grzyby - 15226 przepisów (strona:479/1016)

Smażone ukraińskie pierożki 62

dodatkiem koperku do tego. Wala mówiła, że pyszne też są ze słodkim nadzieniem, ale takiej wersji nie próbowałam. Ja robiłam te pierożki już kilkukrotnie z mięsem, kapustą i grzybami, z nadzieniem ruskim…Naprawdę z każdym smakują doskonale. W zasadzie to po spróbowaniu, od razu cisną się do głowy różne nadzienia jakich możemy użyć, mój typ to koniecznie(...)kapustą i grzybami i do tego pyszny czerwony barszczyk – idealne na wigilijny stół. I te pierożki, nie mają wiele wspólnego ze znanymi „naszymi” pierogami. Są smażone, robione z ciasta drożdżowego i po prostu pyszne. Zdradzę wam sekret, że Wala z tego samego przepisu na ciasto robi warenki/wareniki – czyli właśnie gotowane pierogi i uwaga – pizzę! Jednak

Mieszam w Garnku
Smażone ukraińskie pierożki 55

dodatkiem koperku do tego. Wala mówiła, że pyszne też są ze słodkim nadzieniem, ale takiej wersji nie próbowałam. Ja robiłam te pierożki już kilkukrotnie z mięsem, kapustą i grzybami, z nadzieniem ruskim…Naprawdę z każdym smakują doskonale. W zasadzie to po spróbowaniu, od razu cisną się do głowy różne nadzienia jakich możemy użyć, mój typ to koniecznie z kapustą(...)grzybami i do tego pyszny czerwony barszczyk – idealne na wigilijny stół. I te pierożki, nie mają wiele wspólnego ze znanymi „naszymi” pierogami. Są smażone, robione z ciasta drożdżowego i po prostu pyszne. Zdradzę wam sekret, że Wala z tego samego przepisu na ciasto robi warenki/wareniki – czyli właśnie gotowane pierogi i uwaga – pizzę! Jednak mi najbardziej

Mieszam w Garnku
Zielone curry z kurczakiem i cukinią 65

filetu z kurczaka świetnym dodatkiem są udka kurczaka bez kości i skóry (to mięso jest bardziej soczyste i delikatne), krewetki albo tofu. Zamiast mięsa do curry można dodać azjatyckie grzyby lub bakłażana (dla głębszego smaku wcześniej podsmażone). Jasny sos sojowy można zastąpić sosem rybnym lub ostrygowym. Do curry możesz wybrać swoje ulubione warzywa np.: brokuły, kiełki, groszek cukrowy, szpinak

Moja Książka Kucharska
Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) 66

makaronem typu tagiatelle, jak również z pyzami (kluskami na parze, parowcami, czy też pampuchami), kopytkami lub kluskami śląskimi. Oczywiście najsmaczniejszy jest z własnoręcznie zebranymi kurkami, chociaż kto chodzi na grzyby ten wie jak ciężko na nie trafić Przepis na sos kurkowy na serku śmietankowym Składniki opakowanie  kurek  (200 g) średnia  cebula  (70 g) 2 łyżki

WegePrzepis
Makaron z młodą kapustą i boczkiem 479

całość smakuje wyśmienicie. Zamiast boczku w daniu z powodzeniem można również użyć kiełbasy, lub jeśli wolisz wersję bez mięsa, do makaronu i kapusty można dodać np. pieczarki lub inne grzyby. Młoda kapusta z makaronem to naprawdę smaczne danie, które powinno posmakować całej rodzinie. Dodatkowo jest pożywne i sycące, więc nie musisz się martwić, że po krótkiej chwili będziesz znów

Przepiski.pl
Risotto z truflami 35

przygotowania i prostotę. Powstaje z kilku tak naprawdę prostych składników. Ważne, aby każdy z nich był świeży i dobrej jakości. Dzisiejsze danie to uczta smaków. Do swojego risotto dodałam grzyby, ale w niecodziennej wersji. To risotto z truflami. Oprócz moich ulubionych kurek króluje także czarna trufla, znana również jako trufla Périgord iTrufla czarnozarodnikowa. Jej smak jest określany jako ziemisty

