Bardzo lubię sałatki, to doskonały pomysł na lekką kolację lub lunchbox (szczególnie dla tych, którzy nie mają opcji podgrzania swojego obiadu). Dodatek kuskusu sprawia, że jest
Fabryka pomysłówNazwa sałatki w zasadzie mówi o niej wszystko. W niej zawarte są bowiem główne jej składniki. Kolejny raz potwierdza się powiedzenie, że mniej znaczy więcej:) Sałatka
Smaki Na TalerzuPieczone przepiórki w sosie z czarnego bzu Pieczone przepiórki goszczą u nas ostatnio tak samo często jak kurczak . Hodowla tych malutkich ,bardzo smacznych , sympatycznych ptaszków jest
Ogrodnik w podróżyJesienna chandra… odczuwasz już jej objawy? Nic dziwnego. Za oknem coraz szybciej staje się ciemno, zaczynamy wchodzić w cieplejsze ubrania, mamy coraz mniejszy wybór świeżych
Be Fit Be StrongDuszona kapusta kiszona z mięsem to duet perfekcyjny. Wprost idealne danie na jesienne i zimowe dni. To danie na pewno przypadnie do gustu wielbicielom pikantnych smaków
PatiGotujeWakame, czyli undaria pierzastodzielna, to jedno z podstawowych warzyw w kuchni japońskiej, chińskiej i koreańskiej. Superfood pełną gębą! W Korei zupa z wodorostów to codzienny element
Karo in the KitchenWitajcie! :) Tradycyjne sałatki z toną majonezu odchodzą chyba już w niepamięć. Dzisiaj mam dla Was sałatkę we włoskim klimacie Zapraszam! Sałatka z szynką szwarcwaldzką pomidory (ilość
Kuchnia moimi oczamiSkrzydełka z piekarnika – o tak! Uwielbiam pieczone skrzydełka kurczaka ! Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz i nie przeszkadza mi nawet to, że mają kości
Kulinarne PrzebojeSernik z rosą – klasyka wśród serników :) Krąży pod nazwą Sernik Rosa , czy też Sernik Złota Rosa . Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go jeść, to gorąco
Kulinarne PrzebojePomimo, że już jest kalendarzowa jesień, u mnie na talerzu, podobnie jak w szafie dominują kolory. Nawet kurtkę jesienną mam w wyrazistym, jasnozielonym, soczystym kolorze
Moja smaczna kuchniaPszenne tortille zawijane z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i marynowanymi karczochami. Efektowne i pyszne, a przy tym ekspresowe do przygotowania. Sprawdzą się szczególnie, gdy brakuje chęci
cool and mintyChrupiące grzanki obsmażone na maśle podane z gorącym serem i żurawiną posypane dodatkowo tartym parmezanem. No kto nie zje?! Nawet koty kręcą się w kuchni za
Zasmakuj KuchniCiasto z całymi gruszkami, które zawsze się udaje, chyba tak powinnam zatytułować ten post. Jest bardzo proste w wykonaniu, samo ciasto jest puszyste i sprężyste, bardzo
SMYKWKUCHNIPrzepis na te bułeczki wypatrzyłam na blogu Gotuj z prezesem. Przyznam, że pomysł wydał mi się ciekawy i wart wypróbowania. Sama nie wpadłabym na to, by
Smaki Na TalerzuWłosi słyną z pizzy i makaronów, ale są również mistrzami przepysznych kanapek na ciepło nazywanych panini. Panino oznacza po włosku "mały kawałek chleba" i odnosi się
Chilli Czosnek i Oliwa