Efektowna i smaczna sałatka, zadziwi nie jednego waszego gościa przy świątecznym stole. Składniki: 2 słoiki pieczarek marynowanych 3 marchewki ok. 300 g piersi z kurczaka 1/2
IMPRESJA SMAKUKolejny rok z rzędu, chcę przygotować moim bliskim coś niepowtarzalnego, prosto z serca. W zeszłym roku były to wielkie słoiki z gotową mieszanką na ciasteczka z
Be Fit Be StrongSKŁADNIKI: 4 ziemniaki pietruszka 3 marchewki 1/2 cebuli 1/2 jabłka 4 jajka na twardo 4 ogórki kiszone
Atlas SmakówSKŁADNIKI: 200 g filetów śledziowych ( matijasy ) 2 buraki jabłko 3 łodygi selera naciowego łyżeczka soku z
Atlas SmakówŚledziki goszczą na naszych stołach nie tylko od święta, ale chyba jednak Boże Narodzenie jest takim okresem, w którym nie wyobrażamy sobie stołu bez śledzia. No
Gotowanie z pasjąDziś zapraszam Was na jeszcze jedną śledziową inspirację. Na naszym wigilijnym stole zawsze gości taka klasyczna sałatka śledziowa, przygotowana na bazie ziemniaków, kiszonych ogórków, groszku i
Kulinarne przygody GatityEkspresowy w przygotowaniu pieczony łosoś, podany na prostej sałatce z roszponki i pestek granatu. Udekorowany prażonymi ziarnami sezamu i dressingiem tahini, nie tylko smakuje obłędnie, ale
cool and mintyMój pierwszy pasztet w życiu. Musiałam go dziś zamrozić, bo zjedlibyśmy go jeszcze przed świętami. Genialny, no sorry. Od początku wiedziałam czym go przyprawię, skonsultowałam tylko
KardamonovyZaskoczyło mnie to połączenie ogromnie. Kilka razy już chciałam to robić ale miałam obawy. Niepotrzebnie, wyszło super. Smakiem przypomina mi rybkę w occie. Zrobię je jeszcze
Kuchnia PokoleńPrzepisów na dobre śledzie nigdy za wiele. Dzisiaj mam dla Was przepis, jaki otrzymałam od jednej z czytelniczek. Pani Ilona napisała, że jest to przepis jej
Codzienna kuchnia niecodziennaMiał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo
KardamonovyO losie! Pomysł był spoko, ogólny smak bigosu - genialny. Tylko ta gorycz... Nie musiałam długo myśleć nad tym skąd się wzięła (mimo, że na początku oskarżałam
KardamonovyZa jednym zamachem załatwimy trzy przepisy. Było pysznie. Szkoda, że nie należę do osób, które lubią lepić uszka. Do pierogów jeszcze mam cierpliwość i to by
KardamonovyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 Składniki: 5 wafli ryżowych (u mnie z czarnuszką), 1/2 opakowania serka
JejKuchniaNie wiem jak Wy, ale ja za każdym razem na przepis pod tytułem „śledź po japońsku” patrzę z obrzydzeniem i zażenowaniem – żaden Japończyk nie zjadłby tak
Karo in the Kitchen