Proste i pyszne faszerowane pieczarki Fajna prosta wersja faszerowanych pieczarek . Nie wymagająca z prostych składników , smakuje doskonale i stanowi świetną przystawkę na każdą okazję . Kombinacja smaków
Ogrodnik w podróżyCzy są tu jacyś fani orzechów? Karmelizowane orzechy to kiedyś był dla mnie jedyny powód do wizyty na miejskich jarmarkach – podawane w papierowych rożkach ogrzewały zmarznięte
Karo in the KitchenBardzo lubię sałatki, to doskonały pomysł na lekką kolację lub lunchbox (szczególnie dla tych, którzy nie mają opcji podgrzania swojego obiadu). Dodatek kuskusu sprawia, że jest
Fabryka pomysłówNazwa sałatki w zasadzie mówi o niej wszystko. W niej zawarte są bowiem główne jej składniki. Kolejny raz potwierdza się powiedzenie, że mniej znaczy więcej:) Sałatka
Smaki Na TalerzuPieczone przepiórki w sosie z czarnego bzu Pieczone przepiórki goszczą u nas ostatnio tak samo często jak kurczak . Hodowla tych malutkich ,bardzo smacznych , sympatycznych ptaszków jest
Ogrodnik w podróżyJesienna chandra… odczuwasz już jej objawy? Nic dziwnego. Za oknem coraz szybciej staje się ciemno, zaczynamy wchodzić w cieplejsze ubrania, mamy coraz mniejszy wybór świeżych
Be Fit Be StrongDuszona kapusta kiszona z mięsem to duet perfekcyjny. Wprost idealne danie na jesienne i zimowe dni. To danie na pewno przypadnie do gustu wielbicielom pikantnych smaków
PatiGotujeWakame, czyli undaria pierzastodzielna, to jedno z podstawowych warzyw w kuchni japońskiej, chińskiej i koreańskiej. Superfood pełną gębą! W Korei zupa z wodorostów to codzienny element
Karo in the KitchenWitajcie! :) Tradycyjne sałatki z toną majonezu odchodzą chyba już w niepamięć. Dzisiaj mam dla Was sałatkę we włoskim klimacie Zapraszam! Sałatka z szynką szwarcwaldzką pomidory (ilość
Kuchnia moimi oczamiSkrzydełka z piekarnika – o tak! Uwielbiam pieczone skrzydełka kurczaka ! Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz i nie przeszkadza mi nawet to, że mają kości
Kulinarne PrzebojeSernik z rosą – klasyka wśród serników :) Krąży pod nazwą Sernik Rosa , czy też Sernik Złota Rosa . Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go jeść, to gorąco
Kulinarne PrzebojePomimo, że już jest kalendarzowa jesień, u mnie na talerzu, podobnie jak w szafie dominują kolory. Nawet kurtkę jesienną mam w wyrazistym, jasnozielonym, soczystym kolorze
Moja smaczna kuchniaPszenne tortille zawijane z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i marynowanymi karczochami. Efektowne i pyszne, a przy tym ekspresowe do przygotowania. Sprawdzą się szczególnie, gdy brakuje chęci
cool and mintyChrupiące grzanki obsmażone na maśle podane z gorącym serem i żurawiną posypane dodatkowo tartym parmezanem. No kto nie zje?! Nawet koty kręcą się w kuchni za
Zasmakuj KuchniCiasto z całymi gruszkami, które zawsze się udaje, chyba tak powinnam zatytułować ten post. Jest bardzo proste w wykonaniu, samo ciasto jest puszyste i sprężyste, bardzo
SMYKWKUCHNI