gulasz - 5976 przepisów (strona:46/399)

Gulasz z jagnięciny 85

Gulasz z jagnięciny i ziemniaków, czyli jak zrobić Bonava Gulasz z jagnięciny, ziemniaków, cebuli z dodatkiem octu, czyli Bonava. „Kobieta zajmuje w sercu swojego mężczyzny przestrzeń, którą zajmuje w jego łóżku” do wyjaśnień przysłowia wrócimy później.  Mauretania jest bogatym kulturowo krajem, czego odzwierciedlenie możemy znaleźć w jej tradycyjnej kuchni. Różne regiony Mauretanii podobnie jak u nas słyną(...)potraw. W kuchni mauretańskiej odnajdziemy kulinarne ślady sąsiadów między innymi Senegalu, Maroka oraz Afryki Subsaharyjskiej. Mauretańczycy hodują kozy, wielbłądy oraz owce. Właśnie dlatego jedną z ich tradycyjnych potraw jest gulasz z jagnięciny i ziemniaków, czyli Bonava. W Mauretanii panują całkiem odmienne kanony piękna niż w Europie. Ogromnym powodzeniem cieszą się panie o dosyć sporych kształtach, o których urodzie rozpisują się

RafalCook
Gulasz wołowy z morelami i przyprawą do piernika 66

Daaawno dawno temu, zrobiłam gulasz z cynamonem. Na początku pomysł wydawał się taki no… średnionajeża, ale ok, zrobiłam. Gulasz wyszedł genialny. W tym roku postanowiłam do mięsa dodać przyprawę do piernika. Potem wpadłam na pomysł dodania moreli, których mam w nadmiarze. Pamiętajcie tylko, żeby nie szaleć z morelami, bo są słodkie. Tytułowy gulasz został wchłonięty z ogórkami kiszonymi(...)morele, mięso, bulion, wino, passatę – wszystko gotujemy na wolnym ogniu, pod przykryciem, do miękkości mięsa (u mnie trwało to około 1,5 godziny). Kiedy mięso jest już miękkie, gulasz doprawiamy przyprawą do piernika, solą i świeżo mielonym pieprzem. Do 1/4 szklanki wody wsypujemy mąkę, mieszamy. Dolewamy do tego trochę sosu z gotowania, mieszamy i wszystko wlewamy do garnka

Kardamonovy
Gulasz Wołowy na Piwie najlepszy przepis 96

Gulasz Wołowy na Piwie. Gulasz Wołowy na Piwie z Belgii, niewątpliwie nie mógł być zrobiony na winie jak francuski Beef Bourguignon, ze względu na to, że Belgia produkuje ponad 1100 gatunków piwa! Istotnie robi wrażenie, co jest imponujące na niewielki kraj, jakim niewątpliwie jest Belgia. Hmm jedno piwo na dziennie, żeby spróbować każdego, to ile by to było(...)pubach, sklepach zwanych friteries z francuskiego lub z niderlandzkiego frietkot, lub frituur. Na koniec jak zawsze, życzę Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 180-200 minut 🇧🇪 – Belgia Składniki do Gulaszu na Piwie 500-700 g wołowiny pokrojonej na wielkość kęsa 250 ml ciemnego piwa u mnie Guinness 3 kromki razowego ciemnego chleba 2-3 cebule pokrojone w niezbyt cienkie talarki

RafalCook
5 pomysłów na gulasz 107

Bardzo lubię dania jednogarnkowe. Specjalnie dla Was przygotowałam 5 najlepszych pomysłów na gulasz. Gulasz z warzywami lub mięsem. Świetnie danie na kilka dni, z każdym bowiem zyskuje jeszcze bardziej na smaku.  Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną

Moja smaczna kuchnia
Placki ziemniaczane po węgiersku (z gulaszem) 92

pierwszy przygotowany samodzielnie – placek po węgiersku. Pyszny! Nad wyglądem powinnam jeszcze popracować, ale i tak jestem z siebie dumna;) Poniżej przepis jedynie na placki ziemniaczane, bo przepis na gulasz publikowałam już wcześniej pod tym postem (KLIK) . Jest to przepis na gulasz po węgiersku, najlepszy z najlepszych. Uwielbiam go i mega go Wam polecam, nie tylko w towarzystwie placków ziemniaczanych(...)rozprowadzamy ją po powierzchni patelni tworząc duży placek. Moc palnika zmniejszamy i smażymy placek na rumiano. Po kilku minutach przewracamy na drugą stronę. Usmażone placki podajemy razem z gulaszem. Ja polecam serdecznie gulasz z TEGO przepisu (KLIK) , posypane posiekaną natką. Dodatkowo można polać kleksem gęstej, kwaśnej śmietany

