kotleciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** Podajemy z ulubionymi dodatkami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Serowe kotleciki z piersi kurczaka pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSAŁATKA GRECKA Jedna z moich ulubionych letnich sałatek ( w lato moim zdaniem jest najsmaczniejsza, gdyż wszystkie warzywa wtedy mają smak i zapach) Pasuje do potraw z grilla ale może także stanowić samodzielną przekąskę. Składniki*: 6 ogórkow 5 pomidorow 1 duza lub 2 mniejsze papryki (mogą być różnokolorowe) 1 mała czerwona cebula 200-250 g. sera feta
Kulinarnie z Polką na Kresachpachnie nutą cytrusa, ma super teksturę jest chrupiące i takie rześkie i świeże! Takie danie sprawdzi się idealnie jako obiad, lunch czy kolacja! Jest super pomysłem na imprezę, na grilla jako przystawka czy obiad. Proste, pyszne ale wysokokaloryczne, bo znajdziemy tu boczek i ser parmezan, więc uważajcie z ilością! Co by w boczki nie szło ;-) Warte grzechu! Mój pomysł
SMYKWKUCHNIdrugiego trzeba się wieczorem opatulić kocem, bo robi się zimno. Na dodatek w Warszawie komary żrą jak wygłodniałe wampiry i o przesiadywaniu w długie letnie wieczory w ogródkach, przy grillu raczej nie ma mowy. Problemem stają się nawet spacery. Dawniej komary cięły głównie wieczorem, teraz, te latające piranie atakują stadami przez cały dzień. A na spacer iść trzeba
Niedzielny kucharzPrzepis na przepyszny grecki dip, idealny dodatek do grillowanych potraw. Mój ulubiony letni sos, kremowy i orzeźwiający w smaku. Ten klasyczny grecki sos również fantastycznie komponuje
Pani M - kuchnia smakowitarazem proponuję Wam przepis na pyszne tosty z groszkiem i rzeżuchą, które możecie podać jako przystawkę lub przekąskę do apertifu. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do grilla i letniego bufetu. Ja ostatnio podałam takie tosty właśnie do apertifu i goście byli nimi zachwyceni. Zdrowe, kolorowe i smaczne, gorąco zachęcam do spróbowania! Przygotowanie: 20 min. Gotowanie: 35 min. Porcja
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapowder. Add milk, water, oil and yolk to the flour, mix briefly. Gently combine with protein foam. Before warming, apply a thin layer of oil to the waffle iron grille, close and heat (approx. 7-8 minutes). Take the portions of dough with a ladle and spread evenly. Close and bake for about 4 minutes (do not open the waffle
Delicious Placezasadzie brak innych przypraw (poza solą i pieprzem). Moja wersja zawiera dodatkowo trochę imbiru, cynamonu i kuminu. Moim zdaniem mimo egzotycznego pochodzenia świetnie się sprawdza do polskich dań z grilla
Milion SmakówSzybka sałatka warstwowa z jajkiem i pomidorem to uniwersalna przekąska, która świetnie pasuje na grilla, rodzinne spotkanie przy stole albo lunch do pracy. Ta wegetariańska sałatka jest lekka i bardzo smaczna, a do tego prosta w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników. Ostatnio stała się moim hitem imprezowym, polecam serdecznie! Składniki na szybką sałatkę warstwową z jajkiem i pomidorem
e-PrzepisyKulinarnetych, którzy nie mogą pozwolić sobie na dalszy wyjazd, a mieszkają w Poznaniu. Dlatego jest na miejscu nr 3. Miejsce zazwyczaj zatłoczone, ale za to można zabrać ze sobą grilla i legalnie rozpalić ognisko. Jest tam wszystko co potrzeba! Nawet boisko do koszykówki. :) Jaka jest Wasza ulubiona miejscówka i co zabieracie ze sobą wyjeżdżając nad jezioro? Składany komplet stół
MintTastejego specyficznego zapachu, który nie każdemu podchodzi. Tak przygotowana surówka jest bardzo chrupiąca i świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, wegetariańskich, a także do dań z grilla. Składniki: 1 mały kalafior 1 pęczek koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Kalafiora pozbawiamy liści, myjemy, osuszamy. Dzielimy na różyczki, a następnie ścieramy
Kuchnia MagdaLenyjego specyficznego zapachu, który nie każdemu podchodzi. Tak przygotowana surówka jest bardzo chrupiąca i świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych, rybnych, wegetariańskich, a także do dań z grilla. Składniki: 1 mały kalafior 1 pęczek koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Kalafiora pozbawiamy liści, myjemy, osuszamy. Dzielimy na różyczki, a następnie ścieramy
Kuchnia MagdaLeny