grill - 12274 przepisów (strona:66/819)

Szaszłyki z kurczaka marynowane w sosie paprykowym 229

Wczorajszy sos paprykowy wykorzystałam na szaszłyki z kurczaka. Uważam sezon grillowy za otwarty choć grillowałam na elektrycznym grill. Nie miałam nawet ochoty wyjść na balkon. Mimo słońca wieje zimny wiatr. Wydaje się, że jest ciepło, a tu wciąż zimno…Dlatego skusiłam się ugrillować szaszłyki z kurczaka w domu i ciepełku. Takie szaszłyki z kurczaka można z powodzeniem podać(...)perskim chlebkiem jeśli planujecie grilla w plenerze. Ja jednak w domu ugotowałam szafranowy ryż z czarnuszką. Szaszłyki z kurczaka Składniki: na 4 porcje 8 bambusowych szpikulców 600 g fileta z kurczaka 100 ml sosu paprykowego, tutaj przepis 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu Dodatkowo ryż z czarnuszką, tutaj przepis sałatka warzywna Przygotuj marynatę na mięso według przepisu

codojedzenia
Grillowany kurczak z purée z topinambura 164

Jeżeli jesteś na diecie i szukasz pomysłu na obiad to ten przepis jest dla Ciebie :) Kurczak z grilla, warzywa i p urée z topinambura - zdrowo i pysznie! Topinambur, czyli słonecznik bulwiasty - jest sprawdzonym sposobem na odchudzanie a także wskazany do spożywania dla diabetyków. Składniki na 2 porcje: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 500 g topinamburu (u mnie z Biedronki(...)mrożonych warzyw na patelnię 1,5 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka masła 1 jajko pieprz zioła prowansalskie przyprawa do grilla Przygotowanie: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na 6 mniejszych kawałków. Jajko i zioła mieszamy w miseczce - wkładamy kurczaka i odstawiamy na min. godz. do lodówki. Piekarnik nagrzej do temp. 240 stopni - opcja grill. W tym czasie obieramy bulwy

Alutka-Gotuje
Grillowanie z Sokołowem i magazynem Kukbuk 186

Tematyka warsztatów była jak najbardziej na czasie - grillowanie. Ponoć Polacy to mistrzowie tej dyscypliny:) A jakie grillowanie może się odbyć bez sprzętu? - Był też z nami przedstawiciel sklepu Top Grille , partnera firmy Weber , który pokazywał nam różne rodzaje grillów oraz opowiadał o ich możliwościach. Podczas warsztatów sama miałam okazję się przekonać, że potrawy grillowane na gazie, jak i na węglu(...)nazwać to degustacją, to jak nazwać Stadion Narodowy orlikiem:) To była prawdziwa uczta!   Grillowane grzanki z masłem czosnkowym, sałatka tajska, sałatka w arbuzem i fetą, żeberka z grilla, szaszłyki, salsa z grillowanej papryki, dip rzodkiewkowy, grillowane warzywa, ziemniaczki z boczkiem i serem, i mnóstwo pysznego soczystego mięsa! Tyle smaków, aromatów, kolorów! Nie mogło zabraknąć też deseru. Wymyślone przez Dominika

Obiad gotowy
Papryka nadziewana kaszą jaglaną 163

Kolejna propozycja na grilla. Tym razem nie mięso. Papryka i kasza jaglana to doskonałe połączenie, które z całą pewnością Wam zasmakuje. Danie nie jest ani trudne, ani czasochłonne. Trzeba chwilę odczekać, aby na grillu się doskonale zapiekło i smakowało, ale tak to naprawdę robi się go niedługo. Polecam wypróbować. Swoją drogą nie wiedziałam, że grillowane warzywa (bez mięsa) są takie(...)pokroić drobno i dołożyć do wyjętej z woreczka ugotowanej kaszy jaglanej. Dodajemy natkę pietruszki, marchew, przyprawiamy i mieszamy dokładnie. Przygotowany farsz przekładamy do wydrążonych papryk. Całość pieczemy na ruszcie grilla przez ok. 30 minut, podajemy ciepłe.      www.alma24.pl

Gotuję Testuję
Szaszłyki paprykowe 188

Witajcie w sierpniu :). Dziś jest strasznie upalny dzień, jutro zapowiadają znów podobny, a jutro... weekend. Zapewne większość z nas będzie przygotowywać pysznego grilla. Dlatego dziś chciałabym Wam polecić wspaniały przepis na szaszłyki paprykowe. Są nie dość, że pyszne to jeszcze bardzo kolorowe i proste w przygotowaniu. Warto!  Szaszłyki paprykowe 20 dag schabu 20 dag kiełbasy śląskiej 1 papryka czerwona(...)żółtą, kawałek schabu, paprykę czerwoną, krążek cebuli, kawałek kiełbasy oraz paprykę zieloną i tak do końca patyczka. Nabijamy kolejno na wszystkie patyczki. Delikatnie solimy i układamy na tackę do grilla lekko polaną olejem. Pieczemy na grillu około

