impreza - 9461 przepisów (strona:296/631)

Drink Daiquiri 165

Opis: Bardzo prosty drink na bazie rumu soku z cytryny oraz syropu cukrowego! Można go wykonać w dużej ilości i nadaje się świetnie na każdą imprezę Składniki: 50 ml białego rumu 30 ml soku z cytryny 20 ml syropu cukrowego lód cytryna do dekoracji Sposób wykonania: Na początek do shakera wsypujemy kilka kostek lodu teraz nalewamy 30 ml soku

Drinkologia
Festyn z okazji zakończenia lata 176

zorganizowano dla dzieci gry i zabawy z nagrodami oraz wiele innych atrakcji. Nasze Koło również miał mały udział w  tym że festynie, tradycyjnie zorganizowałyśmy słodki poczęstunek dla uczestników imprezy. Są obecnością zaszczycił nas również Wójt Gminy Santok Józef Ludniewski

kgwjanczewo
Lekka sałatka z wędzonym kurczakiem (102 kcal) 147

Pyszna, fit sałatka, którą można zrobić błyskawicznie. Idealna na imprezę czy do pracy. W 100 g sałatki znajduje się 102 kcal. Składniki: 2 podudzia wędzonego kurczaka 250 g pomidorków koktajlowych pół pora puszka groszku puszka kukurydzy mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w półplasterki, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 15 minut, następnie wodę

e-PrzepisyKulinarne
Rolada szpinakowo – łososiowa 173

Rolada szpinakowa z łososiem, sprawdzi się na każdej imprezie.  Jest to bardzo smaczna i efektowna przystawka. Przepis zaczerpnięty z internetu. RADA:  Woda musi dobrze odparować ze szpinaku, bo inaczej po upieczeniu, ciasto będzie wilgotne Rolada szpinakowo – łososiowa Składniki: na ciasto szpinakowe opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) 4 jajka 3- ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka - masła Nadzienie

Kuchnia Danusi
Lody z białej czekolady 224

Bardzo smaczne lody, z wyczuwalną nutą białej czekolady. Delikatne i kremowe, bez jajek. Podałam je na imprezie, także zniknęły w oka mgnieniu ;) Oblewaliśmy nowy biznes naszych przyjaciół, którzy dzięki http://erabox.pl/szafka-pracownicza , szybko uwinęli się z wyposażaniem nowego lokum ;) Kolejnym razem pokażę Wam ciasto, które na tę okazję zrobiłam, a teraz jeszcze raz zapraszam na lody :-) Składniki: 250 ml mleka

Domowa cukiernia Ewy
.1057. koniec dzieciństwa 104

nawet pani z urzędu upewniała się, czy wniosek o dowód jest dla mnie... :D Jak spędzę dzisiejszy dzień? Wbrew pozorom nie będzie on wyjątkowy, nie będzie hucznej imprezy...Trochę żałuję, ale moja sytuacja na takie świętowanie mi nie pozwala...Zjadłam dobre śniadanie, zaraz pójdę do pracy, wrócę i...nie wiem. W ciagu dnia nawet pewnie zapomnę, że właśnie stałam się

breakfast of dreams
Mango heart beat 141

Piątek ...  A po pracy ... Relaks, impreza, spotkanie, randka ... Weekend!  Korzystajmy z cudownej pogody, lato tak szybko się kończy ...  Mam dzisiaj dla Was propozycję i pomysł na podanie ponczu, czy to z alkoholem, czy bez - smakuje i wygląda bosko!  Inspirowany drinkiem Melon Ball Punch - kto miał okazję spróbować, ten wie o czym mowa! Nieeeebo w gębie

Garniec Magalie
Ustka i jej morskie opowieści 233

plaży piasku to nie lada gratka dla zabieganego człowieka. Po zmierzchu zaś warto wybrać się na unikalną zabawę na statku wycieczkowym, który  czasem nieźle buja :) ławeczka Ireny Kwiatkowskiej Impreza taneczna na statku wycieczkowym Duża dostępność znanych sklepów i podstawowych usług, takich jak bankomaty, apteki czy poczta, to kolejny plus miasta, który doceniają Ci, dla których liczy się wygoda . Wiele

