impreza - 9461 przepisów (strona:291/631)

Tort Czekoladowy 376

Tort mojego autorstwa, przygotowany na wyjątkową okazję, imprezę imieninową mojego męża. Wygląd tortu pasuje bardziej dla dzieci, jednak tak mi się spodobał, że postanowiłam go przygotować dla męża. Inspiracja na dekorację tortu pochodzi z internetu, jednak cała reszta to mój pomysł. Niespodzianka się udała i przede wszystkim bardzo smakowała.  Przepraszam za jakość zdjęć, wyjątkowo były robione  telefonem komórkowym

Pan i Pani Smith w kuchni
Ptysie z pieczarkami 223

Jest to idealna przekąska na imprezę. Najlepiej smakuje podana na ciepło. Przygotowanie jej jest bardzo łatwe. Nie ukrywam, że ze mnie jest łasuch i chętnie nadziałabym je czymś czekoladowym.  Zawsze można pójść na kompromis i połowę ptysi przygotować na słono a drugą połowę na słodko. Jaką Wy wersję wolicie..:)? Skła dniki: - 250 ml wody - 70g masła - 1 szklanka maki

Pan i Pani Smith w kuchni
Śledzie - Przysmak gajowego 215

Teraz coś co idealnie pasuje na imprezę, na święta a przede wszystkim na kolację. Przysmak gajowego to nasz ulubiony sposób przygotowania śledzi. Dlatego przepis trafia na bloga. Smak  potrawy jest wyrazisty i zaspokoi nie jedno wybredne podniebienie. Składniki: - 50 dag solonych filetów śledziowych - około 15 dag suszonych grzybów - mały koncentrat pomidorowy - 2 czerwone cebule - 1/4 szklanki żurawiny - ziele angielskie

Pan i Pani Smith w kuchni
Sernik jagodowy 238

pewno, niedługo taki przepis się pojawi. Jednak tym razem, zamierzamy się podzielić, przepisem na pyszny sernik jagodowy. Smak ciasta jest na prawdę bardzo dobry i wyjątkowy. Przygotowany został na imprezę urodzinową. Jednak pasuje na każdą inną okoliczność...bo przecież, kto nie lubi sernika...? Myślę, że ciasto zaskoczy nie jednego gościa. Składniki: - 300g kakaowych herbatników - kostka masła - 4 jajka

Pan i Pani Smith w kuchni
Tort kajmakowy 299

Jeśli pojawia się tort to wiadomo, że wiąże się z tym jakaś uroczystość. Tort przygotowany na specjalną okazję, imprezę urodzinową. Jest to tort własnego autorstwa, który posiada w swoim składzie zaskakujące składniki np: chrupiące ciasteczkowe kulki czekoladowe,  przepyszną konfiturę jagodową i rewelacyjny krem kajmakowy.  Bałam się, że masy nie starczy, ponieważ dziwnym trafem "ubywało" jej z miski

Pan i Pani Smith w kuchni
Pieczarki faszerowane 202

Pyszna przekąska na imprezę jako przystawka Składniki - 6 dużych pieczarek - 3 plastry szynkowej kiełbasy - 2 jajka - przyprawa ulubiona - 1 łyżeczka masła - 1 łyżka startego sera na drobnej tarce - bułka tarta - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Z pieczarek odciąć trzonki  - Trzonki i szynkę pokroić w drobną kostkę  - Kapelusze posypać przyprawą  Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone

W królestwie smaków Beaty
Kabanosy w cieście 232

keczupu (ja dałam dość grubą warstwę pikantnego) sprawia, że całość nie jest sucha i dodatkowo podkręca smak. Myślę że w wersji na ciepło stanowiłyby świetną zakąskę na różnego rodzaju imprezy, a na zimno można je zabrać nie tylko na wycieczkę czy piknik, ale też do pracy.   SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 7g suchych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru

Kto ugości moich gości?
Pasta z pieczonej papryki i marchewki 216

Pyszna pasta do kanapek z pieczonej papryki i marchewki, doprawiona słodką i ostrą papryką, cynamonem i sokiem z cytryny. Wyśmienicie sprawdzi się na przyjęciu czy imprezie. Można podać ją również na krakersach. Składniki: z przepisu z bloga Jadłonomia 2 czerwone papryki 3 marchewki sok wyciśnięty z połowy cytryny 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/8 łyżeczki cynamonu

Moja Galeria Smaku
III Targi Książki Kulinarnej 217

olejna ciekawa impreza - III Targi Książki Kulinarnej, organizowane przez Martę Gessler i Qchnię Artystyczną , już za nami.    Trzecią edycja była skoncentrowana wokół idei "doświadczania" - wiedzy i umiejętności kulinarnych oraz doznań związanych z jedzeniem. Na odwiedzających targi czekali eksperci i pasjonaci gotowania, szefowie kuchni i restauratorzy, blogerzy kulinarni, autorzy książek i magazynów o gotowaniu, wystawy, pokazy, degustacje... i dobre

SzczyptaSmaQ
APRICOT TARTLET – DISHONORED – tartaletki z morelami i mascarpone na migdałowym cieście 273

szczurów roznoszących plagę mogą wydawać się nieapetycznymi kuchennymi przedsięwzięciami. Na całe szczęście Corvo Attano przemierza nie tylko te zaniedbane, ciemne zaułki miasta, ale także ma okazję pojawić się na imprezie w rezydencji Boyle’ow czy przybytku przyjemności „Golden Cat”, gdzie znaleźć można bardziej wyrafinowane dania, a w tym morelowe tartaletki. Niestety w grze próżno szukać wskazówek co do składników, więc

Nerds Kitchen
Tortille z pasta z bobu kurczakiem i ananasem 224

kawałków kurczaka, ananasa, sałaty i sera. Na koniec posypujemy czarnuszką i zwijamy w rulon jak sushi. Kroimy w ok 2-3 cm kawałki. Świetnie sprawdza się jako przystawka na imprezie lub jako lunch w pracy. Smacznego

DefinicjaSmaku
Hot dogi 210

warzywami. Są proste w wykonaniu, dużo dużo zdrowsze i smaczniejsze niż te z budki na mieście. Doskonałe do podania na obiad, kolację jak również imprezę. Post Hot dogi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Fioletowy na drogę. 174

Bananowo-jagodowy szejk owsiany  Na szybko, bo praca, a po powrocie impreza rodzinna

More food, love and dreams
Śledzie w rytmie zbójnickiego 232

przyrządzony śledzik świetnie nadaje się na imprezę. Składniki 600 g płatów śledziowych 3 cebule 3 łyżki oleju łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka musztardy jajko pieprz mielona ostra papryka kilka gałązek natki Przygotowanie   Płaty śledziowe wymoczyłem. Ostrym nożem zdjąłem z nich skórę, a następnie pokroiłem w bardzo drobną kostkę. Obrałem cebule i posiekałem je bardzo drobno. Połączyłem z posiekaną rybą, wymieszałem

R'n'G Kitchen
70. Domowa creme fraiche z truskawkami 191

już nią pachnie :) Ponadto dziś po 16 idę odebrać wejściówkę się na See Bloggers! Bardzo mnie to cieszy, że taka początkująca blogerka kulinarna jak ja, może wziąć udział w imprezie, na którą nie wszyscy mogą się zakwalifikować. Euforia i podekscytowanie biorą górę! Dzisiaj chciałabym zaprezentować Wam bardzo prosty przepis na francuski crème fraîche, będący lekko ukwaszoną tłustą

Be Fit Be Strong