Raj dla Podniebienia
Wieprzowina z warzywami 102

mięso wieprzowe duszone z warzywami , to pomysł na obiad z jednej patelni, dlatego znacznie ułatwia gotowanie, a potem sprzątanie. Jeśli lubisz, do dania możesz w sezonie dodać również grzyby, a poza nim również pieczarki. Jeśli szukasz więc pomysłu na proste w przygotowaniu danie z wieprzowiny, zapraszamy na nasz przepis i mamy nadzieję, że często będziecie do niego wracać. Polecamy

Kuchnia Na Wypasie
Zupa Tajska – Przepis 48

przygotować tę pyszną i zdrową zupę, potrzebny będzie duży garnek do zupy. Na początek rozgrzej olej sezamowy w garnku, dodaj czosnek, imbir i koncentrat pomidorowy. Po kilku minutach dodaj grzyby i smaż do uzyskania ciemnobrązowego koloru. Gdy się ugotują, dodaj bulion warzywny i pozostałe składniki. Kontynuuj gotowanie przez około 30 minut. Można również użyć mleka kokosowego z puszki. Jeśli

Patchwork
Myjka do żywności – dlaczego warto ją mieć? 66

myjkę Food Cleaner? Nie od dziś wiadomo, że jedzenie warzyw i owoców to klucz do zdrowej i zbilansowanej diety. Samo ich mycie pod wodą przestało już wystarczać – bakterie, grzyby, metale ciężkie i jaja pasożytów to niewidzialne zagrożenia dla każdego z nas. Innowacyjnym rozwiązaniem dla zabieganych jest myjka ozonowa Food Cleaner, która dzięki połączeniu technologii ultradźwiękowej i nasycania wody ozonem

Słodkie okruszki
Szparagi białe przepis 61

szparagami można również podać grillowane owoce morza oraz pieczoną cielęcinę. Nie zapominajmy również o pysznej zupie krem z białych szparagów. Białe szparagi można również zamarynować w słoikach, podobnie jak grzyby lub paprykę. Dla wszystkich, którzy szukają sprawdzonego przepisu na pyszne białe szparagi polecamy białe szparagi z szynką i jakiem. Zapraszamy! Szparagi białe z szynką i jajkiem Składniki: białe szparagi

Kuchnia Na Wypasie
Noodle ze szparagami i tofu 62

Proste noodle ze szparagami i tofu to pomysł na szybki, pyszny, azjatyczny obiad. Proponuję dodać do nich grzyby shitake, ale jeżeli ich nie dostaniesz, to boczniaki albo pieczarki też sprawdzą się tutaj wyśmienicie! Noodle ze szparagami i tofu Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut  … Artykuł Noodle ze szparagami i tofu pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Tradycyjny przepis na gołąbki 73

farszu, który zawinięty jest w liście białej kapusty głowiastej. Podstawowymi składnikami, które wchodzą w farsz jest mięso mielone wieprzowe i ryż lub kasza oraz dodatki takie jak np. cebula, grzyby i przyprawy. Przed podaniem gołąbki są duszone lub smażone na tłuszczu i polane sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Są daniem prostym w przygotowaniu lecz czasochłonnym. Mogą być podawane na obiad

ProstePesto.pl
Rolada schabowa z pieczarkami i serem 98

momentu aż cebula się zeszkli,  po czym do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki i przesmażamy przez około 10 min, w między czasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przesmażone grzyby odstawiamy do ostygnięcia. Schab oczyszczamy, płuczemy i osuszamy, następnie rozcinamy wzdłuż, tak jak byśmy otwierali książkę z zakładkami, schab po rozcięciu ma u mnie około 1,5 – 2cm grubości

Księga-Smaku