Pyszne danie z ośmiornicą w roli głównej. Robiliście kiedyś ośmiornicę? Jeśli nie to musicie wiedzieć, że to nic trudnego. Ośmiornice przygotowuje się bardzo prosto, warunek jest
SMYKWKUCHNIOdgrzebałam przepis na to ciasto w starym zeszycie mamy. Kiedy zrobiłam je w ostatni weekend na rodzinne przyjęcie wszyscy się zajadali i pytali skąd je wzięłam
Prosty przepis naPieczone nuggetsy to przepis na bardzo prosty, smaczny domowy fast-food. Które dziecko przejdzie obok nich obojętnie? Nie znam takiego i szczerze mówiąc nie jeden dorosły
Pieguskowa KuchniaLubię obiady, które robi się tyle ile gotuje się makaron lub ryż. To dla mnie najlepsze rozwiązanie wtedy kiedy nie mam czasu na gotowanie. Pyszne, pożywne
SMYKWKUCHNISałatka z bulguru – warty wypróbowania pomysł na smaczne, sycące danie. Znacie kaszę bulgur? Lubicie? Kasza bulgur staje się coraz popularniejsza w naszych kuchniach i na
Dorota SmakujeKrewetki smażone na maśle z czosnkiem do tego pyszny dip z dodatkiem brandy. Smaczna przystawka na różne okazje która świetnie się prezentuje. Będzie dodatkowo ozdobą każdego
Andzia PichciSałatki Caprese raczej nie muszę nikomu przedstawiać. Banalnie prosta, włoska sałatka w moim domu pojawia się zawsze latem, gdy dojrzałe pomidory upominają się o zjedzenie Caprese
Eat me! Fit me!Szybki, sprawdzony i obłędnie dobry patent na obiad. Nadziewane pieczone bataty. Bataty pieczemy w całości, a potem nadziewamy kremową pastą z awokado. Uwielbiam to połączenie, je
SMYKWKUCHNISałatka z jarmużu – prosta i smaczna Ciasto marchewkowe z makiem Łatwe Makaron ryżowy z warzywami Ryba po meksykańsku Glass noodles z warzywami i grzybami mun Kisiel
Dorota SmakujePamiętacie zapiekany camembert ze skrętkami drożdżowymi ? Przepis bardzo się Wam spodobał dlatego postanowiłam przygotować coś podobnego, ale w uproszczonej wersji – czyli bez wyrabiania ciast i
PatiGotujePierwszy raz próbowałam tego ciasta na urodzinach u koleżanki. Tak mi posmakowało, że postanowiłam je zrobić u siebie w domu. Okazało się, że wszyscy domownicy również
Prosty przepis naSałatka Caprese, czyli potrawa której lata temu nie znosiłam, a teraz bardzo lubię Niby to tylko plastry pomidora przekładane mozzarellą i bazylią, ale spotkałam się
Kulinarny S.O.S.Sałatka Caprese, czyli potrawa której lata temu nie znosiłam, a teraz bardzo lubię Niby to tylko plastry pomidora przekładane mozzarellą i bazylią, ale spotkałam się
Kulinarne S.O.S.Biało-czarna chwila rozkoszy w ustach. Kremowy, delikatny sernik, w którym zatopione zostały chrupiące, obłędnie czekoladowe ciasteczka. Pomysł na ciasto pochodzi z bloga Moje Wypieki *Nie
Eat me! Fit me!Delikatne kluseczki z puree z batata i ricotty. Lżejsze i bardziej miękkie niż tradycyjne gnocchi, przygotowane tylko z ziemniaków. Lekko słodkie, dlatego dobrze podać je z
cool and minty