grillowana - 1000 przepisów (strona:6/67)

GRILLOWANY KARCZEK 84

oknem tropikalne klimaty, temperatura grubo powyżej trzydziestej kreski. Propozycja grillowania na świeżym powietrzu,  nie przypadła moim domownikom dzisiaj do gustu, bo za gorąco. Zamarynowane mięsko czekało w lodówce, cóż było robić - patelnia grillowa znów poszła w ruch. SKŁADNIKI: 6 plastrów karczku 3 łyżki ketchupu 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżeczka papryki w proszku przyprawa do grilla sól  pieprz

Kuchnia w opałach
Grillowany łosoś z włoską gremolatą 118

tymiankiem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na małym ogniu. Uwagi: gremolatę warto dodać na sam koniec smażenia ryby, żeby się nam zbyt szybko nie przypaliła.Grillowany łosoś z gremolatą

Bon Appetit Małgorzaty
Grillowane kiełbaski pod ziemniaczaną pierzynką 162

mamy w lodówce kilka kiełbasek, z którymi nie specjalnie wiemy co zrobić, to mam dla Was wyśmienitą propozycję, która może stanowić zarówno obiad - jak i nietuzinkową kolację. Grillowane kiełbaski pod ziemniaczaną pierzynką, to nic innego jak kilka kiełbasek zapiekanych z cebulką, ziemniaczkami i posypanych z wierzchu tartym, żółtym serem.Ponacinać kiełbaski z obu stron. Obsmażyć na patelni, a następnie

Świat Domowej Kuchni
Brokułowa sałatka z grillowanym kurczakiem i serem feta 360

coś z grilla. Moja opinia na jej temat nie zmieniła się: jest bardzo praktyczna i świetnie sprawdza się. Utrzymanie w czystości nie jest trudne, gdyż wszelkie pozostałości po grillowaniu dają się zmyć bez problemu. Wystarczy ciepłą jeszcze patelnię zalać wodą, a jak przestygnie, umyć w tradycyjny sposób. Nie bez znaczenia jest fakt, że można ją wstawić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wątróbka w plastrach boczku z grilla z grillowanym jabłkiem i pikantnym sosem porzeczkowym 129

podsmażamy przez kilka minut z miodem. Dodajemy sok z cytryny, sos tabasco, ocet balsamiczny i wszystko razem gotujemy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą do smaku.Wątróbkę podajemy na plasterku grillowanego jabłka z pikantnym sosem porzeczkowym. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
Wątróbki Drobiowe z Sosem Balsamicznym Malinowo-Figowym i Grillowanym Serem Halloumi 135

czasie, w którym wątróbki smażyły się na jednej stronie rozgrzałam patelnię grillową, na którą poukładałam ser halloumi uprzednio pokrojony w około pół centymetrowej grubości plasterki i zaczęłam je grillować. Na trzecim palniku zaczęłam podgrzewać zawartość rondelka, czyli ocet i mus, mieszając od czasu do czasu. W między czasie przekręciłam wątróbki na drugą stronę, oraz ser halloumi. Cały czas kontrolując

Blondynka Gotuje
Grillowane warzywa z chrupiącą kalarepką i selerem naciowym 223

chłodne zimowe dni nie kuszą nas sałatki, natomiast wszyscy z przyjemnością jemy coś rozgrzewającego, więc wrzucamy warzywa na ruszt ;) Nasza mieszanka grillowanych warzyw ma same zalety - jest pyszna, zdrowa i kolorowa. Obok papryki i cukinii znalazła się w niej kalarepka i seler naciowy.Składniki:kalarepka1 sztpapryka czerwona1 sztpapryka żółta1 sztseler naciowykilka łodygcukinia1 sztprzyprawy: sól, papryka słodka, kolendra, oregano, majeranek, pieprzlub

głodny alergik
Sałatka z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem 399

Dzisiaj serwuję pyszną sałatkę z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem. Ostatnio nastała moda na zdrowe jedzenie, a na szczycie jest kasza jaglana. Ja również postanowiłam przygotować dla Was trochę ciekawych przepisów, mam nadzieję że będą Wam się  podobać i oczywiście smakować. Przepisy będą bardzo lekkie wręcz można je podpiąć do przepisów fit. Jak ktoś jeszcze nie próbował

Niezły Młynek
Zielona sałatka z grillowanym kurczakiem 292

kupuję główkę kruchej sałaty lodowej. No i  kupiłam jedną główkę z myślą, że powstanie z niej jakaś pyszna sałatka czy surówka do obiadu. Dołożyłam kilka smacznych składników oraz grillowanego kurczaka i wyszła przepyszna  sycąca sałatka dla całej naszej rodzinki.składniki:1 nieduża główka sałaty lodowej1 nieduża podwójna pierś z kurczaka1 duży długi ogórek1 duże awokado lub dwa mniejsze1/2

Monia miesza i gotuje
Grillowane morele w syropie z fiołków z lodami Almette. 124

truskawek syrop z fiołkami (można zastąpić miodem) Wykonanie:Morele przecinamy na pół, wyjmujemy pestki i każdą z połówek posypujemy delikatnie cukrem (miejsce po pestce). Układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy po kilka min z każdej ze stron.Truskawki wkładamy do blendera dodajemy serek i miksujemy. Kiedy uzyskamy gładką i lodową konsystencję układamy w naczyniach morele i nakładamy gotowe lody. Morele polewamy

Malinowe Pocałunki
Wątróbką ze śliwkami z sokiem z pomarańczy w naleśniku gryczanym na szpinaku z popcornem i grillowaną pomarańczą 176

wątróbki i śliwek przekładamy na naleśniki, zwijamy je w rulon i przekrawamy na mniejsze porcje. Świeży szpinak układamy na talerzu, na nim stawiamy (farszem do góry) naleśniki, dodajemy plasterki grillowanej na patelni pomarańczy i kilka plasterków śliwki. Całość posypujemy popcornem z kaszy gryczanej i ozdabiamy świeżym koperkiem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Pstrąg grillowany z sosem koperkowym 167

masło, dodać musztardę i śmietankę. Zagotować i na małym ogniu gotować, aż sos trochę zgęstnieje. Wmieszać sok z cytryny i posiekany koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pstrągi grillować po 4-5 minut z każdej strony. Podać z sosem koperkowym

Kulinarny karnet Christophera
Cukinia grillowana z wkładką. 117

przesmażoną cukinią i cebulą.Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować. Na każdy pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem .Cukiniowe roladki smakują równie dobrze  na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Grillowany filet z łososia w włoskiej kapuście. 138

minut, odlać i opiec na patelni. Liście kapusty obgotować w osolonej wodzie około 10 minut, odcedzić, wyciąć gruby nerw. Rozłożyć  na desce po dwa liście. Filety z łososia grillować krótko z obu stron na patelni. Pieczarki, pokroić w plastry, przesmażyć, posolić, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Na rozłożonych liściach kapusty rozłożyć łososia i na każdym położyć podsmażone pieczarki. Liście zwinąć

Kulinarny karnet Christophera
Sandwicz z grillowanego bakłażana z tygrysim pomidorem. 101

pieprz Wierzch-pianka. 1 białko 2 łyżki sera pecorino romano 1 pomidor tygrysi Wykonanie. Bakłażan pokroić na 6 plastrów, posolić i odstawić na 1/2h. Opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i grillować z obu stron około 5min. Masło stopić ,dodać posiekaną cebulkę i smażyć 1 minutę. Wsypać mąkę, wymieszać i powoli dolewać mleko, gotować i mieszać, aż sos zgęstnieje i będzie gładki

Kulinarny karnet Christophera