KUKURYDZA Z GRILLA to nie tylko świetny dodatek do innych dań, ale sama w sobie stanowi smaczną przekąskę. Zawiera wiele witamin i świetnie prezentuje się z przypieczonymi paskami. Artykuł KUKURYDZA Z GRILLA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEJedyne, co nam się marzy, to piękna pogoda. Nie dość,... Artykuł ŻEBERKA BBQ Z GRILLA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPodane na gorąco, ciągnące się żółtym serem, z wędzonym posmakiem śliwki i bajecznym wprost zapachem grillowanego, tłuściutkiego boczku - krótko mówiąc: orgia smaku ! Tym razem zboczki przyrządziłam z wykorzystaniem grilla . Sprzęcioch to był zdecydowanie w wersji mini - grill-miniaturka wręcz, Mistrzem Południowoafrykanskiego Grilla Braai na pewno z jego pomocą bym nie została :P - ale na moim balkonie w mieszkaniu(...)Zacisnąć wykałaczką. Ułożyć na aluminiowej tacce do grillowania. Grillować na średnio rozgrzanym żarze ok 10 minut - w ostateczności mo ż na u ż y ć piekarnika i jego opcji grilla : górna grzałka, górny poziom piekarnika. Podawać jako gorącą przekąsk ę . Choć na zimno zboczki też są rewelacyjne
Grunt to przepis!Grilla czas zacząć! Przed nami weekend majowy, co prawda nie mamy jeszcze upałów, ale myślę że wielu z Was będzie delektować się wspaniałościami z grilla. Poniżej prezentuję kilka moich przepisów kulinarnych tzw. pewniaków idealnych na grilla :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldGrilla czas zacząć! Przed nami weekend majowy, co prawda nie mamy jeszcze upałów, ale myślę że wielu z Was będzie delektować się wspaniałościami z grilla. Poniżej prezentuję kilka moich przepisów kulinarnych tzw. pewniaków idealnych na grilla :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldłyżeczki majeranku - sól - pieprz - cukier Zioła, przyprawy i sos sojowy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl 1. Przygotować marynatę do mięsa. Fileta umyć, osuszyć i natrzeć olejem z przyprawami. Rozgrzać grill elektryczny lub patelnie grillową. Grill wykładam papierem do pieczenia aby mięso było bardziej soczyste, a płytki grilla pozostaną czyste. Filet jest gotowy po około 10-12 minutach po zapiekaniu(...)grillu 1000 W. Gorące mięso kroimy na małe paski i podajemy z sałatą. 2. Dressing mieszamy z sałatą i podajemy z kurczakiem. Smacznego
Apetyczna babeczkaSałatka do grilla Lekka sałatka, ze świeżych warzyw idealnie sprawdza się na grillu. W okresie letnim przygotowuję ją bardzo często właśnie jako dodatek przy grillowaniu, ale też jako sałatkę do obiadu, polaną tylko oliwą z sokiem z cytryny W pełni sezonu korzystam z przydomowych warzyw, ze świeżej, młodziutkiej sałaty, szczypiorku, rzodkiewek itp.,ale kiedy jeszcze nie możemy cieszyć(...)mieszamy. Wszystkie składniki na dressing łączymy ze sobą w małej miseczce i polewamy warzywa, najlepiej tuż przed podaniem, wtedy sałata pozostanie chrupiąca. Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do grilla, do obiadu, lub jako posiłek do pracy. Artykuł Sałatka do grilla pochodzi z serwisu NiePieprz
NiePieprz.plTworzenie własnych przypraw i sosów urozmaica klasyczne potrawy z grilla. Oto kilka przepisów na bardziej naturalne domowe przyprawy i sosy do grilla, które można przygotować w domu. Domowy ketchup. Smak dobrych pomidorów jest wyjątkowy. Można powiedzieć, że nie trzeba ubierać go w dodatkowe aromaty używając przypraw. Pomidory należy przeciąć wzdłużnie na pół, pozbyć się nasion, Miąższ przecisnąć przez sitko(...)soli do smaku i cukru do lekkiego osłodzenia jeśli to konieczne. Domowa musztarda. Własną musztardę można zrobić z kilku prostych składników. I będzie ona doskonałym dodatkiem do dań z grilla. Aby ją przygotować wystarczy połączyć kilka łyżek nasion gorczycy (żółtych i brązowych) z taką samą ilością octu, soku z cytryny, kurkumą, solą i cukrem. Całość należy dokładnie wymieszać np. przy
naRuszciebogaty w smaki ostry i owocowy sos może być również doskonałą glazurą do łososia, kiełbasek z grilla lub nawet klopsów. Polecamy również nim polać np. podgrzany ser Brie i podawać z krakersami. Składniki: 1 ½ kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki oleju roślinnego 1 cebula 2 szklanki malin (najlepiej świeżych lub rozmrożone niesłodzone) 2 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki melasy(...)około 12 minut).Następnie nieznacznie ostudzić. Przelać całość do blendera i dokładnie wymieszać do formy przecieru. Następnie przecedzić przez gęste sitko. Skrzydełka natrzeć pozostałą solą i pieprzem. Umieścić na grillu i grillować aż będą gotowe. Następnie skrzydełka umieścić w przygotowanym wcześniej malinowym sosie i grillować jeszcze po 2 minuty z każdej strony. Podawać z pozostałym sosem malinowym do maczania. Zobacz
