W lodówce zalegały mi 2 opakowania ciasta francuskiego i pierś z kurczaka. Z tego tez powodu na szybko powstał ten przepis. Patrząc na reakcję domowników
Prosty przepis naCiasteczka z makiem białym Po pieczeniu na 11 listopada rogali marcińskich zostało mi dosłownie pół szklanki białego maku. Chciałam go wykorzystać jak najszybciej by nie zniknął
Dorota SmakujeSkładniki: 3 małe bakłażany 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżki pasty tahini 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
Qchnia po prostuJesień w listopadzie, to czas, który większość z nas lubi sobie umilać pysznym jedzeniem. To ten moment w roku, kiedy już gdzieś tam, myślami oglądamy się
SMYKWKUCHNILekko kwaśna aromatyczna zupa z mięsną wkładką – doskonała zarówno na co dzień, jak i na wielkanocny stół Możesz przygotować ją w sposób tradycyjny
Kulinarny S.O.S.Lekko kwaśna aromatyczna zupa z mięsną wkładką – doskonała zarówno na co dzień, jak i na wielkanocny stół Możesz przygotować ją w sposób tradycyjny
Kulinarne S.O.S.Carpaccio z pieczonych buraczków na stałe gości w moim codziennym i imprezowym menu. Jest świetnym sposobem na prostą, a równocześnie elegancką i zdrową przekąskę. Buraczki
cool and mintySkładniki /6-8 sztuk: Ciasto – 400 g mąki orkiszowej, – 20 g drożdży – Łyżeczka soli – Pół łyżeczki cukru – Łyżka oliwy – Ok. 200
I LOVE LIFEBigos – jesteście w frakcji jego fanów czy zgorzałych przeciwników? Ja jestem jego jedyną fanką, ale chyba jako jedyna w mojej rodzinie, co skutkuje tym, że
Dorota SmakujePieczarki to bardzo smaczne grzyby – są świetnym dodatkiem do wielu dań np. gulaszy, sosów, zapiekanek. Tym razem pieczarkowych smakoszy zapraszam na zupę-krem
Kulinarne S.O.S.Pieczarki to bardzo smaczne grzyby – są świetnym dodatkiem do wielu dań np. gulaszy, sosów, zapiekanek. Tym razem pieczarkowych smakoszy zapraszam na zupę-krem
Kulinarny S.O.S.Kalafior z pesto to ostatnio moja ulubiona sałatka. Jest mega prosta do przygotowania – w wersji szybkiej tylko dwu składnikowa – wystarczy kalafior ugotowany w osolonej
Dorota SmakujeSeler wiórki, seler marynowany, seler konserwowy – lubicie? Znam osoby dla których to jedyna zjadliwa postać selera Ja lubię seler konserwowy jako składnik sałatek – jego
Dorota SmakujeKrwawy popcorn – brzmi groźnie? :) Ogólnie jakoś nie przepadam za Halloween ani go nie obchodzę, aczkolwiek przekąski na to święto czasami są dość ciekawe, mimo swojej
Kulinarne PrzebojeE- book FLEXI JESIEŃ to nie tylko słodkości, w publikacji znajdziesz najwięcej pomysłów i przepisów na dania główne. Jednym z nich jest pomysł na królika. Królik
SMYKWKUCHNI