Kuchnia PROzdrowotna
Grochówka z pęczakiem 131

Grochówka kojarzy mi się z imprezami większego zasięgu, a w szczególności z wojskiem . U mnie z pęczakiem. Składniki: ¾ szklanki łuskanego grochu, ½ szklanki pęczaku, 2 ½ litra wywaru warzywnego (może być z kostki), sól do smaku, majeranek do smaku, 15 dag kiełbasy, 1 łyżka tłuszczu. Wykonanie: Groch wypłukać i razem z pęczakiem zalać wywarem i odstawić na noc. Następnie ugotować do miękkości

Tradycyjna Kuchnia
Orzeźwiająca arbuzada 114

orzeźwienie, polecam połaczenie tego pysznego owocu z limonką i miętą- w postaci arbuzady. Dodatkowo moża wzbogacic ją odrobiną białego rumu i mamy pyszne "mohito" arbuzowe idealne np. na letnią imprezę w plenerze :) 2 kg schłodzonego arbuza (ważonego ze skórą) garść listków mięty sok z 1,5-2 limonek 3-4 łyżki cukru trzcinowego (w zależności od słodkości arbuza

Zawsze głodna!
Filet z kurczaka w chipsowej panierce i radiowe pogaduszki 110

Politechniki Łódzkiej), w której to opowiadałam o swoim blogu. Podczas rozmowy obiecałam umieścić przepis na tego kurczaka, a więc do dzieła! Dodam jeszcze, że takiego kurczaka warto zrobić po imprezie, kiedy zostaną nam resztki chipsów ;) FILET Z KURCZAKA W CHIPSOWEJ PANIERCE Składniki:  - 500 gram filetu z kurczaka - dowolne chipsy (ja wybrałam dwa smaki: ser z cebulką oraz ostrą papryczkę

Życie zamknięte w smaku
Jajecznica z pieczarkami + jak zrobić idealną jajecznicę 165

musisz spełnić kilka warunków. Jajka, z której ją przygotujesz muszą mieć temperaturę pokojową; pieczarki także (dobrze jest się wcześniej zabezpieczyć i np. wyjąć składniki z lodówki przed wyjściem na imprezę). Obowiązkowo powinieneś posiadać masło, a nie wszystkie inne dziwne tłuszcze oraz świeżo mielony pieprz. Wierz mi. To Cię ocali. Całego. Nie tylko skręcający się z głodu żołądek. IDEALNA jajecznica wyjdzie

Życie zamknięte w smaku
Domowy smalec z cebulką i skwarkami 183

Bywając na różnych imprezach plenerowych możemy kupić kromkę chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym. W takich miejscach często ustawiają się kolejki, każdy zajada się takim chlebem. Dzisiaj proponuję zrobienie w domu smalcu z cebulką i skwarkami. Dla ułatwienia wykorzystamy smalec z kostki. Składniki: 4 kostki smalcu 500 gram świeżego boczku – tłustego 3 cebule - duże 3 łyżki majeranku Sól Pieprz Wykonanie

Smaki Ewy
Krwawa Mary - klasyka drinków 105

Wykonanie: Składniki dokładnie mieszamy w szklance lub shakerze - z wyjątkiem gałki muszkatołowej, której użyjemy do posypania. Podajemy z lodem. Serwujemy jako aperitif przed jedzeniem albo jako drink na otwarcie imprezy. Albo dowolnie. I oczywiście pijemy z umiarem. Autor: Mirosław Górski

Smaki Ewy
CAMPARI & WÓDKA – czar goryczki 129

doskonale sprawdza się w roli aperitifu. Goryczka z Campari łączy się tu z chininowym smakiem tonicu – i smakuje wybornie, przynajmniej dla mnie. Doskonale pobudza apetyt, więc serwowana na początku imprezy spowoduje, że zniknie ze stołu wszystko, co podamy. No i oczywiście poprawia nastrój gości i domowników. Spróbujcie! Składniki: Campari 30 ml Wódka 50 ml Tonic (najlepiej zimny) – według uznania Plasterek

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania