grill - 12274 przepisów (strona:373/819)

Przepisy na Dania jednogarnkowe 226

Gulasz z bakłażana Pęczak z młodą kapustą – szybki obiad Risotto z botwinką Karkówka z grilla i kasza Risotto ze szparagami Gulasz z cukinii z szybkowaru Leczo z cukinią Kurczak z szybkowaru Ziemniaki po cygańsku Kiełki na patelnię i kasza bulgur Zupa gulaszowa Biała kiełbasa pieczona z warzywami Kalarepa na ciepło Kasza jęczmienna z grzybami leśnymi Bigos z dyni Fasolka

Dorota Smakuje
Naleśnikowe cannelloni z boczkiem i szpinakiem 141

rulon. Nafaszerowane naleśniki ciasno układamy w naczyniu. Całość zalewamy pozostałym sosem.   Wstawiamy całość do zapieczenia na około 15-20 minut. Na ostatnie 3 minuty zapiekania polecam włączyć opcję grill, aby wierzch się ładnie zrumienił. Podajemy gorące.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Grillowane awokado z fetą i pomidorami 99

łyżeczka oliwy – sól, pieprz Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę (łyżeczką możemy wykroić większy otwór po pestce) i kładziemy przecięciem do dołu na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu elektrycznym, pieczemy 5-8 minut. Pomidora oraz fetę kroimy w drobną kostkę i łączymy z posiekaną cebulą. Grillowane awokado wypełniamy przygotowaną fetą, skrapiamy oliwą i doprawiamy solą oraz pieprzem. Smacznego! Artykuł

Be Fit Be Strong
Sałatka z wędzonym serem kozim, burakiem i borówkami 119

wieku. Słonawy i dymny w smaku — doskonały nie tylko na kanapkę czy jako półprodukt do sałatek. Z upływem dni zmienia smak na wyrazistszy zyskując uznanie kolejnych amatorów. Idealny na grilla lub na ognisku.”* Sałatka ze szpinakiem, gotowanym lub pieczonym buraczkiem, garścią borówek podana z podsmażonym i jeszcze ciepłym wędzonym serem…. pyszności. Aby jednak wszystko dobrze smakowało ważne jest

Tajemnice Smaku
Crème Brûlée z winnymi śliwkami i rozmarynem 85

spalony krem”. Aksamitny krem przygotowujemy z żółtek, śmietanki, cukru i wanilii, potem pieczemy, chłodzimy a na koniec posypujemy cukrem i opalamy palnikiem. Ponoć można gotowy krem zapiec pod grillem piekarnika, my jednak nie praktykowałyśmy tej metody, więc  polecamy zakup małego palnika. ** Składniki – na 4 ramekiny (kokilki) o pojemności 150 ml WINNE ŚLIWKI 6 dużych śliwek węgierek

Tajemnice Smaku
Ogórkowa sałatka z serem feta i z czerwonymi porzeczkami 90

Świeże, chrupiące ogórki, najlepiej gruntowe, kawałek sera feta, kilka listków bazylii, dresing i na to garść czerwonych porzeczek. Prosta, letnia, orzeźwiająca sałatka, która świetnie komponuje się z daniami z grilla. Dla mnie w upalne dni to również idealna przekąska lub samodzielne danie. Składniki 500 g ogórków 1 -2 garście czerwonych porzeczek listki bazylii z  1 – 2 łodyg

Tajemnice Smaku
Smażony camembert. 147

Dziś zapraszam, na smażony camembert. Zawsze smażyłam ser żółty, a camembert robiłam na grillu, ale jakiś czas temu, wypatrzyłam w internecie, że smażony camembert wygląda bardzo apetycznie. Oczywiście postanowiłam wypróbować. Okazało się, że bardzo nam posmakował. Od tamtego czasu, robię dość często. Bardzo lubimy ze swojskimi frytkami. Składniki: 2 sztuki sera camembert 1 jajko bułka tarta do obtoczenia sól, pieprz

Agusiowe smakołyki
Zapiekanka pasterska z czerwoną fasolą, pomidorami i parmezanem 108

szklimy na oleju. Dodajemy odsączoną fasolę i przyprawy i razem podsmażamy. Dodajemy pomidory i dusimy 5 minut. Całość przelewamy do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni w opcji grill. Ugotowane ziemniaki ugniatamy i przykrywamy nimi warzywa. Zapiekamy, aż ziemniaki się przyrumienią (w moim piekarniku było to 15 minut). Przed podaniem posypujemy startym parmezanem oraz tymiankiem. Smacznego :)   Artykuł Zapiekanka

Mienta blog
Obiad w wersji FIT - sposób na pysznego indyka! 125

piersi indyka (100 g 1 porcja) - 100 g komosy ryżowej - czerwona - 1 duży batat - 150 -200 g dyni piżmowej - 4 garście świeżego szpinaku - 2 ząbki czosnku - przyprawa do grilla - mieszanka ulubionych pestek słonecznik, dynia itp. - przyprawa do indyka Indyk: Możemy przygotować na dwa sposoby, pierwszy to ugotowany filet z indyka, druga na oliwie z oliwek smażymy indyka z dodatkiem przyprawy

SMYKWKUCHNI
Opiekane roladki z tortilli z warzywami i żółtym serem 153

paprykę i pomidory. Na drugiej połowie placka rozłożyć żółty ser. Placek tortilli zwinąć jak najciaśniej, zaczynając od części z warzywami. Opiekanie roladek z tortilli Roladki z tortilli opiekać na grillu lub w obustronnym grillowym opiekaczu. Ciasno zwinięte roladki układać w mocno rozgrzanym grillowym opiekaczu. Opiekacz zamknąć i delikatnie docisnąć. Roladki opiekać przez około 30-45 sekund. Nie powinny zbyt długo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak przygotować solankę do ryb 184

kilka najważniejszych zasad. Oczywiście potrzebujemy do tego wędzarni. Najlepsze będą wędzarnie, które już za nieduże kwoty możemy zakupić w sklepach. Jednak jeżeli nie posiadamy takiej wędzarni to możemy użyć grilla z pokrywą lub w specjalnie przygotowanej beczce. Własnoręcznie uwędzone ryby są znacznie lepsze niż te sklepowe. Niestety w dzisiejszych czasach produkty, które kupujemy w sklepach jako “wędzone” często mają tylko

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Gołąbki inaczej 421

smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieloną pietruszką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gołąbki inaczej

Blog z Apetytem