Gotuję Testuję
Karmazyn na mozzarelli z melanżem dodatków w winegrecie - roodbaars 179

powiększa swoją objętość. Czyli wydający się małym surowy filet, po usmażeniu będzie nieco większy/grubszy. Filety z Karmazyna nadają się do smażenia na patelni (i tak jest najprościej), z grilla lub zapiekane, parowane lub gotowane. Wszechstronnie. Ja lubię Karmazyna najprościej czyli z patelni z ciekawymi dodatkami, tak jak dzisiaj. Tutaj link - jak wyfiletować Karmazyna SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 filety(...)lepiej powstanie winegretowa emulsja. Nastawić ryż do ugotowania na sypko. Posolić bardzo delikatnie, mniej niż biały ryż. Rozgrzać patelnię grillową i 1 łyżkę oleju (grillowa dla uzyskania wzorku grilla na kabaczku). Drugą gładką patelnie rozgrzać do smażenia ryby z kilkoma łyżkami oleju. Im więcej tym lepiej. Mięso Karmazyna smażone ze skórą ma tendencję do lekkiego zwijania się i pęcznienia przez

Sztuka gotowania w/g Samiry
Ogórki z przyprawą do grilla 214

Jeśli jeszcze macie odrobinę miejsca w swoich spiżarniach i piwnicach, to nie może w nich zabraknąć pikantnych ogórków z przyprawą do grilla. Pokrojone w kostkę mogą posłużyć jako sałatka obiadowa, są też wspaniałym dodatkiem do dań grillowych. Jeśli i Ty masz takie "ostrzejsze" upodobania, wykorzystaj ten przepis i zrób choćby kilka słoiczków :) Składniki: Etap pierwszy: 4kg ogórków 1 szklanka soli(...)1/2kg cebuli 7 gałązek selera 9 szklanek zimnej wody Etap drugi: 8 szklanek gorącej wody 2 i 1/2 szklanki octu 3 i 1/2 szklanki cukru 1 przyprawa "Grill klasyczny" 1 przyprawa "Grill pikantny" Kilka ziarenek ziela angielskiego Kilka liści laurowych Sposób przygotowania: 1. Etap pierwszy: Wodę wymieszać z solą. Ogórki, cebulę pokroić w kostkę, selera posiekać. Zalać przygotowaną zalewą, moczyć

Kuchnia w czekoladzie
Szaszłyki ze schabu 150

zostały na patyczki w sposób charakterystyczny dla kuchni wschodniej, gdyż tak przygotowuje się satay’e z drobiu. Szaszłyki ze schabu to doskonała przekąska na obiad, przyjęcie, czy na letniego grilla. Schab oczywiście można pokroić w kostkę, ale w tej formie schab lepiej się prezentuje. Mięso na szaszłyki krojone jest w długie paski i w formie harmonijki nabijane jest na patyczki(...)szaszłyków, wizualnie wygląda to efektowniej i mięso lepiej się dopieka na patelni grillowej. Polecam nasz sprawdzone przepisy z grilla, a szczególnie szaszłyki z kurczaka/ Satay z kurczaka Szaszłyki ze schabu są bardzo smaczne i warte ponownego przygotowania. Idealnie pasują do sałatki ziemniaczanej w skandynawskim stylu. Składniki: 4 plastry schabu wieprzowego 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placuszki Naan z grilla 191

powierzchni każdą z kulek rozwałkować na okrągłe placki, każdy około 20 cm średnicy. Ułożyć je na papierze do pieczenia i pozwolić im odpocząć około 20 minut. W międzyczasie rozgrzać grilla. Każdy okrąg ciasta natrzeć oliwą z oliwek i grillować przez około 1 minutę aż będzie złocisty od spodu a na wierzchu zrobią się pęcherzyki. Odwrócić i grillować jeszcze około minutę(...)Polecamy grillować placuszki Naan na kamieniach do pizzy . The post Placuszki Naan z grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Cygański kociołek 200

