Opis Piernik z nadzieniem śliwkowym: Piernik z nadzieniem śliwkowym to mój hit na świąteczny stół. Nadziewany piernik jest bardzo bogaty w smaku, wilgotny. Piernik z nadzieniem
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneOpis Mikołajkowe truskawki: Mikołajkowe truskawki to świetny pomysł na przekąskę czy deser dla dzieci, ale również i dla dorosłych. Takimi mikołajkami możesz ozdobić tort lub podawać
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneOpis Pieczone skrzydełka z kurczaka w sosie żurawinowym: Pieczone skrzydełka z kurczaka w sosie żurawinowym to nowa odmiana tradycyjnego przepisu na pieczone skrzydełka. Zazwyczaj kiedy myślimy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneOpis Lody z palonego masła: Lody z palonego masła to moje ulubione lody. Kiedy w znanym kulinarnym programie telewizyjnym zobaczyłam jak jeden z kucharzy przygotowuje lody
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePyszna i szybka do przygotowania sałatka, w której wspaniale przeplatają się smaki – lekko ostry por, słodkie rodzynki i brzoskwinie, wędzony kurczak i ryż, a całość
Smaki Na TalerzuOpis Karp smażony: Karp smażony obok czerwonego barszczu z uszkami to tradycja wigilijna w moim domu. Danie to jest proste, ale i przepyszne. Chrupiąca i soczysta
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSałatka jarzynowa – tradycyjny przepis, który mamy od kilku pokoleń w swoich zeszytach kulinarnych i sercach. Gości na polskich stołach w święta i na uroczystościach rodzinnych
Dorota SmakujeLubię eksperymentować w kuchni. Planuję upiec jedno ciasto a wychodzi coś zupełnie innego. Tak było i w tym przypadku. Kiedy jednak widzę, że domownicy się zajadają
Prosty przepis naKarp w galarecie siostry Anastazji – pyszny, sprawdzony przepis na przygotowanie tego dania wigilijnego. Osobiście nie lubię ryb słodkowodnych a w szczególności karpia. W moim domu
Dorota SmakujeSzybkie przekąski Sałatka z makreli pikantna Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Sos musztardowy Brokuł smażony Ośmiorniczki parówkowe Jak gotować jajka by nie pękały Noodle
Dorota SmakujeBardzo szybka i pyszna sałatka. Dzięki temu, że jest ułożona warstwami prezentuje się bardzo efektownie 😉 . Składniki : na jedną dużą szklaną salaterkę lub 2 mniejsze 35
Gotuj z AgnesNie wiem czy zgodzicie się ze mną, ale karp w naszej kulinarnej tradycji kojarzony jest przede wszystkim z okresem Świąt Bożego Narodzenia. To właśnie wtedy i
Smaki Na TalerzuSałatka śledziowa to obowiązkowe danie na Wigilię oraz Święta Bożego Narodzenia. Jednak ja, jako wielbicielka sałatek ze śledziem, często je jem nawet w środku roku. Wystarczy
Kulinarne PrzebojeCiasteczka z sezamem – bardzo łatwe do przygotowania, dość słodkie, długo zachowują świeżość. Sobota to u mnie zwykle dzień pieczenia. Piekę wtedy jakieś bułeczki, pizzerinki czy
Dorota SmakujeEkspresowa i bardzo nietuzinkowa przystawka dla otwartych na nowe smaki i doznania. Uwierzcie mi, że połączenie bananów z boczkiem jest po prostu obłędne A do tego
Eat me! Fit me!