grzyby - 15226 przepisów (strona:488/1016)

Bób z pieczarkami po cygańsku 73

minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodać odcedzony bób. Całość doprowadzić do wrzenia i podawać 😊😋 ----- Podobne: ciecierzyca w aromatycznym sosie bób z suszonymi pomidorami i nasturcją grzyby po cygańsku

Weekendy w domu i ogrodzie
ROLADA Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ FASZEROWANA PIECZARKAMI I SEREM 59

rozpuścić masło. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki, całość podsmażyć do czasu, aż wyparuje woda, którą puszczą grzyby. Na końcu farsz doprawić solą. Na całości rozklepanego mięsa posypać połowę sera, na to na całości rozłożyć cały farsz grzybowy, na wierzch posypać resztę sera. Z mięsa zwijać roladę

Zrób to smacznie
Sałatka z tortellini z grzybami 53

Prosta i smaczna sałatka z pierożkami tortellini to idealna propozycja na kolację lub imprezę. Składniki 1 opak. makaronu tortellini z grzybami 200 g szynki konserwowej 10 pomidorków koktajlowych papryka czerwona zielony ogórek duży pęczek szczypiorku majonez jogurt grecki sól i pieprz do smaku Przygotowanie Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szynkę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić(...)ćwiartki, szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez pół na pół z jogurtem greckim, sól, pieprz i wymieszać. Autor przepisu: Edyta Artykuł Sałatka z tortellini z grzybami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Przekąski i wino 87

Pixabay Oliwki i niektóre pikle są doskonałym towarzyszem dla win, w szczególności tych o wysokiej kwasowości. Należy jednak zachować ostrożność i unikać takich smakołyków jak marynowane szparagi (kwas cynarynowy), grzyby marynowane (umami?) czy też pikantne pepperoncini. Należy też unikać pikli z dużą zawartością kopru. Na desce przekąsek natomiast znakomicie spiszą się korniszony w łagodnej zalewie lub marynowane serca karczochów

Kate's Kitchen
Biało czerwona strefa kibica :) 163

Tatar; Tortillowe zawijaski; Grzyby marynowane; Kalafior pieczony w panierce; Szaszłyki owocowe; Paszteciki z kapustą i pieczarkami; Tabbouleh; Łódeczki z ciasta francuskiego; Kanapeczki z pastą i warzywami

czarrna od kuchni
Mrożenie produktów żywnościowych – ryby, warzywa, grzyby i inne 97

Metody mrożenia żywności Chłodzenie i zamrażanie produktów żywnościowych jest procesem... Artykuł Mrożenie produktów żywnościowych – ryby, warzywa, grzyby i inne pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Stir fry z kurczakiem, brokułami i pieczarkami 78

mięso, dość cienko (w przypadku wołowiny muszą to być naprawdę cienkie plasterki) i obsamżyć na dużym ogniu. Dalej dodajesz brokuły podzielone na małe różyczki i smażysz. Na koniec wrzucasz grzyby. Całość smażysz na ostrym ogniu, a następnie zalewasz prostym sosem zrobionym na bazie sosu sojowego, octu, miodu (cukru brązowego), czosnku i imbiru. Po chwili stir fry z kurczakiem, brokułami

Niedzielny kucharz
Poulet DG 102

języka francuskiego  Directeur Général, bo pod francuskim władaniem był Kamerun zaraz po tym jak odebrano go Niemcom. Nazbierałem pełno leśnego kurczaka, dlatego musiałem zrobić coś kurczakowego. Składniki: - grzyb leśny kurczak - żółciak siarkowy - marchewki - koncentrat pomidorowy - groszek konserwowy Wykonanie: Żółciaka kroimy w kostkę, gotujemy 15 min i podsmażamy. Dodajemy marchewki, zalewamy trochę wodą i dusimy. Dodajemy groszek i koncentrat, ewentualnie

Kryzysowa Książka Kucharska
3 przepisy na łososia z grilla 114

nietypowe połączenia, szaszłyki można wzbogacić ananasem. Na stronie https://mowisalmon.pl/ znajdziesz również szaszłyki w nieco innych formach. Jest to świetna inspiracja dla osób, które chcą zamienić standardowe warzywa i grzyby nieco innymi, bardziej egzotycznymi składnikami. Łosoś z grilla w papryce i pomidorach Dla osób, które lubią nieco bardziej skomplikowane dania, idealnym pomysłem jest przygotowanie łososia na grillu z dodatkiem

sierotka maRysia w kuchni
4 książki dla małego inżyniera 83

wiedzy o kosmosie. Książka ładnie wydana, kolorowa, pełna super ilustracji w temacie. Wydawnictwo HarperKids, twarda okładka, data wydania 2021, 38 stron „Ja i moje mikroby. Poznaj wirusy, grzyby, bakterie i inne maleństwa, z którymi dzielisz ciało” Philip Bunting , seria Chcę wiedzieć! Akademia Mądrego Dziecka wydawnictwa HarperKids Kolejna książka super serii wydawniczej Akademia Mądrego Dziecka, w której znajdziemy

Dorota Smakuje
Zapiekanki z kajzerek 63

Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła. 2. Pieczarki umyć, pokroić w kosteczkę i dodać do cebuli. Całość przyprawić solą i pieprzem i dusić do momentu aż grzyby będą miękkie. 3. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pomidora pokroić w plastry, bułki kajzerki przekroić na pół. 4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszce ułożyć bułki

Alle Dobre!
Drożdżowa rolada z pesto 57

Drożdżowa rolada! Ciasto drożdżowe jak do pizzy nadziewane zielonym pesto i grzybami, zawinięte, pokrojone i perfekcyjnie wypieczone! To PYSZNY obiad lub przekąska! Jeśli aktualnie nie macie ochoty na tradycyjną pizzę lub zastawiacie się jak podać więcej farszu niż ciasta (nie wiem czy to ma sens co piszę, ale czasem mam tak, że wolę zjeść więcej „dodatków” niż samego

rabarbarowo
Kotlety rybno-grzybowe 176

Składniki: 300 g filetów rybnych 300 g odgotowanych grzybów (u mnie borowiki amerykańskie, które bardzo ciemnieją w czasie gotowania, stąd ten kolor) 40 g kaszy manny 1 jajko sól, pieprz … Czytaj dalej Kotlety rybno-grzybowe

czarrna od kuchni
Keto makaron stir-fry (Paleo, LowCarb, AIP) 86

powodzeniem zastąpić go w tym daniu makaronem shirataki . Pozostałe składniki Mieszanka chińska Bardzo pomocny produkt w codziennym menu. Gotowa mrożonka pełna warzyw oraz innych typowo azjatyckich dodatków takich jak grzyby mun, pędy bambusa czy kiełki fasoli mung. Z reguły nie przekracza kilku węglowodanów na 100 g produktu. Wystarczy wrzucić na patelnię. Obowiązkowy punkt programu jeśli chodzi o smażony makaron

Modern Cave Girl
Schabowe pod ziemniaczaną kołderką 86

dużych oczkach, dodajemy obrane, ugotowane na twardo i drobno pokrojone jajka, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, drobno pokrojoną paprykę oraz majonez. Dokładnie mieszamy i wykładamy na grzyby. 4.    Zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 ° C 5.    Kotlety gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila