gulasz z kurczaka - 731 przepisów (strona:9/49)

Gulasz drobiowy z warzywami. 285

bazylia, sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 250 ml wody 1 duża pierś z kurczaka  Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w małą kosteczkę, doprawiamy solą i pieprzem - podsmażamy chwilę na rozgrzanej oliwie (1-2 łyżki starczą). Przekładamy do fasoli. Następnie pokrojone warzywa: paprykę w kostkę(...)warzywa przekładamy do garnka zalewamy wodą, doprawiamy papryką ostrą mieloną, czosnkiem oraz bazylią, dokładnie mieszamy i gotujemy do momentu aż powstanie nam sos (około 40-60 min.). Zaletą tego gulaszu jest to, że nie trzeba go zagęszczać żadną mąką, dzięki fasoli i porowi sos sam się wystarczająco zagęści :).  Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Gulasz warzywny z ziemniakami na parze 150

filetu z kurczaka, 2 małe papryki, 1 cukinia, 2 cebule, 100g fasolki szparagowej, sól, pieprz, szczypta tymianku (suszony), 250g ziemniaków, 500 ml wody Przepis na gulasz warzywny z ziemniakami na parze: Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę. Cebulę, paprykę, cukinię również kroimy w kostkę, a fasolkę w mniejsze kawałki. Kurczaka doprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i oprószamy mąką(...)minut , dodajemy odrobinę oleju, a następnie kurczaka. Smażymy go na złoto i dodajemy pozostałe warzywa. Po zakończeniu programu FRY ustawiamy program STEW na 40 minut , dodajemy wodę, a na tacce do gotowania na parze układamy obrane i pokrojone w połówki ziemniaki. Po zakończeniu programu, multicooker przejdzie w stan podtrzymywania ciepła. Smacznego! Post Gulasz warzywny z ziemniakami na parze pojawił się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) 203

Dziś polecam Wam pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) idealnie smakuje w towarzystwie ziemniaków, klusek, makaronów, najróżniejszych surówek, a nawet samego chleba Przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt pyszny U mnie taki gulasz znika bardzo szybko. Pamiętajcie tylko – próbujcie i jeszcze raz próbujcie. Przyprawy są najważniejsze i należy je dostosować do własnych upodobań(...)Mięso podsmażamy około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie doprawiamy całość ziołowym pieprzem i przyprawą do kurczaka, dolewamy około 1/3 szklankę wody, dodajemy zmielone liście laurowe i ziele angielskie. Mieszamy i dusimy całość do miękkości mięsa. Co jakiś czas warto sprawdzić gulasz, lekko przemieszać lub dodać w razie potrzeby niewielką ilość wody. W 3/4 szklanki wody rozpuszczamy (mieszamy dokładnie

Słodkie okruszki
Gulasz z kaczych serc 134

serca zastąpić możemy także kurzymi. Gulasz podać można z kaszą, ryżem, ziemniakami, makaronem czy kluseczkami. Lubisz podroby? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pasztet z wątróbki z kurczaka . The post Gulasz z kaczych serc appeared first on MeCooks

mecooks
Dietetyczny i soczysty gulasz 230

soczysty gulasz , który dostałam z paczkomatów o Winiary, oddałam go mojej mamie, która przyrządziła gulasz z polędwiczek, a ja która unikam wieprzowiny, przygotowałam wersje z kurczakiem, stworzyłam swój własny pomysł na gulasz;) mięso wyszło bardzooo soczyste, doskonale będzie smakować z żytnimi kluskami na parze lub kaszą;) Składniki: około 500g piersi z kurczaka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula ulubione przyprawy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Gulasz drobiowy z kluskami śląskimi 226

Gulasz drobiowy z kluskami śląskimi Dziś na obiad przygotowałam gulasz drobiowy z sosem uniwersalnym ciemnym Łowicz i boczkiem wędzonym. Gulasz podałam z kluskami śląskimi. Składniki : Gulasz : filet z kurczaka - 400 g boczek wędzony -100 g cebula - 1 szt tłuszcz sól i pieprz papryka ostra - szczypta natka pietruszki sos uniwersalny ciemny - Łowicz Kluski śląskie : ziemniaki ugotowane  -1 kg mąka ziemniaczana

Kuchnia Danusi
Potrawka z kurczaka i warzyw zapiekana z ciasteczkami 173

zjeść bez dodatków bo sama w sobie jest pełnym daniem ( mięso, warzywa, ziemniaki i sos:) . Z kolei patent na ciasteczka można wykorzystać w innych daniach, zapiekankach i gulaszach. Potrawka z kurczaka i warzyw zapiekana pod ciasteczkami   Drukuj Prep time 25 min Cook time 50 min Total time 1 godzina 15 min   Potrawka z kurczaka z marchewką, groszkiem

Cooking for Emily
Gulasz z soczewicy ze szpinakiem i boczkiem 209

wędzonym boczkiem jest jeszcze lepszy! Taki gulasz można przygotować na wiele sposobów. Bardzo lubimy orientalny gulasz z czerwonej soczewicy . Okazuje się jednak, że gulasz z soczewicy można przyrządzić z boczkiem i kurczakiem. Danie równie wykwintne i aromatyczne. Jak wspomniałam wyżej czerwona soczewica szybko się rozgotowuje. Dla mnie to żadne zmartwienie, bo soczewica zagęszcza sos, więc nie muszę bawić się(...)małą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zeszklij na maśle. Dodaj pokrojonego kurczaka i smaż aż kurczak lekko się zrumieni. Dodaj opłukaną soczewicę i wywar z kurczaka. Dopraw solą, pieprzem i przecierem, gotuj gulasz przez 25 minut. Jeśli wolisz soczewicę bardziej w całości możesz ją dodać na 15 minut przed końcem gotowania. Następnie dodaj opłukany szpinak i pomidory. Gotuj przez

codojedzenia
Risotto z kurczakiem i szparagami 162

Risotto z kurczakiem i szparagami to niezwykłe połączenie ryżu, kurczaka i szparagów. Risotto wychodzi niezwykle kremowe, rozpływające się w ustach. Możecie użyć dowolnych szparagów, choć ja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz drobiowy z dynią i grzybami 140

Kolejna wariacja w temacie mięsnego gulaszu... Tym razem efekt finalny to delikatny gulasz z piersi kurczaka z dodatkiem pachnących lasem grzybów i sycącej dyni.  Idealnie smakuje z kaszą jaglaną i kwaśną surówką 😊 Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka ok. 300 g obranej i pokrojonej w równą kostkę dyni grzyby leśne - mogą być mrożone lub suszone - ok 2 garście(...)oleju rzepakowego Cebulę pokroić w grubą kostkę. Do rondelka wlać olej, rozgrzać, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz odrobinę tymianku. Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, wymieszać, podsmażyć ok 5 minut i podlać gorącą wodą - ok 100 ml. Poddusić mięso ok. 15 minut. Następnie dodać dynię pokrojoną w kostkę, dolać ewentualnie jeszcze gorącej

Ze smakiem bez glutenu
Do czego można wykorzystać kiszone cytryny? 225

wykorzystałam kiszone cytryny dwukrotnie - na imprezę dla znajomych przygotowałam dip jogurtowo-czosnkowy, do którego dorzuciłam kawałek posiekanej skórki (efekt był bardzo dobry), a następnego dnia zrobiłam marokański tażin z kurczaka z kiszonymi cytrynami i oliwkami, na który przepis przedstawię Wam w kolejnym poście. To pokazuje, że kiszone cytryny znakomicie sprawdzają się w tradycyjnych daniach marokańskich, ale nic nie stoi(...)pomocą możemy przygotować fantastyczne dania marokańskie i północno-afrykańskie, a nawet indyjskie. Ze względu na swój marokański rodowód, kiszone cytryny idealnie nadają się do wszelkich tażinów i gulaszy - na bazie kurczaka, jagnięciny, czy warzyw (np. ciecierzycy). Wykorzystuje się je również do doprawiania kuskusu oraz ryżu. Kiszona cytryna i ryba to idealne zestawienie. Zmiksuj kiszoną cytrynę z oliwą i ziołami

Chilli Czosnek i Oliwa
Gulasz drobiowy z lutenicą 212

Pyszne danie..i proste do zrobienia.. gulasz podałam z ryżem..pychotka pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka olej sos lutenica Pierś pokroić na mniejsze kawałeczki i wymieszać z przyprawą .Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć mięso przez kilka minut .Dodać sos i wszystko razem smażyć, aż mięso będzie dobre.W razie potrzeby doprawić

Moje domowe kucharzenie
Dlaczego mięsa nie lubię... 239

Kiedyś nie wyobrażałam sobie obiadu bez mięsa. Najczęściej jadłam mięso drobiowe, inne było dla mnie za ciężkie. Uwielbiałam pieczonego kurczaka, filety drobiowe, gulasz, mielone... Powoli, powoli zaczynało się to zmieniać. Zaczęłam więcej czytać o tym jak zachować zdrowie i jak jedzą najdłużej i najzdrowiej żyjący ludzie na świecie (polecam przeczytanie książki "Niebieskie strefy"). Okazuje się, że ludzi "przewlekle zdrowych" łączy(...)tego, przecież to wszystko w mięsie i tak zostaje) ubój - byłam nie raz w rzeźni (jestem lekarzem weterynarii) i nigdy nie widziałam tych strasznych obrazów typu trzepiące się kurczaki podwieszone za nogi czy jeszcze żywe świnie trafiające do szczeciniarki, ale rzeźnia nie jest przyjemnym miejscem. Zwierzęta naprawdę się stresują! A wydzielane podczas stresu hormony i inne substancje zostają w mięsie

pyszne zdrowości

Proponowane wyszukiwania