Co zrobić jeśli zostanie nam nieco kaszy jęczmiennej? Przygotować sałatkę! Często tak robię i za każdym razem sałatka wychodzi bardzo smacznie! Lubię sałatki z różnych kasz
Moja smaczna kuchniaLemoniada domowa jest doskonałą alternatywą dla napojów kupowanych w sklepach. To ja decyduję o jej smaku, ja dodaję tyle słodyczy ile lubimy i niczego nie ukrywam
Smaczna PyzaKultowe galaretki drobiowe to klasyk kuchni polskiej, ale też prosta i łatwa przekąska. Wspomniane tymbaliki to wspaniała inspiracja do tworzenia własnych kompozycji galaretkowych cudów. Prostota
Kuchnia PROzdrowotnaJuż są! Na straganach i w sklepach pojawiły się już pierwsze polskie truskawki. Kiedy je zobaczyłam musiałam coś z nimi wykombinować Lekki sernik z mascarpone i
PatiGotujeUwielbiamy przekąski. Wolna chwila, wspólne oglądanie bajek czy filmów, podczas spotkania z przyjaciółmi, podczas emocjonującego meczu, a nawet spaceru czy wycieczki. Okazji na „coś szybkiego
Słodkie okruszkiIdealna na obiad, na imprezę. Prosta i szybka a la pizza na cienkim cieście. Czasem wystarczy kilka składników i odrobina chęci, aby przygotować coś naprawdę pysznego
Słodkie okruszkiKolejna propozycja jako dodatek do grilla lub ogniska. Szybka, zdrowa i przeprzyjemna w smaku. Sezon na najlepsze pomidory i ogórki na świecie przed nami, nic tylko
KardamonovyChcecie zaskoczyć swoich gości nietypowym podaniem sałatki jarzynowej? Jeśli tak to koniecznie musicie zrobić rożki, czyli marchewki i nafaszerować je sałatką jarzynową. Ja do niej użyłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: Puszka całych pomidorów bez skóry, w zalewie (waga wraz z zalewą - 400 g), dobrej jakości; 1/2 małej cebuli; 1 mały ząbek czosnku; 1 świeża papryczka
Gospodyni MiejskaSzparagi to wciąż niedoceniane warzywo w naszym kraju, a szkoda, bo potrzebują tak niewiele by stworzyć z nich coś pysznego. Zielonych nie trzeba obierać, a ich
Fabryka pomysłówSkładniki: 15-20 dag twardego sera żółtego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 6 jaj 4 ogórki kiszone 2 małe cebule 1 mała puszka kukurydzy
Wanilia i KardamonPIZZA, kto jej nie lubi? Dobra pizza to przede wszystkim ciasto. Przepis na ciasto do pizzy, jest podstawą dobrego wypieku. To co dodamy na wierzch
SMYKWKUCHNICały czas pozostaję w temacie grillowych dań, bo mimo tego, że majówka oficjalnie dobiegła końca to tak na prawdę dla wielu trwa dalej! Dlatego dzisiaj kolejny
SMYKWKUCHNISałatka, która stała się przebojem na rodzinnych przyjęciach. Dlaczego? Bo jest pełna aromatów i różnych smaków – słona feta, słodka gruszka, ostra musztarda, aromatyczne, suszone pomidory
Eat me! Fit me!Tarty wielbię i mogłabym je jeść na słodko, na słono, kwaśno i jakkolwiek tylko wymyślę. I tym razem dorzuciłam dodatki, które moim kubkom smakowym odpowiadają najbardziej
gutfut