naRuszciedworze zimno, zima zbliża się wielkimi krokami a u mnie w domu... wielkie grillowanie! Nie ma to jak grill elektryczny! Poszperałam w lodówce i na mój grill wrzuciłam kiełbaskę, piersi z kurczaka, boczek a nawet znalazłam kawałeczek schabu. Wszystko było bardzo smaczne.:) Schab i pierś przyprawiałam tak samo. Składniki: -pierś -schab -przyprawy (papryka słodka, majeranek, kucharek, ostra papryka) Sposób przygotowania(...)Piersi i schab myjemy. Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1cm. Przyprawiamy z obu stron i kładziemy na rozgrzany grill. Smażymy aż się zarumienią. Na moim grillu znalazła się również kiełbasa zwyczajna, ponacinałam ją w kwadraciki i wrzuciłam na ruszt. Oprócz kiełbasy był również boczek wędzony. Kupiłam go w plastrach więc za wiele nie musiałam przy nim robić. Smażyłam
Magia jedzenia.bogaty w smaki ostry i owocowy sos może być również doskonałą glazurą do łososia, kiełbasek z grilla lub nawet klopsów. Polecamy również nim polać np. podgrzany ser Brie i podawać z krakersami. Składniki: 1 ½ kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki oleju roślinnego 1 cebula 2 szklanki malin (najlepiej świeżych lub rozmrożone niesłodzone) 2 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki melasy(...)około 12 minut).Następnie nieznacznie ostudzić. Przelać całość do blendera i dokładnie wymieszać do formy przecieru. Następnie przecedzić przez gęste sitko. Skrzydełka natrzeć pozostałą solą i pieprzem. Umieścić na grillu i grillować aż będą gotowe. Następnie skrzydełka umieścić w przygotowanym wcześniej malinowym sosie i grillować jeszcze po 2 minuty z każdej strony. Podawać z pozostałym sosem malinowym do maczania. Zobacz
naRuszcieTworzenie własnych przypraw i sosów urozmaica klasyczne potrawy z grilla. Oto kilka przepisów na bardziej naturalne domowe przyprawy i sosy do grilla, które można przygotować w domu. Domowy ketchup. Smak dobrych pomidorów jest wyjątkowy. Można powiedzieć, że nie trzeba ubierać go w dodatkowe aromaty używając przypraw. Pomidory należy przeciąć wzdłużnie na pół, pozbyć się nasion, Miąższ przecisnąć przez sitko(...)soli do smaku i cukru do lekkiego osłodzenia jeśli to konieczne. Domowa musztarda. Własną musztardę można zrobić z kilku prostych składników. I będzie ona doskonałym dodatkiem do dań z grilla. Aby ją przygotować wystarczy połączyć kilka łyżek nasion gorczycy (żółtych i brązowych) z taką samą ilością octu, soku z cytryny, kurkumą, solą i cukrem. Całość należy dokładnie wymieszać np. przy
naRuszciePapryka w ketchupie... Paseczki kolorowych papryk. Pióra ostrej cebuli. Zatopione w zalewie ketchupowej. Idelany dodatek do mięs i kanapek. Pyszna przekąska na imprezy czy grilla. Polecam! Składniki: 3 kg papryki (u mnie żółta i czerwona); 1 kg cebuli. Zalewa: 1 litr dobrej jakości ketchupu pikantnego; 1 szklanka octu spirytusowego 10%; 1 szklanka białego cukru; 1 szklanka oleju; 2 łyżeczki(...)Pudliszki. Jeśli papryka ma być delikatna w smaku, należy dodać łagodnego ketchupu. Jest to doskonała alternatywa dla papryki konserwowej. Papryka w ketchupie idelanie nadaje się do mięs z grilla. Paprykę można także jeść podgrzaną, np. z dodatkiem ananasa, jako sos np. słodko - kwaśny do ryżu. Szklanka = 250 ml. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaGrillowany łosoś z koktajlowymi pomidorami, to idealny pomysł na lekkie, zdrowe i szybkie danie na grilla. Czasami tak niewiele nam potrzeba do szczęścia.... Natura, słońce i biesiada na świeżym powietrzu. Składniki : 2 filety z łososia ok. 300-400g sól pieprz ząbek czosnku zioła prowansalskie oliwa z oliwek sok z cytryny gałązka pomidorów koktajlowych (kilkanaście sztuk) 2 plasterki cytryny Sposób(...)sól, pieprz i zioła prowansalskie, a ząbek czosnku kroimy drobno i dodajemy również do marynaty wszystko mieszamy, polewamy marynatą rybę i odkładamy na 15 min. w tym czasie rozpalamy grilla, pomidory obtaczamy w oliwie z oliwek - można do smaku posolić je delikatnie, ale to już wedle własnego uznania, bowiem mniej słone potrawy wydobywają z siebie swój prawdziwy smak i aromat
zobacz ich smakSuper pomysł na grilla, pyszne i chrupiące szaszłyki z mięsa wieprzowego i nie tylko, podane z duszonymi ziemniakami z pieczarkami, oprószone świeżymi ziołami. Jest to fajny posiłek na kolację przy grillu w gronie rodziny czy znajomych. Na grilla przygotowałam szaszłyki z wieprzowiny, wędzonego boczku i gruszki! Dała tak niepowtarzalny aromat i smak. Goście byli bardzo zadowoleni! Polecam! Duszone ziemniaczki, często(...)olejem. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin, a najlepiej na całą noc. Na szpadkach nadziewamy na przemian, mięso, gruszkę i boczek, w proporcjach jakich lubicie. Pieczemy na grillu na złoty kolor. Podajemy z gorącymi ziemniaczkami! Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykW kuchni i na mój profil na Instagramie Smyk_W_Kuchni (#smykwkuchni). Buźka
SMYKWKUCHNI