Koreczki ogórkowe na zimę Pyszna sałatka na zimę z ogórków z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli i selera. Słodka, świetna jako dodatek do obiadu, i idealna na imprezę jako przystawka. Serdecznie polecam koreczki z ogórków, nie zmoże ich zabraknąć w Waszej spiżarni!!! Składniki: 4 kg ogórków 4 duże papryki 1/2 kg cebuli 1 średni seler solanka: 9 szklanek wody 1 szklanka
na moim stole...Nadrabiania zaległości w kwestii dotrzymywania obietnic część dalsza. Jakiś czas temu, moje babeczki wzięły udział w pewnej imprezie. Pochwaliłam się tym faktem na Instagramie i obiecałam, że podzielę się z Wami przepisem na bananowo-orzechowe babeczki, gdy tylko skończy się sezon na truskawki (ambitna ja, chciałam przygotować dla Was przepis na sernik wegański z truskawkami na dwa tygodnie przed terminem
Fill The BowlProsty jak budowa cepa przepis i tez z przeszłości, bo zdjęcia sprzed 8 lat. Mam nadzieję, że to wam nie przeszkadza i chętnie sięgniecie po niego robiąc dziecięcą imprezę. Owocowe galaretki w skórkach pomarańczy zawsze się sprawdzą. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkrajowej jarzębiny , który zastępuje popularny aperol :). Bez wątpienia jest to przepis, w którym można pokochać goryczkę zawartą w jarzębinie. Znakomicie orzeźwia w upalne dni, przyda się również podczas wieczornej imprezy. Możecie go przygotować w wersji mniej lub bardziej alkoholowej. Spritz po polsku dobrze się komponuje z owocami, w tym przepisie z pomarańczą i morelą. Czas przygotowania: 2 minuty Składniki
SzczyptaSmaQUwielbiam ryby z sosami, a z tym w szczególności. Fajna i smaczna przekąska na domowe imprezy. Polecam! 1,5 kg mintaja Sól Pieprz Przyprawa do ryb 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 3 cebule 1 czerwona papryka 2 marchewki 100 – 150 ml bulionu 700 g sosu słodko-kwaśnego Orzech (KLIK) Olej do smażenia Mintaja wcześniej dokładnie rozmrażamy. Nacieramy przyprawą
VioletoweKucharzenieSoczyste skrzydełka w sosie sojowym możemy podać nie tylko na codzienny obiad, ale także na imprezę. Podane z ryżem, sałatką podbijają serca największych smakoszy. Składniki: 15 skrzydełek 4 łyżki jasnego sosu sojowego 0,5 szklanki wody 2 łyżki miodu olej Skrzydełka myjemy i obcinamy lotki. Obsmażamy delikatnie na oleju i przekładamy do garnka. Do sosu, który pozostał na patelni wlewamy
Salonik smakówPodeszliśmy też do Cinema miejsca gdzie odbywa się Międzynarodowy Festiwal Filmowy w Wenecji. Miejsce mnie nie zachwyciło. Wygląda tak: Międzynarodowy festiwal filmowy w Wenecji uchodzi za najstarszą imprezę filmową na świecie. PODSUMOWANIE: Najgorsza restauracja kilka minut od Bazyliki San Marco ACIUGHETA na Campo SS. Filippo e Giacomo - Castello 4357 Venezia Omijacie ją szerokim łukiem. Kiedy zobaczyłam kurczaka
AZgotuj!Pierwszy raz toskańską zupę pomidorową jedliśmy u koleżanki na imprezie urodzinowej. Wszystkich gości, zupa urzekła wyjątkowym aromatem ale przede wszystkim niepowtarzalnym smakiem. Wiedzieliśmy, że przepis trzeba wypróbować w naszym domu. Składniki: - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 1 posiekana papryczka chilli - 2 puszki pomidorów - duża garść świeżej bazylii (ale może być suszona) - 2 łyżki oliwy - cukier, sól, świeżo zmielony
Pan i Pani Smith w kuchniJest to czas, kiedy w ogrodzie rośnie bardzo dużo borówek. Stąd pomysł, na lekkie ciasto z borówką. Mała impreza imieninowa, była dodatkową motywacją aby przygotować coś nowego. Powstałe ciasto to połączenie kilku przepisów w jeden. To bardzo lekkie, delikatne i smaczne ciasto. Dla osób które, liczą kalorie jest to świetny wybór. Smak ciasta jest wyjątkowy. Składniki: Spód
Pan i Pani Smith w kuchniTort mojego autorstwa, przygotowany na wyjątkową okazję, imprezę imieninową mojego męża. Wygląd tortu pasuje bardziej dla dzieci, jednak tak mi się spodobał, że postanowiłam go przygotować dla męża. Inspiracja na dekorację tortu pochodzi z internetu, jednak cała reszta to mój pomysł. Niespodzianka się udała i przede wszystkim bardzo smakowała. Przepraszam za jakość zdjęć, wyjątkowo były robione telefonem komórkowym
Pan i Pani Smith w kuchniJest to idealna przekąska na imprezę. Najlepiej smakuje podana na ciepło. Przygotowanie jej jest bardzo łatwe. Nie ukrywam, że ze mnie jest łasuch i chętnie nadziałabym je czymś czekoladowym. Zawsze można pójść na kompromis i połowę ptysi przygotować na słono a drugą połowę na słodko. Jaką Wy wersję wolicie..:)? Skła dniki: - 250 ml wody - 70g masła - 1 szklanka maki
Pan i Pani Smith w kuchniTeraz coś co idealnie pasuje na imprezę, na święta a przede wszystkim na kolację. Przysmak gajowego to nasz ulubiony sposób przygotowania śledzi. Dlatego przepis trafia na bloga. Smak potrawy jest wyrazisty i zaspokoi nie jedno wybredne podniebienie. Składniki: - 50 dag solonych filetów śledziowych - około 15 dag suszonych grzybów - mały koncentrat pomidorowy - 2 czerwone cebule - 1/4 szklanki żurawiny - ziele angielskie
Pan i Pani Smith w kuchnipewno, niedługo taki przepis się pojawi. Jednak tym razem, zamierzamy się podzielić, przepisem na pyszny sernik jagodowy. Smak ciasta jest na prawdę bardzo dobry i wyjątkowy. Przygotowany został na imprezę urodzinową. Jednak pasuje na każdą inną okoliczność...bo przecież, kto nie lubi sernika...? Myślę, że ciasto zaskoczy nie jednego gościa. Składniki: - 300g kakaowych herbatników - kostka masła - 4 jajka
Pan i Pani Smith w kuchniJeśli pojawia się tort to wiadomo, że wiąże się z tym jakaś uroczystość. Tort przygotowany na specjalną okazję, imprezę urodzinową. Jest to tort własnego autorstwa, który posiada w swoim składzie zaskakujące składniki np: chrupiące ciasteczkowe kulki czekoladowe, przepyszną konfiturę jagodową i rewelacyjny krem kajmakowy. Bałam się, że masy nie starczy, ponieważ dziwnym trafem "ubywało" jej z miski
Pan i Pani Smith w kuchniPyszna przekąska na imprezę jako przystawka Składniki - 6 dużych pieczarek - 3 plastry szynkowej kiełbasy - 2 jajka - przyprawa ulubiona - 1 łyżeczka masła - 1 łyżka startego sera na drobnej tarce - bułka tarta - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Z pieczarek odciąć trzonki - Trzonki i szynkę pokroić w drobną kostkę - Kapelusze posypać przyprawą Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone
W królestwie smaków Beaty