gruszka - 6508 przepisów (strona:263/434)

Nalewka z pigwy – Pigwówka 108

Nalewkę robimy na świetnej jakości bimbrze, z zaufanego źródła, ale z powodzeniem możecie użyć czystej wódki 40 %. Aha, musicie wiedzieć, że jest parę odmian pigwy. Nasza pigwa była wielkości gruszki – w smaku jak lekko kwaśne jabłko, ale są też malutkie pigwy z krzewu o nazwie Pigwowiec – te owoce są wielkości orzecha włoskiego – są bardzo kwaśne i twarde

moj przepis na
Makaronowa sałatka z szynką i żółtym serem 96

wielkanocnym menu. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na pyszne sałatki: Sałatka meksykańska z ananasem    Sałatka szwajcarska Sałatka z pęczakiem i fetą Sałatka z winną gruszką i grillowanym kurczakiem Sałatka z bulguru ze świeżymi warzywami Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka z dynią i figami Sałatka jarzynowa z brukselką i topinamburem Sałatka

Kulinarne przygody Gatity
Dania z makaronem – najlepsze przepisy 208

pomidorkami koktajlowymi w sosie gorgonzola Makaronowa zapiekanka z łososiem i brokułem Dania makaronowe bezmięsne: Makaron ze szpinakiem Makaron spaghetti w buraczanym pesto Zielone spaghetti Spaghetti z serem pleśniowym i gruszką Penne ze szpinakiem w pomidorowym sosie Spaghetti z czosnkiem, oliwą i chili (aglio olio peperoncino) Makaron w sosie z koziego sera z cukinią i szpinakiem A’la Mac and Cheese

Smaki Na Talerzu
Kulinarne pamiątki, które warto przywieźć z Chorwacji 102

Chorwacją i najpopularniejszy trunek w tym kraju. Jest mocnym trunkiem, bo zawiera od 40 do 70% alkoholu. Przyrządza się ją na bazie różnych owoców: m.in. winogron, śliwek, moreli, gruszek, a dodatkowo wzbogacana jest miodem, ziołami lub orzechami. W tym przypadku również warto zaopatrzyć się w nią u gospodarza. Wśród piw najpopularniejsze są Ožujsko oraz Karlovačko . Jeśli chodzi o wina

Pasja Smaku
Tarta cebulowa 260

Pieczemy ok. 15-20 min. Posypujemy pieprzem i świeżą pietruszką. Inne pomysły na tartę: Tarta ze szpinakiem i serem feta Korzenna tarta z jabłkami Tarta cieciorkowa z budyniem i gruszka Pełnoziarnista tarta z rabarbarem Pełnoziarnista tarta z porzeczką

Czarnawisienka
Dieta sokowa - recenzja soków Sportfood 84

Jest to pożywne smoothie, które oprócz pysznego smaku kusząco pachnie. Ja najbardziej wyczułam w nim truskawki z nutą kokosową, a takie połączenie uwielbiam.  Piękna skóra Składniki: jabłko, pomarańcza, gruszka, mięta, siemię lniane.  Wartość energetyczna: 43,9 kcal/100g. Nie sądziłam, ze to smoothie zostanie moim faworytem wśród zaprezentowanych produktów. Jest naprawdę przepyszne i... syte. Po wypiciu połowy butelki przez

Di gotuje
Prosta sałatka z tortellini i pomidorów 107

czasem 3/4. Doprawiamy solą i pieprzem. Inne pomysły na szybkie, imprezowe sałatki: Sałatka z brokułem, kukurydzą, serem feta i prażonym słonecznikiem Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Sałatka śledziowa z burakiem i ogórkami kiszonymi Sałatka z arbuzem i serem feta

Czarnawisienka
Tarta migdałowa z amaretto do kawy 151

masą marcepanową po prostu wymaga mniej cukru. Jeśli akurat dysponuję zmielonymi migdałami to po prostu dodaję więcej cukru i efekt jest mniej więcej ten sam. Uwielbiam tartę migdałową z gruszkami . Taką tartę można również upiec bez owoców i w zamian podać z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Tak właśnie zrobiłam dzisiaj. Jest to idealny deser do kawy z ekstra amaretto

codojedzenia
Przechowywanie produktów spożywczych 120

samo jak w przypadku cebuli. AWOKADO - poza lodówką szybciej dojrzewa. MARCHEW - od wilgoci szybko pleśnieją. PAPRYKA - w lodówce traci kolor i smak. JABŁKA - w chłodzie tracą swój smak. GRUSZKI - poza lodówką szybciej dojrzewają. OWOCE Z PESTKĄ - zimno niszczy strukturę owoca.  BANANY - w zimnie wolniej dojrzewają a wilgoć powoduję pleśń . OWOCE CYTRUSOWE - w zimnie wolniej dojrzewają i przechodzą zapachem lodówki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przechowywanie produktów spożywczych 97

samo jak w przypadku cebuli. AWOKADO - poza lodówką szybciej dojrzewa. MARCHEW - od wilgoci szybko pleśnieją. PAPRYKA - w lodówce traci kolor i smak. JABŁKA - w chłodzie tracą swój smak. GRUSZKI - poza lodówką szybciej dojrzewają. OWOCE Z PESTKĄ - zimno niszczy strukturę owoca.  BANANY - w zimnie wolniej dojrzewają a wilgoć powoduję pleśń . OWOCE CYTRUSOWE - w zimnie wolniej dojrzewają i przechodzą zapachem lodówki

zdrowo i aktywnie
CIASTO SYPANE Z BRZOSKWINIAMI 103

przepis, nie zawiedziecie się! Głównymi składnikami są mąka, cukier i kasza manna w równych proporcjach, bez jajek, oleju, jogurtu czy mleka. Do tego ulubione posiekane owoce, np. jabłka, gruszki, brzoskwinie, śliwki, nektarynki, truskawki, owoce z puszki jak np. mango, brzoskwinie, ananasy i pyszny deser gotowy! Ciasto sypane z brzoskwiniami SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny 1/2 szklanki

Zasmakuj Kuchni
Maminkowy barszcz ukraiński 101

Składniki: -15 dkg ugotowanej wcześniej  białej fasoli -2 czerwone buraki -2 ziemniaki -kawałek białej kapusty -marchew -3 ząbki czosnku -30 dkg mielonego mięsa -kilka suszonych śliwek, jabłek, gruszek -sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i oregano do mięsa -3 l bulionu warzywnego -kilka liści laurowych, ziele angielskie, sól Do bulionu warzywnego wrzucamy suszone owoce, liście laurowe, ziele angielskie i ząbki

Maminek kulinarny