sosem ta najprostsza sałatka smakuje do grilla, do pitty, do obiadu ale też i do podjadania jak chwyci głodek.....SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę
W Mojej Kuchni Lubiępolecanego przepisu na opakowaniu można zajadać z dipem z dodatkiem np. bagietki, pieczonych ziemniaków lub z czym tylko lubisz........SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę
W Mojej Kuchni Lubięopakowaniu bułki grahamki rozciąć na 3 części i w tosterze je przypiec podać na patyczkach mielone z grahamkami i dipem.........SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę
W Mojej Kuchni Lubięilości podanej na opakowaniu przed podaniem polać sałatkę i wymieszać smaczna, zdrowa, tania sałatka do podjadania, do obiadu, do kolacji.......SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę
W Mojej Kuchni Lubięsałatka króluje na większości imprez w moim domu. Ma bardzo dużo zwolenników mimo że, jest w niej dosyć sporo czosnku. Można ją zrobić wcześniej bo, jak dłużej postoi to smaki się przegryzą. Sałatka jest bardzo łatwa do zrobienia. Teraz była jeszcze lepsza bo, dodałam majonezu kieleckiego z czosnkiem. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 brokuł świeży 4-5 ząbków czosnku
Ala piecze i gotujeformie :) Deser jest lekki, owocowy, a wnętrze smakuje jak domowy budyń. Dodatkowo dzięki przygotowaniu na parze, zatrzymujemy cały smak nektarynki i wszystkie witaminy. Idealna alternatywa dla cukierków na halloweenową imprezę dla dzieciaków :) Poniżej przedstawiam dwie wersje deseru: dla dzieci i dla dorosłych. Zapraszam do gotowania! :) Składniki: 2-3 nektarynki 2 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka cukru dark muscovado
Tajskie smakiNAJBARDZIEJ OBROTNEGO CHEFA, \ którą wygrałem na stronie internetowej Cooklet.pl jest to moja pierwsza nagroda :). Nagrodą był wyjazd na Finał TOP CHEFA jako widz ( nie długo wrzucę zdjęcia z tej imprezy), kosz przypraw Kamis, książka kucharska oraz Czapeczka i koszulka Cooklet. Pozdrawiam
pichcisztoPrzepis doskonały na imprezę. Shoty są bardzo popularne w Stanach. To jedna z ciekawszych form podania alkoholu. Olśniewają swoimi kolorami, pobudzają naszą inwencje twórczą...;)))) Składniki; galaretki o dowolnym smaku, 150 ml alkoholu na jedną galaretkę, / my dodałyśmy wódkę/, może być gin, rum, Wykonanie; Galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu, ale dodając mniejszą ilość wody. Ostudzić i dodać
Anioły w kuchniŚledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;))) Składniki; 5 solonych filetów śledziowych, cebula, 4 ogórki konserwowe, 2 ziemniaki duże, 2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką, 3 jajka, majonez, Wykonanie; Śledzie moczymy
Anioły w kuchniKolorowe i orzeźwiające idealne na karnawałowe imprezy... Dzisiaj Anioły proponują Wam koktajl miętowy:) Składniki; 30 ml soku jabłkowego, 150 ml wody gazowanej, 50 ml likieru miętowego, /jeżeli nie macie to użyjcie 3 krople olejku miętowego/, 2 łyżki cukru trzcinowego, lód / u nas tym razem bez/, świeża mięta do dekoracji, Wykonanie; Schładzamy wszystkie składniki. Mieszamy składniki i ponownie do lodówki
Anioły w kuchniNajbardziej zapamiętana z dzieciństwa, królowa wszystkich imprez...... Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy 2 ziemniaki 4 marchewki 1 pietruszka ½ selera korzeniowego 4 jajka 1 cebula czerwona jabłko ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy sól , pieprz Wykonanie: Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy . Warzywa korzeniowe gotujemy w skórkach, następnie
Anioły w kuchniChwilowo mały przestuj na blogu z racji remontu witryny:) Proszę bądzcie cierpliwi....a dzisiaj idealne mufinki z cukinią.Za sprawą cukini mufinki są wilgotne.Na imprezę, piknik...pyszne aromatyczne.... Składniki; 30 g żurawiny, 30 g rodzynek, 75 g młodej cukini, 25 ml soku pomarańczowego, skórka z 1 cytryny, 25 ml oleju, 1 jajko, 40 g cukru, 5 g proszku do pieczenia
Anioły w kuchniWczoraj wybralismy się do po południu na starosądeckie błonie. Odbywał się Zjazd Sądeczan oraz Sądecki Jarmark Regionalny. Atrakcji mnóstwo. Pyszne jedzenie. Cała impreza rozpoczeła się Mszą Św. na Ołtarzu Papieskim. Oczywiście nas najbardziej interesowała degustacja kuchni regionalne:) Uwierzcie pyszności...Naszą uwagę zwróciły także wystawy twórców ludowych, w szczególności rzeźba...miło spędzony czas...super
Anioły w kuchniKalafior w smażony cieście pomidorowym to świetny pomysł na drugie danie lub jako przekąska na imprezę. Smakuje znakomicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki : 1 nieduży kalafior 2 jajka 120 ml mleka 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 30% mąka pszenna sól, pieprz, cukier ok 1-1,5 litra oleju Przygotowanie : Kalafior rozdrabniam na różyczki najlepiej
Mechanik w kuchni