiej smakuje latem. Mojito powinno podawać się w wysokich szklankach, jednak w
Mojewlasne.plPrzepis na klasyczne tzatziki pojawił się na blogu w zeszłym roku. Tym razem chciałam Wam przedstawić moją wersję tego popularnego dipu. Tzatziki po polsku to nic
PatiGotujeFocaccia z rozmarynem i kabanosami! Lato w pełni! Dzisiaj chciałam Wam zaproponować pyszny pomysł na focaccie z rozmarynem i kabanosami o smaku chilli marki Maestro. Danie
SMYKWKUCHNIBardzo lubię ten letni czas, zwłaszcza koniec lipca, kiedy zaczynają pojawiać się kolejne owoce i warzywa. To okres robienia przetworów na zimę, zwłaszcza ogórków. W moich
Moja smaczna kuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 7 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki: 50 dag porzeczek czerwonych (poobrywanych z łodyg), 250 ml
JejKuchniaTe pikle to ekspresowy i wszechstronny dodatek – ja nazywam je ‘piklami lodówkowymi’ – do przygotowania nadają się w zasadzie o każdej porze roku, dojrzewają w ciągu 2
Karo in the KitchenWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-16 (wyszło 16 sakiewek) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 2 parówki, 1/2
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 9 podudzi z kurczaka, 3 łyżki
JejKuchniaTo nie są zwykłe bułki z pieczarkami i serem, naprawdę – daleko im do przeciętności. Pieczarki i ser to znane i chętnie wykorzystywanie w daniach na gorąco
Karo in the KitchenCo zrobić jak masz ochotę na zdrową przekąskę? Chipsy z jarmużu! Kilka minut w piekarniku i możesz jeść. Potrzebujesz tylko jarmuż, oliwę z oliwek i ulubione
Programista w kuchniNie wiem jak wy ale ja uwielbiam tarty. Uważam również, że są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Często rozkładam ich przygotowanie na 2 dni. Wieczorem
wysmienityJedna z najsłynniejszych sałatek na świecie. Każdy chyba ma swoją ulubioną wersję. Klasycznie składa się oczywiście z soczystych i dojrzałych pomidorów, chrupiącego ogórka, pysznej zielonej sałaty
PatiGotujeOd tygodnia staramy się z R przestrzegać zasad zdrowego żywienia. Nawet nie tyle staramy się, co zasadniczo nam się udaje. Jednym z głównych założeń jest jedzenie
Gotowanie z pasjąOkres przedświątecznych przygotowań uważam za otwarty. Co prawda nie nastawiłam piernika (może w przyszłym roku się uda), ale zaczynam swoją przygodę ze śledziami. Do Świąt jeszcze
Gotowanie z pasjąTen przepis na śledzie w moim domu istnieje od zawsze chyba. Co prawda lekko go zmodyfikowałam (pieprzu ziołowego nie mam na stanie), ale i tak wyszły
Gotowanie z pasją