gulasz z warzywami - 1385 przepisów (strona:70/93)

Gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym 133

Składniki: 1 kg karkówki 25 dag wędzonej kiełbasy 4 buraki 1 duża cebula 5-6 kiszonych ogórków 2 szklanki bulionu warzywnego 4 ziela angielskie 3 liście

Pobite gary Barbary
Kluski śląskie z wieprzowym gulaszem 192

Składniki: 1 kg karczku 2 cebule  3-4 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka kilka kropek sosu sojowego gałązka koperku 2 marchewki fasolka

Gaździnka warzy
Placuszki z cukinii 159

Bardzo lubię różnego rodzaju placaki i placuszki. Te w wersji na słodko, z twarożkami i owocami, jak i te na słono, np ziemniaczane z gulaszem. Niestety często jest to tłusta i cieżkostrawna potrawa. Ostatnio rozsmakowałam się w plackach z cukinii. Chciałam storzyć taką ich wersję, która byłaby pyszna a przy tym "lżejsza", zdrowsza. Po kilku próbach udało mi się osiągnąć(...)oczkach (lub kroimy w drobną kostkę) cebulę. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praske i dodajemy do cebuli. Cukinię bardzo dokładnie odsączamy i dodajemy do naczynia z cebulą i czosnkiem. Do warzyw dodajemy mąkę, jaja, olej i przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Patelnię z powłoką nieprzywierającą rozgrzewamy na dużym ogniu i nakładamy na nią małe (ok 1-2 łyżki) porcje ciasta. Smażymy

Zawsze głodna!
Tadżin-marokański gulasz korzenny 146

przepis znalazłam na stronie  Kauflandu  i od razu stwierdziłam, że muszę zrobić taki gulasz, a że mam bujną wyobraźnię to czytając przepis od razu go widziałam, jak się gotuję i jak  smakuje:)  Smak i zapach tego dania przebija wszystko. Moja familia również była pod wrażeniem . Polecam, naprawdę warto :) Składniki: 1 kurczak 1 marchew 1 cebula(...)rumiano. Dodaję paprykę pokrojoną w  paski, cebulę  pokrojoną w piórka, marchew pokrojoną w plastry. Na końcu wrzucam pieczarki pokrojone w plastry i podsmażam, cały czas mieszając, aż warzywa zmiękną. Do potrawki wlewam bulion, przykrywam i duszę na wolnym ogniu około 30 minut. Na końcu dodaję oliwki i startą skórkę z cytryny i duszę jeszcze 10 minut. Podałam

Bea(u)ty kitchen
Karkówka duszona z warzywami 176

Polecam przepis na pyszne zrazy z karkówki duszone w sosie własnym z marchewką i selerem naciowym. Składniki: 600g karkówki wieprzowej 6-7 łodyżek selera naciowego 2

e-PrzepisyKulinarne
Zupa z wołowiną na słodko-ostro. 138

SKŁADNIKI: 800 g wołowiny z łopatki - pokroić w kostkę tak 1 do 2 cm 2 cebule czerwone - posiekać w piórka mix papryk (1 zielona, 1 żółta

ClauditteMissCooking
Mięso z Indyka ze Szpinakiem Zawinięte w Boczek 209

skończyłam w piekarniku, bez potrzeby zmiany naczynia, bo żeliwo nie ogranicza mnie pod kątem temperatury. A co na obiad? W sklepie kupiłam kilka kawałków mięsa z indyka, pisało "na gulasz". To, że tak pisało nie znaczy, że muszę gotować to co było napisane na etykiecie :) Nie chciało mi się bawić w roladki, w jakieś kombinowanie . Tak po prostu nadziałam mięso(...)łyżka syropu klonowego mielony imbir estragon - bo był pod ręką, ale możesz użyć innych ulubionych ziół Sałatka: rukola ogórek olej konopny zioła Sposób przygotowania: Zwykle zaczynam od przygotowania warzyw do pieczenia. Ziemniaki lubię piec razem ze skórką, są smaczniejsze, więc trzeba je porządnie wyszorować pod zimną bieżącą wodą. Potem osuszyć. Następnie kroję w ósemki. W małej miseczce mieszam wszystkie przyprawy

