Aromatyczny gulasz z orientalnym smaczkiem Składniki biodrówka 1/2 kg pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem
czarrna od kuchniPodwójna pierś z kurczaka – Galangal korzeń wielkości kciuka – Trawa cytrynowa 2 sztuki – Pomidorki koktajlowe – 10 sztuk – Pieczarki brunatne – 200g / mogą być również zwykłe pieczarki, shitake, boczniaki lub inne podobne grzyby / – Cebula biała – Papryczka chili – Liście kaffiru – 7 sztuk – Pasta TOM YUM – 1 łyżka / lub więcej / mniej w zależności od preferowanej ostrości – Sos rybny – 2 łyżki – Odrobina soli do smaku
globuskulinarnymasło na olej będzie wegańska. Do zupy dodałam zdrową kaszę jaglaną dzięki czemu jest bardziej syta. Jest to moja ulubiona kasza. Kurki mogłabym jeść cały rok, dla mnie najlepsze grzyby. 2 ziemniaki 25 dkg kurek 1 cebula 1 kawałek pory biała część 1 kawałek selera 1 pietruszka 1 marchewka 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka masła sól, pieprz natka pietruszki
wesoła kuchniasmażyć około 30 sek. Musicie poczuć zapach curry. Dodać kurczaka i smażyć aż kurczak straci kolor surowizny. Wlać sos sojowy, bulion, whisky, dodać galangal lub imbir, liście keffir, grzyby pokrojone w paski, gotować 5 minut. Wlać mleczko kokosowe, dodać pędy bambusa, fasolkę. Gotować kolejne kilka minut. Fasolka musi delikatnie zmięknąć , ale nie ma być papkowata. Podawać z ryżem. Danie
Kuchnia PokoleńSkładniki: 30 g grzybów suszonych 250 g pieczarek 80 g soczewicy zielonej 1 pietruszka 100 g selera 1-2 marchewki 1/2 pora 1/2 szklanki mleka sól, pieprz makaron do podania Przygotowanie: … Czytaj dalej Pożywna grzybowa
czarrna od kuchniAromatyczne danie z leśnymi grzybami i łososiem 🙂 Składniki 150 g fileta z łososia 150 g ryżu do risotto 150 g szpinaku mrożonego 1 szklanka odgotowanych prawdziwków 1 mała cebula … Czytaj dalej Risotto z prawdziwkami
czarrna od kuchniNabyłam czarna truflę w oliwie, pokrojoną w cieniutkie plasterki. Trufla to taki rarytas, który jest całkiem drogi, dlatego chciałam wykorzystać ten grzyb marzeń jak najlepiej. W prostocie siła, przekonałam się już o tym nie raz, nie dwa i spaghetti wylądowało na naszym talerzu. Zachęcam do wykorzystania przepisu jeśli tylko trufla wpadnie Wam w ręce. Makaron z truflami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedodatek do czerwonego barszczu, jak i jako samodzielna przekąska. Możemy podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do przygotowania tych tartaletek można także wykorzystać pozostałości wigilijnej kapusty z grzybami lub grochem. Tartaletki z kiszoną kapustą i grzybową kruszonką Składniki: Ciasto: 1) 200 g mąki pszennej(...)łyżeczka proszku do pieczenia Kruszonka 1) 80 g mąki pszennej 2) 2 łyżeczki sproszkowanych suszonych grzybów 3) 50 g masła 4) pół łyżeczki soli Farsz: 1) 200 g kiszonej kapusty
