Tosty z camembertem, szpinakiem i żurawiną polecają się na śniadanie lub przekąskę. Miałam dylemat dotyczący żurawiny. Myślałam nad dodaniem jakichś owoców – karmelizowanych jabłek lub gruszek. Jakoś mi jednak do camemberta pasuje żurawina, no nic na to nie poradzę . Od razu się przyznam, że nie miałam w swojej spiżarni takiego cuda, więc musiałam kupić. Studiowałam jednak skład i wybrałam najlepszą
KardamonovyNuda, panie. Co zrobić, czasem będzie nudno. Na temat tej surówki, nie ma co się rozpisywać. Każdy ją zna, większość lubi. Z dodatkami też można kombinować, będzie smaczna z gruszką, z porem, szalotka też ładnie zagra. Jest baaardzo zdrowa, więc róbcie na zdrowie. Składniki: 2 marchewki 2 jabłka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta cukru sól
Kardamonovylodówce, postanowiłam wrzucić je do ciasta. Dosypałam do tego trochę jagód i finalnie wyszło z tego wszystkiego, typowo niedzielne ciasto. Tak sobie teraz cicho myślę, że z jabłkami lub gruszkami smakowałoby równie dobrze. I z agrestem. I porzeczkami. O, śliwki. Tak, w sezonie zrobię ze śliwkami. Składniki: 50 g masła 250 g mąki pszennej tortowej pół szklanki cukru 2 jajka
Kardamonovyogóle. Dynia nadaje im przepiękny kolor, gorzka czekolada i orzechy włoskie też robią robotę. W sezonie jesiennym zrobię je jeszcze parę razy, ale z innymi dodatkami. Jabłka, gruszki, żurawina? Może pokombinuję z przyprawami? Imbir mi jakoś chodzi po głowie. Zobaczymy. Składniki: 500 g dyni (waga po obraniu) 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru (ja użyłam brązowego) 2 jajka
Kardamonovytego. Całą serię zaczynam od klasyki, jaką są śledzie w śmietanie. I mimo, że jogurt naturalny darzę wielką sympatią, tutaj śmietana jest niezastąpiona. Próbowałam nawet swego czasu zastąpić jabłka gruszkami, ale to też nie było to. Dzisiejszy przepis jest klasyczny, prosty, kompletny. Nic więcej w nim bym nie zmieniała. Pominęłam także liście laurowe i ziele angielskie, które normalnie do śledzi
Kardamonovywiśniami Sernik kajmakowy Wiśniowiec siostry Anastazji Cappuccino z cytrynową pianką Banoffee na biszkopcie Ciasto Miętusek Ciasto Monte Ciasto migdałowe z kremem budyniowym i ciasteczkami amaretti Gotowany sernik kajmakowy z gruszkami – pyszny Sernik kawowy z musem malinowym Ciasto serowo-kajmakowe Zbiór przepisów na ciasta świąteczne część 1 Zbiór przepisów na ciasta świąteczne część
Smaki Na TalerzuPichcenie 9. Sałatka z tortellini i serem feta przepis na: Kulinarne Przeboje 10. Sałatka z ananasem, jajkiem i serem feta przepis na: Smakowite Dania 11. Sałatka z pieczonymi burakami, gruszką i serem feta przepis na: Kuchnia Marty 12. Sałatka z wędzonym kurczakiem i serem feta przepis na: Przepisy Misiaczek 13. Sałatka z tuńczykiem, jajkiem na miękko i fetą przepis
BabskiePorady.pl - Przepisyprzepis na: Wasze Przepisy 5. Roladki z serem i szynką przepis na: Dieta Moja Pasja 6. Rolmopsy z ogórkiem i marchewką przepis na: Pieprzyć z Fantazją 7. Grzanki z gruszką, z serem pleśniowym i orzechami przepis na: Podróż w Kulinaria 8. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka przepis na: Mydło i Powidło 9. Koreczki z pomidorków koktajlowych i mozzarelli przepis
BabskiePorady.pl - Przepisypomarańcze lub mandarynki bo staram się ograniczać słodycze. Staram się też wybierać sezonowe owoce i warzywa i jeśli o ten miesiąc chodzi są to właśnie cytrusy lub jabłka, gruszki, granaty, żurawina, orzechy. Jeśli chcecie dowiedzieć się na jakie warzywa mamy teraz sezon zapraszam do wpisu Na co jest sezon w grudniu . ciepły sweter Kupując swetry zwracam uwagę na ich składy
Dorota Smakujeprzepisy kulinarne Kół Gospodyń Wiejskich z terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska Lokalna Grupa Działania”. Czarna kasza – kuchnia podkarpacka Składniki: 2 litry wody 1 litr owoców suszonych mieszanych (śliwki, jabłka, gruszki) rodzynki cukier cynamon według smaku 3/4 szklanki kaszy pęczak Owoce i rodzynki wkładamy do wody i zagotowujemy. Dodajemy wypłukany pęczak i gotujemy do miękkości. Doprawiamy cynamonem i słodzimy do smaku
Trzeci talerzpory jeszcze nie piekłam nic wegańskiego na słodko. Zdarzały się wytrawne wegańskie wypieki, jak na przykład Orzechowy pasztet z fasoli z gruszkami , który miał tu swój debiut ubiegłego roku i był przeeepyszny! Dziś przeskakuję na moment na wegańską, słodką stronę pieczenia i wypełniam kuchenne przestworza zapachem świątecznych muffinek czekoladowych wypełnionych po brzegi aromatami i smakami zbliżających się świąt. Dodałam sezonowe
Kuchnia w Słońcu Skąpanadwukolorowe ciasto, masą budyniową i polewą czekoladową na wierzchu. Ciasto wygląda jak wzburzone fale, stąd ta nazwa. Do ciasta Fale Dunaju z wiśniami także pasują jabłka, maliny, śliwki, morele, gruszki .Przepis pochodzi od pani Danuty. Dziękuję serdecznie za przesłanie przepisu. … The post Fale Dunaju z wiśniami appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawywspółpracy 6 lokalnych grup działania, obejmujących 39 gmin północnego Podkarpacia i Małopolski. Zupa pamuła weryńska – kuchnia podkarpacka Składniki: 70 g suszonych śliwek 100 g suszonych jabłek 100 g suszonych gruszek niepełna szklanka mleka 3,2 % 2 płaskie łyżeczki mąki pszennej około 2 l wody ewentualnie łyżka soku z czerwonej porzeczki lub wiśni 1 łyżeczka miodu i cukier do smaku Suszone
Trzeci talerzCYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ Naleśniki z łososiem i salsą verde: – Aromatyczne i pyszne – Znakomite
globuskulinarnyśrodku mięciutkie, na zewnątrz lekko chrupiące. Soda sprawia że rosną prawie jak pączki, są świetne, spróbujcie, polecam gorąco! Dodałam do nich kawałki jabłek, można użyć innych owoców, gruszek, borówek czy śliwek, wg. smaku :) 2 szklanki maślanki 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej pełna łyżeczka sody szczypta soli łyżeczka cynamonu lub cukier waniliowy 2 łyżki cukru kokosowego lub innego
Takie tam pichcenie