Blondynka Gotuje
Kulinarne historie w podcastach 155

jedna z nich nawiązuje do alergii na czerwone mięso, ale zaczyna się od soczystej jagnięciny i cheeseburgera. Gwarantuję Wam, że nie które te słuchowiska wzbudzają taki apetyt, jak słynny gulasz po burgundzku w jednej ze scen z Julie&Julia . Brownie Lady Jesteś gotowy zasmakować podcastu z brownie w tle? Poznaj historię Meridy Volz, która by utrzymać swoją rodzinę zajęła(...)pomagała swoim rodzicom w przy rodzinnym biznesie, którym była sprzedaż gofrów. Tak naprawdę mowa jest o brukselskich gofrach, jednak ze względu na to, że Amerykanie kojarzyli Brukselę bardziej z warzywem, zmieniono ich nazwę na belgijskie. Wsłuchaj się w ciepłą opowieść z francuskim akcentem, w której poznasz na czym polega przygotowanie tych wypieków. Jeżeli zaś, chcesz spróbować brukselskich gofrów, na świecie

Pink Envelope
RYŻ Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM 129

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 250-300 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, mała

JejKuchnia
A la strogonow. 131

Któż z nas nie zna tego dania? tyle ile osób je gotuje tyle zazwyczaj jest wersji! Oto moja! A wiec zapraszam! Składniki; 1 kg karkówki wieprzowej

Radość kipiąca uśmiechem.
Dzika zielenina (Horta) – nieznany skarb diety śródziemnomorskiej 199

vlita (szarłat) w proporcji 1:4. Mlecze zadomowiły się w ogrodzie moich Rodziców Jakie gatunki roślin zalicza się do horty? Wiele z nich to „dzicy przodkowie” udomowionych przez nas warzyw – cykorii, marchewki, kopru włoskiego, szczypiorku, szpinaku oraz rośliny, które większość z nas uważa za szkodliwe chwasty – pokrzywa, mniszek lekarski, portulaka warzywna, maki. Poniżej przygotowałam dla Was listę popularnych w Grecji(...)połączeniu z ugotowanymi ziemniakami, gotowanymi jajkami lub serem feta, i oczywiście kromkami wiejskiego chleba, którymi Grecy wycierają sos wydobywający się z zieleniny. Hortę dodaję się ponadto do gulaszy, zup, dań z fasoli, duszone liście podaje się z jagnięciną lub gęsią. Bardzo popularne w Grecji są pites (ang. green pies) – tarty bądź paszteciki z ciasta filo nadziewanego ugotowaną zieleniną, ziołami

Chilli Czosnek i Oliwa
Polędwiczki z dorsza w czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 120

danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo, sycącą ciecierzycą i czerwoną papryką. Ani to zupa rybna, ani gulasz ale to połączenie smaków jest naprawdę pierwszorzędne. Nie dajcie się namawiać – przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam nie dłużej niż 30 minut! Mrożone polędwice z dorsza trzeba odmrozić – najpierw spłukać(...)smażymy razem z cebulą, mieszając żeby go nie przypalić, do czasu aż czosnek straci swój mocny, surowy zapach. Do rondla, do cebuli i czosnku, dodajemy pokrojoną paprykę. Smażymy warzywa na małym ogniu przez 5-7 minut. Papryka powinna zrobić się szklista i miękka. Zdejmujemy rondel z ognia i lekko studzimy jego zawartość przed dodaniem sproszkowanej słodkiej wędzonej papryki.   Nigdy

Karo in the Kitchen
Polędwiczki z dorsza w na czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 129

danie! Surf & turf z hiszpańskim sznytem – polędwice z dorsza na mocno czerwonym, aromatycznym bulionie z pikantną kiełbasą chorizo, sycącą ciecierzycą i czerwoną papryką. Ani to zupa rybna, ani gulasz ale to połączenie smaków jest naprawdę pierwszorzędne. Nie dajcie się namawiać – przygotowanie takiego obiadu zajmie Wam nie dłużej niż 30 minut! Mrożone polędwice z dorsza trzeba odmrozić – najpierw spłukać(...)smażymy razem z cebulą, mieszając żeby go nie przypalić, do czasu aż czosnek straci swój mocny, surowy zapach. Do rondla, do cebuli i czosnku, dodajemy pokrojoną paprykę. Smażymy warzywa na małym ogniu przez 5-7 minut. Papryka powinna zrobić się szklista i miękka. Zdejmujemy rondel z ognia i lekko studzimy jego zawartość przed dodaniem sproszkowanej słodkiej wędzonej papryki.   Nigdy

Karo in the Kitchen
KOTLETY Z KALAFIORA 169

Dziś piątek . Idealny dzień na bezmięsny obiad. Dziś proponuję Wam kotleciki z kalafiora. Robi się je bardzo szybko a smakują rewelacyjnie. Można podać z bezmięsnym sosem

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania