Kruche z budyniem i morelami Przepis na przepyszne, bardzo kruche, lekko kwaskowe, aromatyczne ciasto. Powoli mamy sezon na świeże morele – warto je wykorzystać i upiec pyszny
Dorota SmakujeCrostini nasmarowane czosnkiem, skropione oliwą i podane z gorącym, wędzonym serem góralskim, do tego plastry cukinii i czereśnie – niebanalne połączenie, ale jakie pyszne! Kolorowo, letnio
Zasmakuj KuchniSzybka, prosta i sycąca sałatka. Rewelacyjna pod każdym względem. Jest lekka i orzeźwiająca zarazem. Elegancko wygląda na talerzu. Dobrze smakuje nawet kilka godzin po przygotowaniu. Będzie
cool and mintySernik na zimno z mnóstwem truskawek, czyli sernik truskawkowy, bez pieczenia. Tegoroczne upały rozleniwiają totalnie. Do tego stopnia, że nie chciało mi się nawet
Smaczne ZdroweSzparagi w owijce pieczarkowo bekonowej Szparagi najlepiej smakują w sezonie , ten się jednak już powoli kończy więc trzeba korzystać puki się da Prosty przepis na smakowitą
Ogrodnik w podróżyPrzepis na przepyszne, bardzo kruche, lekko kwaskowe, aromatyczne ciasto. Powoli mamy sezon na świeże morele – warto je wykorzystać i upiec pyszny deser. Poza sezonem możemy
Dorota SmakujePRZEPIS NA SAŁATĘ Z MAŁOSOLNYM OGÓRKIEM Składniki na Sałatę z małosolnym ogórkiem 1 sałata rzymska mini 2 pomidory malinowe pół szkl kukurydzy 4 ogórki małosolne 3
Dorota SmakujeIdealna sałatka na kolację świetnie się sprawdzi również na różnego rodzaju uroczystościach. 200/250 g brokuła 5 jajek M 150 g rzodkiewki kukurydza konserwowa pół puszki koperek
Andzia PichciTo świetna propozycja na różnego rodzaju przyjęcia 2 jajka 100 gramów papryki czerwonej marynowanej 4 łyżki oleju 35 gramów mąki ziemniaczanej, 20 gramów mąki pszennej
Andzia PichciSmaczna przystawka która z pewnością zasmakuje waszym gościom na różnego rodzaju imprezach.Można również podawać pod galaretą. Polędwiczka wieprzowa 150 /200 gram sera mozarella 10
Andzia PichciSzaszłyki z kurczaka w marynacie z majonezu i musztardy z dodatkiem miodu. Kruche i delikatne.To fajny sposób na urozmaicenie obiadu z wykorzystaniem fileta z kurczaka
Andzia PichciSKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) czerwona papryka marchew ząbek czosnku 2 cm imbiru
Atlas SmakówBitki wieprzowe w sosie – klasyczne danie kuchni polskiej, proste do przygotowania, niezwykle smaczne. Bitki wieprzowe w sosie można podać z ziemniakami puree albo z ulubioną kaszą
Dorota SmakujeSkrzydełka pieczone, które praktycznie robią się same. Wrzucamy je do aromatycznej marynaty, zostawiamy na noc w lodówce a potem przepakowujmy do żaroodpornego naczynia i do piekarnika
Dorota SmakujeDe volaille z koperkiem , pyszny klasyk Czasami trzeba wrócić do klasyki . De volaille w wersji wiosennej ze świeżym koperkiem to niezapomniany smak cudownie płynącego masła …
Ogrodnik w podróży