pysznej zupce:) Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej cukinia marchewka czerwona cebula papryczki peperoni 1/2 kukurydzy z puszki 1/3 groszku z puszki koperek 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, curry, imbir Posiekaną kapustę, marchewki w plasterkach, krążki cebuli i cukini oraz oczyszczone z nasion papryczki pokroiłam w paski i włożyłam do garnka. Zagotowałam, zmiejszyłam ogień i gotowałam do miękkości, pod koniec dodając
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałałyżki sosu sojowego · curry · przyprawy mielone: curry, imbir, papryka ostra i słodka, pieprz, sól · oliwa z oliwek Makaron ugotować al dente.Mięso pokroić, doprawić przyprawami, wrzucić na rozgrzaną oliwę i zrumieni , dodać żółtą fasolę i dusić
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasmażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Hmm.. na moje oko i smak w przepisie zabrakło soli - ja pozwoliłam sobie ją dodać, myślałam również o suszonym imbirze, ale ostatkiem silnej woli powstrzymałam się przed pokusą - założenie jest, że w pierwszym wykonaniu "przepisu mistrza" będę go wiernie odwzorowywać, a dopiero w kolejnych rozdaniach pozwalać sobie na własne modyfikacje
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaAktualnie gruszka w grzanym winie ze śliwką i czekoladą, serwowana z lodami. 3. Jaka jest Twoja ulubiona przyprawa, bez której nie wyobrażasz sobie gotowania? Uwielbiam curry i imbir. 4. Jaki jest Twój ulubiony produkt, z którym lubisz eksperymentować? Suszone pomidory w zalewie i wędzony łosoś. 5. Czy uważasz, że przez żołądek można trafić do serca
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamoże być łopatka, kawałki gulaszowe lub szynka 2 l wody 300 g pieczarek 200 g papryki 1 cebula 300 g ziemniaków 2 łyżeczki majeranku 2 listki laurowe 1/2 łyżeczki imbiru Kamis 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis sól chili pieprz cayenne Kamis wedle uznania 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia Do garnka wlać wodę i zagotować. Mięso pokroić
Monia miesza i gotujemięska wieprzowego) 1 marchewka 1 mały seler 2-3 łyżki majeranku 3 listki laurowe Kamis kilka ziarenek angielskiego ziela Kamis 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis 1/2 łyżeczki mielonego imbiru Kamis do smaku gałka muszkatołowa Kamis do smaku biały pieprz mielony Kamis do smaku chili pieprz cayenne Kamis Marchewkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Flaki
Monia miesza i gotujełososiem, bo jeszcze jedna paczka leży w zamrażalniku, ale ostatecznie wyszła wersja z jabłkami. Owoce doprawiłam moim nowym odkryciem, czyli przyprawą do szarlotki Kamis (jest to mieszanka cynamonu, kardamonu, imbiru i goździków). Ową mieszankę wykorzystałam już wcześniej do rolady jabłkowej. Nie dość, że dobrze smakuje, to jeszcze ładnie pachnie podczas pieczenia. Składniki na 8 sztuk: Opakowanie ciasta francuskiego
Fabryka pomysłówgdybym nie wtrąciła swoich trzech groszy. Muszę przyznać, że ciasto ma delikatny, biszkoptowy smak. Natomiast do jabłek dodałam przyprawę do szarlotki Kamis (jest to mieszanka cynamonu, kardamonu, goździków oraz imbiru). Podczas pieczenia jej zapach idealnie roznosił się po kuchni. Przyrządzenie ciasta zajmuje nam dosłownie chwilę. Oryginalny przepis zawiera jabłka, ale pomyślałam, że świetna też będzie ona z innymi owocami
Fabryka pomysłówsporych ciastek: 1¼ szkl. mąki ½ szkl. cukru 100g margaryny 1 szkl. sezamu szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu (ja nie miałam, więc dałam przyprawę do szarlotki Kamis – mieszanka cynamonu, imbiru, goździków i kardamonu) 1 jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie miód (ja nie dałam) Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. W trakcie ucierania dodać jajko. W oddzielnej
Fabryka pomysłówsię klaruje w piwnicy i czeka aż za jakiś czas przy filtrowaniu jej spróbujemy, ale pierwsze wrażenia zapewne najwcześniej jesienią :) W słoju dwulitrowym znajduje się: 500 gram pokrojonego korzenia imbiru (masa po obraniu), 500 ml spirytusu, 500 ml piwa (w związku z tym, że nie było konkretnego wskazania, dla podkreślenia wyraźnego smaku tego piwa i lepszego w przyszłości koloru nalewki
Delicious TitbitsPost Łosoś w sezamie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeSzybkie do zrobienia, odżywcze i pożywne placki z mąki z ciecierzycy są idealne na obiad, śniadanie czy kolację. Można je zapakować w pudełko do pracy, szkoły
Moje Małe CzarowanieJedno z popularniejszych dań z menu KFC możesz zrobić bez większego wysiłku w domu. Kilka składników i qurrito będzie cieszyło podniebienia domowników. Zachęcam do zrobienia, jest
Moje Małe CzarowanieNajlepszym i przede wszystkim najbezpieczniejszym źródłem witamin i składników mineralnych jest odpowiednio zbilansowana dieta. O co trudno szczególnie zimą, kiedy przeważnie odpuszczamy w tym temacie, tłumacząc
Fitsweet.me