Sałatka z czerwona fasolą – ostatnio występuje u nas pod różnymi postaciami :) Tym razem pod postacią sałatki jajecznej z czerwona fasolą i porem . Z sałatkami jest
Kulinarne PrzebojeWieczorami mam zawsze ochotę na słoną przekąskę. Wy także? Zazwyczaj brałam wtedy chipsy do pochrupania lub słone orzeszki. Zmieniło się to, gdy odkryłam chipsy z jarmużu
Ana Mari's worldWieczorami mam zawsze ochotę na słoną przekąskę. Wy także? Zazwyczaj brałam wtedy chipsy do pochrupania lub słone orzeszki. Zmieniło się to, gdy odkryłam chipsy z jarmużu
Ana Mari's worldProste danie kuchni meksykańskiej. Jego bazą są placki tortilla (kukurydziane lub pszenne) oraz ser, który topiąc się łączy placki z dodatkami (warto wybrać ser, który łatwo
Dorota SmakujeCiasto kostka wiśniowa – ciasto z bitą śmietaną i wiśniami Przepyszne ciasto – wilgotny, waniliowy biszkopt, bita śmietana z kawałki czekolady, wiśnie w galaretce. Przepis na blachę
Dorota SmakujeBabka z makiem drożdżowa Ciasto drożdżowe idzie u nas ostatnio jak woda, bo rodzinka upodobała je sobie na śniadania, kolacje, do śniadaniówek. Mówię wam, upieczenie jednego
Dorota SmakujeCo powiecie na drobiową roladę (pieczeń) z posiekanymi jajkami i serem, zamiast tradycyjnej pieczeni rzymskiej? Moim zdaniem to miła odmiana. Lżejsza, delikatniejsza, ciekawsza. Baaardzo smaczna. Smakuje
Smaki Na TalerzuSałatka z brokuła i jajka już w różnych kombinacjach pojawiała się u nas na blogu. Czasami robimy ją w wersji podstawowej z pomidorem, a czasami w
Kulinarne PrzebojeBabka drożdżowa z kruszonką – to dla mnie smak dzieciństwa. Moja babcia zawsze piekła babki drożdżowe z kruszonka na Wielkanoc, ale również na niedzielę, do kawy
Dorota SmakujeBarszcz biały Wegetariański barszcz biały Zakwas na barszcz biały Zakwas owsiany bezglutenowy na żurek Zakwas na żurek Żurek wielkanocny Przepis na żurek Bezglutenowy żurek gryczany Żurek
Dorota SmakujeChoć palmiery z ciasta francuskiego najlepiej smakują mi w wersji słodkiej to musiałam po raz kolejny pokombinować. Z ciasta francuskiego można zrobić dosłownie wszystko, czymkolwiek faszerować
Zasmakuj KuchniJajka marmurkowe – efektowne jajka, które nie tylko dobrze smakują, ale również pięknie ozdobią świąteczny stół. Do ich zabarwienia koniecznie należy wybrać naturalny, jadalny barwnik –
Dorota SmakujeWielkanoc zbliża się coraz większymi krokami, dlatego już dzisiaj mam dla Was przepyszną i nietuzinkową propozycję na świąteczny stół. Przepisy na babki są już na
SMYKWKUCHNIPrzepis na tę przekąskę znalazłam na blogu Kuchnia Broni. To cieszące oko i smaczne danie z powodzeniem możecie przygotować na Święta Wielkanocne. Smakuje na ciepło, ale
Smaki Na Talerzu