gruszka - 6508 przepisów (strona:256/434)

Pomysł na sobotni a może i piątkowy wieczór 87

takich jak Cheddar , Bursztyn.. sery pleśniowe – gorgonzola, camembert ( ten zdarza się też na ciepło ) wędliny ( suszone szynki, fuet, chorizo ) owoce – winogrona, pomarańcze ( obrane porozkładane w kawałkach ) , gruszki warzywa – pomidory, ogórki, papryka, oliwki orzechy chleb nachosy tak naprawdę wszystko to co jesteśmy w stanie znaleźć w naszych szafkach kuchennych i dokupując wg naszego smaku w danej chwili

Kuchnia na wzgórzu
Flaugnarde wg Aleex 78

clafoutis, obydwa desery różnią się tylko rodzajem użytych owoców. Do clafoutis obowiązkowo dodaje się czarne czereśnie, zaś w przypadku flaugnarde mamy całkowitą dowolność, robi się z dodatkiem jabłek, brzoskwiń, gruszek, śliwek, suszonych śliwek lub innych owoców. Najlepiej użyć tych, które akurat mamy pod ręką. Obydwa dania pochodzą z południowo-zachodniej Francji. O rodowód tego deseru spierają się: region Limousin, Akwitania

W mojej kuchni
Owsianka czekoladowo owocowa 49

Gotujemy płatki owsiane na mleku, dodajemy 3 kostki gorzkiej czekolady, łyżkę miodu, gruszkę i babana pokrojone w kostkę. Przed podaniem posypujemy ziarnami chia i pyłkiem pszczelim, podajemy z żurawiną i kiwi

Między kuchnią a pokojem
Burak – coraz bardziej modne warzywo 57

około godzinę czasu. Trzeba też wiedzieć, że z ugotowanych lub upieczonych buraków możemy zrobić pyszne sałatki. Pokrojone w cienkie plasterki świetnie komponują się z serami (pleśniowymi, kozimi), orzechami, gruszką, malinami, grejpfrutem i dressingiem na bazie glassy balsamicznej. Można też przyrządzić z nich kotleciki (gotowaną kaszę jaglaną zmieszajmy ze startymi burakami, rozmarynem, czosnkiem i cebulką; uformujmy, usmażmy). Artykuł Burak – coraz

ProstePesto.pl
Nalewka gruszkowa 98

gruszkowa. To najdłużej dojrzewająca ze znanych mi nalewek. Najpierw 1 rok maceracji, czyli taplania się w alkoholu żeby oddać smak, a potem kolejny rok maturacji, czyli dojrzewania w butelkach. Gruszka po prosto bardzo wolno oddaje smak do alkoholu. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Co jeść w styczniu? – zimowe warzywa i owoce sezonowe 70

hodowli w zamkniętych pomieszczeniach. Są to: jarmuż roszponka brukselka por cykoria endywia pieczarki Owoce sezonowe W sezonie zimowym sięgamy po produkty zebrane w sadach jesienią. Są to: jabłka gruszki orzechy Przepisy sezonowe Jeśli tak jak ja chcesz odżywiać się w zgodzie z sezonowością warzyw i owoców, to koniecznie zaglądaj tu do mnie. Będę publikować przepisy z warzywami sezonowymi w roli

Wiszniówka
Racuchy dyniowe z jabłkami 49

upieczcie parę sztuk w piekarniku. Może się okaże, że jednak to są Wasze smaki. Zawsze to trochę lżejsza i zdrowsza wersja obiadu. Ja to bym jeszcze zmieniła jabłka na gruszki. O, albo na śliwki. Muszę sobie to zapisać. Węgierki w sezonie, będą pasować do tego jak ulał. Bo dynia chyba dojrzewa jakoś też w ich okolicach. Składniki: 500 ml zsiadłego

Kardamonovy
10 pomysłów na zdrowe śniadania 57

gruszkowo-bananowy z cynamonem Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka z gruszką Pudding chia kokosowo - migdałowy Pudding chia z musem malinowym Pudding chia z musem z mango