Smaki Na Talerzu
Zbiór przepisów na pyszne i zdrowe posiłki 166

był on obecny w mojej diecie 🤷‍♀️ A szkoda, bo tofu to świetny zamiennik mięsa, tym samym bardzo dobre źródło roślinnego białka 💪 Jakiś czas temu zamówiłam w Jadłosfera wege gulasz w tajskim stylu 🥥, bo skusiło mnie fajne połączenie składników 😊 Do tego dobrałam żytni makaron świderki , kupiłam wędzone tofu i zabrałam się za przygotowanie obiadu 🤪 Zajęło mi to jakiś 15 minut(...)już gotowy posiłek, który wyszedł tak genialnie dobry, że brak słów 😜 Udało mi się ugotować coś tak pysznego, a zarazem szybkiego, pożywnego i wegańskiego 💚 Efekt przeszedł moje oczekiwania, gotowy gulasz okazał się wyśmienity, a tofu dobrze doprawione i przygotowane pyszne! Bardzo polecam 😌 Super, że Jadłosfera oprócz wielu takich podstawowych składników zdrowej diety urozmaica swoją ofertę także o oryginalne, ciekawe produkty

Zdrowie na języku :P
POTRAWKA Z INDYKA 132

Potrawka z indyka. Wspaniała potrawka z indyka - prosty, domowy przepis, który z pewnością Ci się spodoba. Delikatny gulasz z indyka w gęstym sosie śmietanowym z marchewką i warzywami.            Mój gulasz z indyka z warzywami i marchewką w delikatnym sosie śmietanowym z koperkiem, to świetny pomysł na szybki obiad, którym będziesz cieszyć się całą rodziną(...)dzieci go uwielbiają! Dobry gulasz zwykle gotuje się powoli przez cały dzień, dając delikatne, soczyste mięso w aromatycznym sosie. Jednak ta potrawka z indyka nie wymaga prawie żadnego czasu ani wysiłku, aby przyrządzić pyszne i aromatyczne danie. Indyk w potrawce doskonale smakuje z ryżem, kaszą albo ziemniakami z wody. Możesz dodać szybką surówkę z marchewki i pyszny obiad zrobisz

Moja Książka Kucharska
Gulasz wieprzowy z warzywami. 138

Dziś przygotowałam gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami. Taki gulasz to potrawa kojarząca się z chłodnymi miesiącami jak luty czy listopad. Mamy czerwiec, a za oknem deszcz i chmury. Temperatury też nie najwyższe, więc taki gulasz na obiad jak znalazł. Mój gulasz jest troszkę lżejszy niż klasyczny bez dodatku śmietany a z warzywami i pieczarkami. Polecam :) Składniki - 0.5 kg łopatki(...)przykrywam pokrywką i całość duszę do miękkości. Na koniec rozrabiam łyżkę mąki z wodą i dodaję do rondla.  Mieszam i gotuje jeszcze ok. 3 minuty. Ja dziś swój gulasz podałam z kluskami śląskimi i ogórkiem małosolnym. Smakuje również ziemniakami, kaszą czy ryżem. Dobry dodatek do placków ziemniaczanych. Smacznego :) Poniżej kilka moich propozycji z użyciem mięsa wieprzowego : ( wystarczy kliknąć

