Uwielbiam. Każdą. Z kiwi, jabłkami, bananem, gruszkami, granatem. Z migdałami, ze słonecznikiem, z siemieniem lnianym i bez. Z płatków owsianych i żytnich. Myślałam, że ta typowo nocna nie będzie mi smakować zimą, ale jednak smakuje (pewnie dlatego, że na noc nie wkładam jej do lodówki i ma w sumie temperaturę pokojową). Jest prosta w obsłudze i przede wszystkim zdrowa. Macie
Kardamonovyjajkami i łyżką cukru z wanilią. Najlepiej zrobić to przy pomocy rózgi kuchennej bądź widelca. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jabłko możesz zastąpić jedną gruszką. Starte jabłko dodaj do serka z jajkami, całość delikatnie zamieszaj. Do ciasta wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli. Składniki wymieszaj trzepaczką, krótko, tylko do połączenia. Porady
Zasmakuj KuchniMówią na niego gruszka ziemna, smakuje jak słodkawy orzech lub kasztan, jest idealny do potraw na lunch czy jako przekąska – topinambur, popularna alternatywa dla ziemniaka. Eksperci Lokalnego Rolnika biorą pod lupę bulwę z Ameryki Północnej i dzielą się inspiracjami kulinarnymi. Lubimy warzywa bulwiaste, nie ma co ukrywać. Ziemniaki, wraz z mizerią i kotletem schabowym, to stały gość niedzielnych obiadów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wielu talerzykach i można je przygotować wcześniej, bo serwuje się je w temperaturze pokojowej. Bakłażan inaczej psianka podłużna znany jest również pod innymi nazwami jako oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste i bakman. Pieczenie bakłażanów to według mnie najlepsza metoda ich obróbki. Upieczony miąższ możemy wykorzystać na wiele sposobów: w potrawkach, zupach, pastach, sałatkach, a także jako składnik pysznego brownie
Tajemnice Smakuwielu talerzykach i można je przygotować wcześniej, bo serwuje się je w temperaturze pokojowej. Bakłażan inaczej psianka podłużna znana jest również pod innymi nazwami jako oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste i bakman. Pieczenie bakłażanów to według mnie najlepsza metoda ich obróbki. Upieczony miąższ możemy wykorzystać na wiele sposobów: w potrawkach, zupach, pastach, sałatkach, a także jako składnik pysznego
Tajemnice Smakujestem fanką łączenia mięsa z owocami. Ostatnio dość często kupuję granat, który pasuje mi prawie do każdej potrawy, w której jest kurczak (prawie). Świetnie sprawdzają się u mnie także gruszki, melony, truskawki, maliny, borówki, itd. I w zasadzie do tej dzisiejszej sałatki sprawdzi się właśnie każdy z tych owoców. Proszę Was tylko o jedno, starajcie się używać w kuchni owoców
Kardamonovyotwórz okno, aby wilgoć i gaz etylenowy w szufladzie mogły łatwo uciec. Szuflada o niskiej wilgotności jest idealna dla takich produktów, jak awokado, jabłka, figi, melony, papaje, mango, banany, gruszki i wszelkie owoce pestkowe, takie jak śliwki, brzoskwinie, morele i inne. Są owoce, które lepiej przechowują się poza lodówką, takie jak ananasy, jabłka, banany, granaty, mango i owoce pestkowe
ProstePesto.pltradycyjny kompot wigilijny właśnie z wykorzystaniem wody filtrowanej. Wigilijny kompot z suszonych owoców Składniki: 3 litry wody 250 g suszonych śliwek 250 g suszonych fig 300 g jabłek i gruszek wędzonych 3 łyżki cukru brązowego lub miodu 1 mała cytryna Przyprawy: 3 gwiazdki anyżu, 4 kawałki cynamonu i 10 goździków Przygotowanie: Do garnka wlej wodę. Dodaj suszone i wędzone owoce
kuron.com.pl