gruszka - 6508 przepisów (strona:265/434)

Szybkie przekąski – 50 przepisów 443

pękały Noodle z tuńczykiem Pesto ze szpinaku Jajka sadzone na szpinaku Polenta Jajecznica z boczkiem Jajecznica z jarmużem Sos pomidorowy do makaronu Kiełki na patelnię stir- fry Sałatka z gruszkami w occie Sałatka z serkiem wiejskim Sałatka z kuskusem perłowym, ogórkiem i papryką Caprese z kaki Kalafior z pesto Sałatka z owocami morza i fasolką – szybka, dietetyczna Jajka z szynką

Dorota Smakuje
Zupa krem z dyni piżmowej 86

Zupa krem z dyni piżmowej jest niezwykle apetyczna, dość sycąca a w mroźne dni rozgrzeje.Dynia piżmowa ma charakterystyczny kształt gruszki, jak na dynię osiąga stosunkowo małe rozmiary 1-3 kg. Skórkę ma delikatniejszą, niż znana nam dobrze tzw dynia bania. Przed przyrządzaniem pieczemy dynię w piekarniku ok 15-20 minut. Nabierze wtedy wyrazistego maślanego smaku. Aby podkreślić jej walory smakowe

gotuj ze mną
Risotto z orzechami włoskimi 81

orzecha też pasuje Uwagi Ryż którego ja używałem, to zwykły ryż paraboliczny. Oczywiście możecie również użyć ryżu dedykowanego do risotta lub innego, który lubicie. Zamiast jabłka sprawdzi się również gruszka!   Artykuł Risotto z orzechami włoskimi pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Grudzień 139

Owoce: mandarynki, pomarańcze, ananas, kiwi, papaja, jabłka, gruszki. Warzywa: buraki, cykoria, brukselka, dynia, jarmuż, fenkuł, roszponka, por, seler, kapusta. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://www.cosbymzjadla.pl/grudzien/&blog=http://www.cosbymzjadla.pl'; url=url.replace

Coś bym zjadła
Recenzja soków firmy SPORTFOOD 74

soki naturalne, zrobione wyłącznie ze świeżych produktów, tym samym ich data do spożycia jest krótka i wynosi zalewie 6 dni.  PIĘKNA SKÓRA Skład: sok z pomarańczy, gruszek i jabłek z dodatkiem mięty i siemienia lnianego. Pierwsze co poczułam to intensywny smak pomarańczy i duża słodkość. Pyszne połączenie składników, które końcowo dało dobry efekt smakowy. Siemię lniane mało wyczuwalne

Podróż w kulinaria
Najlepsze przepisy na śledzie 109

wiejskim SEKO 550 g sok z całej cytryny czerwona cebula drobno pokrojona połowa zawartości małego słoika śliwek w occie razem z zalewą (lub innych ulubionych owoców z octu: wiśni, gruszek) 3 ogórki kiszone pokrojone na grube plasterki świeżo mielony pieprz Pełny przepis tutaj. ŚLEDZIE Z WÓDKĄ I KISZONĄ CYTRYNĄ Składniki: 2 kiszone cytryny pokrojone na ósemki 2 małe czerwone cebule

Ugotowane pozamiatane
Jaglanka z karmelizowanymi gruszkami 84

Jesienna jaglanka, która rozgrzewa i poprawia humor. Zrobiona z płatków jaglanych, więc szybsza niż z kaszy z dodatkiem gruszek, które smażyły się w maśle i odrobinie wermutu z dodatkiem cukru. No i oczywiście świeży imbir

Milion Smaków
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 98

Samo miejsce jest bardzo klimatyczne, a dania bardzo, bardzo smaczne. Próbowałam już kilku różnych tart, Przysmak Beksińskiego, hamburgera z frytkami, napój mistrza, lody bakaliowe ze skondensowanym mlekiem, sałatkę z gruszką i gorgonzolą, sałatkę makaronową z krewetkami, placki ziemniaczane, naleśniki ze szpinakiem i pucharki lodowe i WSZYSTKO mi smakowało. Tam po prostu świetnie karmią.  5. Bubble Waffle Jeżeli jesteście fanami

Czarnawisienka
Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie 91

piernika (20 g) 75 ml mleka 2 łyżki miodu 2 jajka 125 ml oleju 150 ml kefiru około 150 g suszonych owoców (u mnie mieszanka firmy Helio : jabłka, gruszki, śliwki, daktyle, morele) 125 ml rumu 125 ml wody Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) utrwalacz do śmietany 2 łyżki cukru

PatiGotuje
Konfitura z czerwonej cebuli 113

Konfitura z czerwonej cebuli jest europejskim ukłonem w stronę tradycyjnej kuchni indyjskiej. Precyzyjniej mówiąc jest jednym z wariantów chutneyu, o którym nieco więcej informacji znajdziecie w artykule chutney z gruszek . Do konfitury z cebuli wybieramy więc popularną w Indiach czerwoną cebulę, która w naszych sklepach dostępna jest przez cały rok.  Czerwona cebula powinna być twarda, sucha bez przebarwień

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gęsina na Świętego Marcina 118

zatem wypróbować wszystkie :)  Do pieczenia polecam Wam taką brytfannę - gęsiarkę  KLIK, KLIK! Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem KLIK! KLIK! Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną KLIK! KLIK! Pierś z gęsi pieczona na jabłkach KLIK! KLIK! Który przepis podoba Wam się najbardziej ?  Dajcie znać w komentarzach :)  Zapraszam do polubienia mojej  strony

Moje Kuchenne Rewelacje
Lasagne na słodko 78

przypadła mi do gustu. Dzieci ze smakiem również zjadły. Można ją potraktować jako słodki deser, słodką kolację.Zamiast jabłek można użyć innych owoców. Doskonale będzie smakować z brzoskwiniami, śliwkami, gruszkami. Zamiast cynamonu wtedy zastosujmy cukier waniliowy. W wersji z jabłkami cynamon jest dopełnieniem całości. Mam nadzieję, że lasagne na słodko znajdzie wśród moich czytelników swoich fanów. Zapraszam po przepis:) Składniki

gotuj ze mną
Listopad 107

Owoce: jabłka, gruszki, grejpfrut, ananas, kiwi, dzika róża. Warzywa: brukselka, buraki, chrzan, koper włoski, cykoria, dynia, pietruszka, por, smardze, roszponka, rukola, kalarepa, kapusta. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://www.cosbymzjadla.pl/listopad/&blog=http://www.cosbymzjadla.pl';

Coś bym zjadła
Jesienna rozgrzewająca herbata 78

zaparzonej ulubionej herbaty (piję głownie rumianek, lub bio herbatkę imbirowo-pomarańczową) 4-5 plasterków imbiru 4 cm kawałek kurkumy pokrojony w plasterki plaster pomarańczy plaster cytryny plaster gruszki maliny żurawina laska cynamonu kilka goździków łyżka miodu Ulubioną herbatę zaparzamy wg upodobań. Do kubka przekładamy dodatki (cytrusy przed pokrojeniem szorujemy i sparzamy wrzątkiem, resztę owoców dokładnie myjemy). Zalewamy herbatą. Gdy lekko

Mienta blog