Kuchnia z widokiem na ogród
Prosty gulasz wołowy 101

przepis nie został jeszcze oceniony) Prosty gulasz wołowy zawsze smakuje doskonale, niezależnie od dodatków z jakimi go podacie. Możecie serwować go z kopytkami, kluskami śląskimi, kaszą gryczaną, ziemniakami czy w końcu plackami ziemniaczanymi. Moim sekretem idealnego gulaszu jest dodanie do bulionu ziaren jałowca – wtedy mięso nabiera zupełnie innego wymiaru. Poza tym używam standardowych przypraw, jak papryka, majeranek, ziele angielskie(...)liść laurowy. Aby mięso w gulaszu było delikatne i miękkie, należy je gotować około 1,5 godziny na wolnym ogniu. Lepiej pogotować chwilę dłużej, niż zrazić się do tego dania niedogotowując mięsa. Zapraszam na przepis. Zobacz też: Cukinie faszerowane mięsem mielonym Schab duszony w sosie własnym Gołąbki bez zawijania Prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną Karkówka z pieczarkami

Kuchnia Bazylii
PLACKI ZIEMNIACZANE 79

ziemniaczane, które wykonasz przez cały rok, bez większego trudu. Placki smakują najlepiej podane ze śmietaną z cukrem, sosem pieczarkowym lub kiszoną kapustą. Można je odgrzewać w piekarniku, podać z gulaszem i traktować jako kompletny, porządny posiłek. Placki ziemniaczane SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków 1 większa cebula – 240 g 3 łyżki mąki pszennej 2 średnie jajka sól, pieprz olej do smażenia(...)warto sprawdzić smak placków czy nam odpowiada, wtedy można je jeszcze doprawić solą i pieprzem. Jako dodatki polecam Ci moje sprawdzone przepisy na domowy i bardzo aromatyczny sos pieczarkowy, gulasz drobiowy oraz gulasz z mięsa mielonego i papryk. SOS PIECZARKOWY GULASZ DROBIOWY Z GRZYBAMI GULASZ Z MIĘSA MIELONEGO, PAPRYK I PIECZAREK Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z indyka z pieczarkami i marchewką 172

Magda Moje zamiłowanie do gulaszu z mięsem sięga czasów szkolnej stołówki, gdzie panie kucharki podawały nam z gulasz z kaszą, z wyglądu niezachęcający, ale w smaku obłędny. Najprostszy, ale najsmaczniejszy. Gulasz jest dla mnie świetnym pomysłem na obiad – duży gar sosu, do tego dowolny dodatek i sycący obiad dla masy ludzi gotowy. Przepis na gulasz z indyka na pewno się(...)jeszcze odrobinę wody i dusimy dalej. Gdy mięso jest miękkie, dodajemy do niego pieczarki oraz rozprowadzamy kremowy serek. Wszystko doprawiamy dobrze solą i pieprzem. Wrzucamy siekaną natkę pietruszki. Gorący gulasz jest gotowy do podania, najlepszy z kaszą.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Gulasz z boczniaków 143

Wegetariański gulasz z boczniaków to świetna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Ciemny, aromatyczny sos pełen boczniaków, z dodatkiem suszonych grzybów oraz musztardy, która podkręca jego smak. Na pierwszy rzut oka wygląda jak gulasz wieprzowy. Taki gulasz jest prosty do wykonania i składa się kilku składników oraz przypraw.  Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz z boczniaków 143

Wegetariański gulasz z boczniaków to świetna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Ciemny, aromatyczny sos pełen boczniaków, z dodatkiem suszonych grzybów oraz musztardy, która podkręca jego smak. Na pierwszy rzut oka wygląda jak gulasz wieprzowy. Taki gulasz jest prosty do wykonania i składa się kilku składników oraz przypraw.  Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz wieprzowy z fasolą i papryką 160

Dziś mam dla was przepis na pyszny gulasz wieprzowy ze schabu, z dodatkiem fasoli, marchewki, cebuli i kolorowej papryki. Gulasz zrobiłam w sosie pomidorowym. Wyszedł bardzo smaczny, sycący i rozgrzewający. W sam raz na jesienno - zimową pogodę. Ten gulasz można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą, makaronem czy pieczywem. Wszystko według gustu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)patelni na niedużej ilości oleju. Zeszkloną paprykę przełożyłam do garnka. Marchewki obrałam, pokroiłam w półplasterki i dodałam do reszty składników. Patelnię popłukałam wodą i dolałam ją do garnka z gulaszem. Dolałam jeszcze przecier pomidorowy. Dodałam natkę pietruszki. Przecisnęłam przez praskę czosnek i dosypałam przyprawy: listki, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i ziołowy, paprykę w proszku i sól do smaku. Wszystko dusiłam

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania