grill - 12274 przepisów (strona:367/819)

Pesto z pokrzywy i słonecznika 126

liście do całości. Ja pod koniec dodałam odrobinę wody, gdyż dla mnie pesto było zbyt gęste. Pesto podawać na kanapce, grzance, z makaronem, czy jako dip do mięs z grilla

CynamonemPoOczach
Chleb na maśle orzechowym 107

Chleb na maśle orzechowym pięknie wyrasta i przypomina nieco wyglądem i strukturą chleb tostowy. W smaku dość mocno wyczuwalne są jajka, jeśli wam to przeszkadza to

WegePrzepis
Pulpety rybne w sosie koperkowym 79

fani ryb i tacy, którzy najchętniej zapomnieli by o ich istnieniu. Dzieci też mają swoje upodobania (np szprotki w oleju albo paluszki rybne). Ja lubię ryby pieczone, ryby z grilla albo ryby duszone w sosie – bardzo smakuje mi ryba po meksykańsku, którą Wam polecam!. Pulpeciki i klopsiki to jest danie lubiane przez małych u dużych. Ta niewielka forma

Dorota Smakuje
Wiosenny obiad ze szparagami, mizerią z rzodkiewki i a'la schabowym z pieczarki! 100

których nie miałam ponad 1,5 roku. Trochę mnie dziwią bo mięso gości u mnie 1-2 razy w miesiącu, ale widocznie mój organizm go potrzebuje. Także kaszankę z grilla już mam zaliczoną w majówkę! Hahah! Ale jaki przepis mam na nią! O losie jedyny mówię Wam! Ale to niebawem! Dzisiaj totalne sztosiwo: gotowane na parze ziemniaki i szparagi, plus

SMYKWKUCHNI
Micha pełna zdrowia z pęczakiem 95

Drobno posiekaj 2 ząbki czosnku, a następnie płaską stroną noża rozetrzyj z łyżeczką soli i oregano na pastę. Obtocz nią dokładnie krewetki i wstaw je do piekarnika pod sam grill na 5-7 minut. Krok 3 Przygotuj dressing: wymieszaj 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami oleju sezamowego i 2 łyżkami octu ryżowego. Krok 4 Zagotuj w rondlu litr wody

Niedzielny kucharz
Pyszna surówka z wczesnej kapusty 96

smaku solą, cukrem i mielonym pieprzem *** *** Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na około pół godziny, aby smaki się przegryzły *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Roladki schabowe ze szparagami FIT 77

Mniam! Przygotowanie szparagów jest niezwykle proste, dlatego warto włączyć je do codziennej diety nawet w ich najprostszej wersji. Na moim Instagramie w Stories znajdziecie również przepis na szparagi z grilla Przy podziale na 5 porcji, jedna roladka to około 135 kcal, B: 21,1g, T: 3,6g, W: 4,6g. Składniki na 3-5 porcji: – 500g zielonych szparagów

Be Fit Be Strong
Salsa dodatkiem na grilla 90

Długi, majowy weekend zachęca do wypoczynku na świeżym powietrzu. To doskonała okazja, by urządzić grilla, jak jednak sprawić, by menu szykowane na majówkę zaskoczyło gości oryginalnym smakiem? Można sięgnąć po salsę – sos, który ożywi każdą potrawę. Jaka salsa? Salsa po hiszpańsku to po prostu „sos”. Występuje w różnych wersjach, choć zazwyczaj mówiąc „salsa” ma się na myśli wersję roja (czerwoną

jakszef.pl
Quesadilla z indykiem lub wołowiną / Turkey or beef quesadilla 82

ingredients on the tortilla – first the cheeses, than meat, fried vegetables and corn, cheese again on the top, cover everything with the second tortilla. Heat up the pan grill and fry the quesadilla on medium heat on one side until it will get golden-brown stripes on the bottom. Noe operation „quesadilla turning” begins, it is not as hard

Martyna Cooks
Stek wołowy z czarnym fettucine / Beef steak with black fettuccine 55

rinse with cold water, just put it on the pan with the sauce and mix until it combine smoothly with the sauce. Put the meat on preheated grill pan and fry it 1-1,5 minutes (depends on the thickness) both sides, this will give you medium rare meat. Take it of the pan and lay aside for the meat

Martyna Cooks
Świeża sałata z winogronami i bakłażanem / Fresh salad with grapes and eggplant 83

ingredients into a small jar, close it and shake until the ingredients combine. When the sauce is ready pour it over the salad and mix it all together. Preheat grill pan, put the eggplant on it and fry it until it softens changing sides from to time. When it’s ready take

Martyna Cooks
Rosół drobiowy / Chicken broth 76

hours. Peel the vegetables, brown the onion over the burner, if you don’t have gas kitchen put in the oven under grill. When the is done with laying in salty water wash it and put back in the pot, fill it with fresh cold tap water and start to cook on a medium heat. When it start

Martyna Cooks
Kurczak, szparagi i pappardelle / Chicken, asparagus and pappardelle 66

yogurt and cheese (cut into smaller pieces, so it’ll melt faster), let it simmer on medium heat for a while, mix once or twice. Preheat a grill pan with a tablespoon of frying oil and fry the asparagus on it, turn them few times so they’ll be equally fried on every side. Don’t worry

Martyna Cooks
Moussaka 70

moussaka. Simmer the sauce until it thickens. In the meantime it’s time to prepare the eggplant, which has to be grilled. When the eggplant os on the grill pan it’s time for potatoes – you have to cut them into thin slices, you can use a knife or a grater. Mix the yogurt, eggs and finely

Martyna Cooks