Sos wielkanocny – do jajek i wędlin to sos na bazie majonezu i śmietany (lub jogurtu w wersji fit), z dodatkiem białego chrzanu tartego, doprawiony musztardą
Dorota SmakujeZapraszam Was dzisiaj do wypróbowania przepisu z kuchni angielskiej. Wielkanocne bułeczki z krzyżykiem Hot cross buns jedzone są np w Wielkiej Brytanii czy Irlandii tradycyjnie w
Dorota SmakujeRosół domowy to zupa najczęściej chyba przygotowywana w polskich domach. Najpopularniejszy jest rosół z kury oraz drobiowo – wołowy, potem rosół domowy czy z kaczki. Tradycyjnie
Dorota SmakujeBabka jogurtowa – prosta do przygotowania, szybka, tania, każdy sobie z nią poradzi więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Wychodzi ciasto mięciutkie, wilgotne, lekkie, naprawdę smaczne! PRZEPIS
Dorota SmakujePasztet z królika domowy – delikatny w smaku, lekkostrawny, pyszny – idealny na kanapki lub na zimną płytę wędlin na świąteczny stół. PRZEPIS NA PASZTET Z
Dorota SmakujeKanapka z awokado i jajkiem to kolejna propozycja na szybkie, zdrowe i bardzo dietetyczne śniadanie. Przepis jest bardzo szybko, a posiłek smaczny z całą masą zdrowych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Niepozorny, a bardzo smaczny serniczek. Kremowy. Nie za słodki. Jak dla mnie idealny. Początkowo przygotowanie masy serowej może budzić obawy, jest ona bowiem bardzo rzadka. Taka
Smaki Na TalerzuPrzepyszna i elegancka sałatka, pięknie się prezentuje i smakuje extra! 👌 J est w niej wszystko co uwielbiam: bataty pieczone z dodatkiem ostrej papryki: słodko - pikantne
Słodko-Słony Świat IlonyWiosna, ach to ty! Młoda kapustko, ach to ty! Młode warzywa, chrupiące i słodkie, to świetna baza wiosennych surówek. W tym przepisie moją ulubioną, młodą stożkową
Karo in the KitchenGalareta Zimne nóżki to tradycyjna polska przystawka imprezowa. Mam wrażenie, że teraz może już mniej popularna, jednak kilkanaście lat temu to obowiązkowe danie na przyjęciach czy
Dorota SmakujeSałatka z kwiatami forsycji Znacie jadalne kwity? Używacie ich w swojej kuchni? Osobiście uwielbiam jadalne kwiaty, może nie ze względu na ich walory smakowe, bo to
Dorota SmakujeOd czasu do czasu nachodzi mnie ochota na coś dobrego, słodkiego i jeszcze żeby było zdrowo - tak powstała moja ostatnia sałatka ze słodkich ziemniaków, cieciorki, granatu
Ana Mari's worldOd czasu do czasu nachodzi mnie ochota na coś dobrego, słodkiego i jeszcze żeby było zdrowo - tak powstała moja ostatnia sałatka ze słodkich ziemniaków, cieciorki, granatu
Ana Mari's worldTartaletki z mięsem mielonym z indyka, oliwkami, kukurydzą, dynią w sosie pomidorowym z dużą ilością przypraw. To propozycja na śniadanie, kolację, przekąskę, smakują na ciepło i
Zasmakuj KuchniPrzygotowujecie pasty do chleba? Macie swoje ulubione? Pasty jajeczne i pasty rybne darzę sentymentem, ponieważ pojawiały się często w moim domu rodzinnym. Jestem tez wielką fanką
Dorota Smakuje