pieczarek, obranych, pokrojonych w plastry 300 g wędzonego boczku, pokrojonego w plastry 1 kiełbasa podwawelska (ok. 200g) kilka dużych liści białej kapusty 6 łyżeczek ostrej przyprawy do grilla 3 łyżeczki słodkiej papryki sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: kefir do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotowanie: Przygotowujemy duże naczynie z pokrywą, które można stawiać na kuchence, jak również(...)włożyć do piekarnika (np. gęsiarka lub garnki do tego przeznaczone). Na dnie układamy kilka liści kapusty. Układamy połowę ziemniaków doprawiamy solą, pieprzem, 2 łyżeczkami ostrej przyprawy do grilla i 1 łyżeczką słodkiej papryki. Układamy połowę pieczarek, cebuli, boczku i kiełbasy. Całość przykrywamy kilkoma liśćmi kapusty i ponownie układamy warstwy - ziemniaki, sól, pieprz, 2 łyżeczki przyprawy do grilla, 1 łyżeczka słodkiej

My Culinary Art
SZPARAGI Z GRILLA 162

Nasze ostatnie odkrycie- szparagi z grilla posypane serem, idealne jako dodatek do obiadu, kolacji, ale także jako samodzielne danie. Dla mnie pychotka. Lekkie a zarazem pożywne. No i ten smak... bajeczny... :-) Składniki: - zielone szparagi po 250-500g na osobę lub dowolnie - ser typu Grana Padano, Parmezan, itp. - masło czosnkowe lub dowolne inne dodatki Szparagi umyć, odłamać (dolne) końcówki, delikatnie(...)wytrzeć. Umieścić na rozgrzanym grillu (u mnie ruszt żeliwny) i obsmażać po kilka minut, przewracając kilka razy w trakcie smażenia. Muszą się lekko przyrumienić, u mnie trwa to ok.10 minut, ale zależne jest od grilla. Powinny być lekko chrupiące, wówczas są najsmaczniejsze. Po zdjęciu z grilla posypuję startym serem Grana Padano, Parmezanem lub dowolnym innym. Idealnie sprawdzi się również masło

Smaczne Zdrowe
Szaszłyki z łopatki, boczku, cukinii, papryki i cebuli 323

Dzisiaj propozycja na grilla.  Kolorowe szaszłyki z łopatki, boczku, cukinii, papryki i cebuli. Zastanawiacie się, jakie są? Mięso jest mięciutkie, warzywa lekko al dente. Zapach z grilla upaja za sprawą cebuli. Dzięki składnikom o fajnej barwie, szaszłyki cieszą również wyglądem. Ładne i smaczne. Jeśli będziecie grillować w tak piękny , słoneczny dzień, jak ja, to nie można chcieć niczego więcej(...)nadziewamy naprzemiennie mięso i warzywa.  Szaszłyki są gotowe do grillowania. Z tej ilości składników wyjdzie 7 szaszłyków. Szaszłyki grillujemy na niewielkim żarze do miękkości mięsa. Właściwa temperatura na grillu to taka, gdy mięso i warzywa się nie przypalają w czasie grillowania.  W moim przypadku szaszłyki były gotowe po 12 minutach grillowania. W połowie czasu grillowania (czyli po około

Smak mojego domu
KUKURYDZA Z GRILLA 188

KUKURYDZA Z GRILLA to nie tylko świetny dodatek do innych dań, ale sama w sobie stanowi smaczną przekąskę. Zawiera wiele witamin i świetnie prezentuje się z przypieczonymi paskami. Artykuł KUKURYDZA Z GRILLA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
ŻEBERKA BBQ Z GRILLA 168

Jedyne, co nam się marzy, to piękna pogoda. Nie dość,... Artykuł ŻEBERKA BBQ Z GRILLA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zboczki - idealna przegryzka na grilla 168

Podane na gorąco, ciągnące się żółtym serem, z wędzonym posmakiem śliwki i bajecznym wprost zapachem grillowanego, tłuściutkiego boczku - krótko mówiąc: orgia smaku !  Tym razem zboczki przyrządziłam z wykorzystaniem grilla .  Sprzęcioch to był zdecydowanie w wersji mini - grill-miniaturka wręcz, Mistrzem Południowoafrykanskiego Grilla Braai na pewno z jego pomocą bym nie została :P - ale na moim balkonie w mieszkaniu(...)Zacisnąć wykałaczką. Ułożyć na aluminiowej tacce do grillowania. Grillować na średnio rozgrzanym żarze ok 10 minut - w ostateczności mo ż na u ż y ć piekarnika i jego opcji grilla : górna grzałka, górny poziom piekarnika. Podawać jako gorącą przekąsk ę . Choć na zimno zboczki też są rewelacyjne

Grunt to przepis!