Na kulinarnym poligonieselera,\r","250g marchewki,\r","1 du\u017ca cebula,\r","1 z\u0105bek czosnku,\r","1 pomidor,\r","1 niedu\u017ca cukinia,\r","3 pieczarki i\/lub kilka suszonych grzyb\u00f3w,\r","li\u015b\u0107 laurowy,\r","natka pietruszki,\r","bazylia, lubczyk, tymianek,\r","s\u00f3l, pieprz,\r","30g bia\u0142ego wina lub octu winnego\r","odrobina oliwy z oliwek(...)Czas gotowania/pieczenia: 30 minut/y Czas całkowity: 40 minut/y Składniki: 150g selera, 250g marchewki, 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku, 1 pomidor, 1 nieduża cukinia, 3 pieczarki i/lub kilka suszonych grzybów, liść laurowy, natka pietruszki, bazylia, lubczyk, tymianek, sól, pieprz, 30g białego wina lub octu winnego odrobina oliwy z oliwek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa pokroić. Dodać przyprawty wino i oliwę. Całość zmiksować
Bardzo Gruby Smokkażdy z nas i które większość bardzo lubi. Jedni jedzą ze śmietaną inni z cukrem, a ja najbardziej lubię bez dodatków. Do placków świetnie pasuje sos ze świeżych grzybów lub mięsny. A jaką wersje Wy lubicie? Mój przepis na placki ziemniaczane jest z dodatkiem mleka. Do zrobienia tych placków nie używam w ogóle mąki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Placki ziemniaczane(...)tłuszcz i łyżką nakładamy placki dowolnej wielkości, smażymy na rumiano z każdej strony. Przed podaniem kładziemy na ręcznik papierowy, żeby osączyć nadmiar tłuszczu. Smacznego :) Przepis na sos ze świeżych grzybów : https://to-co-lubie-gotuje.pl/sos-grzybowy/ Artykuł Placki ziemniaczane pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamplasterki i gotujemy do miękkości z dodatkiem Vegety. 2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą 4. Grzyby łączymy z ugotowanymi żołądkami, wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy chili ewentualnie solą . 5. Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy. 6. Potrawka gotowa, można podać
Kulinarna Chwilapatelnie oraz rondle. Jakie są zalety garnków miedzianych? gotowanie w naczyniach miedzianych ma bardzo prozdrowotne działanie dla naszego organizmu – miedź ma działanie bakteriobójcze, usuwa pleśń i grzyby, garnki miedziane szybko się nagrzewają i dobrze rozprowadzają ciepło, możemy na nich smażyć z minimalną ilością tłuszczu, miedź nie wytwarza żadnych zapachów podczas gotowania, miedziane garnki są łatwe w utrzymaniu czystości
Słodkie okruszkijeśli zwilżysz dłonie wodą, pójdzie ci dużo lepiej. Na patelni rozgrzej olej, przesmaż klopsiki i zdejmij. Teraz na patelnię wrzuć drugą posiekaną cebulę i posiekany czosnek, przesmaż chwilę dorzuć grzyby (pieczarki pokrój, kurki najlepiej w całości). Smaż wszystko do lekkiego zrumienienia. Śmietankę dokładnie wymieszaj z mąką – dopilnuj, aby nie było grudek. Wlej na patelnię, wymieszaj, zagotuj
Kulinarna PolskaRoladka z fileta kurczaka, kurek i boczku w sosie śmietanowym, to pyszne podanie mięsa piersi z kurczaka z sezonowymi grzybami. Danie jest delikatne w smaku i posmakuje mam nadzieję wielu z Was. Podałam tu przepis na jedną roladkę, z pewnością będzie Was więcej przy stole to zwiększcie proporcje. Ja to danie przygotowałam dla dwóch osób. … Czytaj dalej Roladka
Pieprzyć z FantazjąJest to jeden z moich ulubionych przepisów na wykorzystanie wczorajszych ziemniaków i moich ulubionych grzybów. Prosty i dość szybki, a jaki smaczny, spróbuje :) Składniki na około 7 kotletów: około 500 g ugotowanych, wystudzonych i przeciśniętych przez praskę ziemniaczków (mogą być wczorajsze tzn. jeśli na obiad za dużo ugotowaliśmy to utłuczone i przestudzone ziemniaczki chowamy do woreczka/k
Gotowanie...to proste !