Moja smaczna kuchnia
Sałatki z sałaty lodowej – TOP 10 przepisów 267

Sałatka z kurczakiem i sałatą lodową przepis na: Moja Galeria Smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Sałatka z tuńczykiem i sałatą lodową przepis na: Agusiowe Gotowanie 3. Sałatka z gruszką i sałatą lodową przepis na: Gotowanie w Parze 4. Sałatka z jajkiem, sałatą lodową i rodzynkami przepis na: Mops w Kuchni 5. Sałatka z białym serem w plasterkach i sałatą lodową

BabskiePorady.pl - Przepisy
Decha Serów 75

Hiszpania Sery, których użyłem Killeen Goats Milk Cheese Gubbeen Smoked Cheese Crozier Blue Cheese Hiszpańskie wędliny Chorizo ​​Ibérico Bellota Kiełbasa Fuet Szynka Jamon Decha Serów i dodatki Truskawki Krakersy Gruszki Orzechy włoskie Figi w Sherry Jeśli spodobał Ci się mój przepis proszę daj mi znać w komentarzu. Napisz również jakie dania, smaki chciałbyś zobaczyć na moim blogu. Jeśli trafiłem

RafalCook
3 koktajle petardy – na odporność – antybakteryjny, przeciwwirusowy, a nawet przeciwgrzybiczny 92

więcej jeśli mamy możliwość dołożenie 2 cm plasterka chrzanu, który świetnie działa na bóle głowy, katar i chore zatoki. SKŁADNIKI: ząbek czosnku 3-4 cm kawałek imbiru jabłko gruszka 1 cytryna duża łyżka miodu szklanka ciepłej wody opcjonalnie przy przeziębienie: 2 cytryny i plasterek chrzanu BOMBA WITAMINOWA – Z WITAMINĄ C Jesienią i zimą nie ma nic lepszego jak duża

W Kawiarence
Jabłkowy deser w pucharkach 152

jedynie inspiracją, możecie kombinować dowolnie ze składnikami. Ja wykorzystałam to, co miałam pod ręką: kilka ciasteczek korzennych, jabłko, śmietankę i serek, sos karmelowy. Do karmelowego sosu pasować będą również gruszki, orzechy.  Jabłkowy deser w pucharkach Składniki (na 4 porcje): 4 ciasteczka korzenne (herbatniki lub biszkopty) 100ml śmietanki 30% 50g serka śmietankowego lub labneh 1 duże jabłko (lub ok 200ml

Obiad gotowy
Tosty z camembertem, szpinakiem i żurawiną 56

Tosty z camembertem, szpinakiem i żurawiną polecają się na śniadanie lub przekąskę. Miałam dylemat dotyczący żurawiny. Myślałam nad dodaniem jakichś owoców – karmelizowanych jabłek lub gruszek. Jakoś mi jednak do camemberta pasuje żurawina, no nic na to nie poradzę . Od razu się przyznam, że nie miałam w swojej spiżarni takiego cuda, więc musiałam kupić. Studiowałam jednak skład i wybrałam najlepszą

Kardamonovy
Surówka z marchewką i jabłkiem 54

Nuda, panie. Co zrobić, czasem będzie nudno. Na temat tej surówki, nie ma co się rozpisywać. Każdy ją zna, większość lubi. Z dodatkami też można kombinować, będzie smaczna z gruszką, z porem, szalotka też ładnie zagra. Jest baaardzo zdrowa, więc róbcie na zdrowie. Składniki: 2 marchewki 2 jabłka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta cukru sól

Kardamonovy
Ciasto drożdżowe z jagodami i truskawkami 54

lodówce, postanowiłam wrzucić je do ciasta. Dosypałam do tego trochę jagód i finalnie wyszło z tego wszystkiego, typowo niedzielne ciasto. Tak sobie teraz cicho myślę, że z jabłkami lub gruszkami smakowałoby równie dobrze. I z agrestem. I porzeczkami. O, śliwki. Tak, w sezonie zrobię ze śliwkami. Składniki: 50 g masła 250 g mąki pszennej tortowej pół szklanki cukru 2 jajka

Kardamonovy