Wtorek to dobry dzień, żeby sprawić sobie małą przyjemność i połechtać podniebienie :) Lekka, prosta i bardzo smaczna przystawka, jaką są pieczarki po liguryjsku to świetny pomysł na kolację, lekki lunch lub ciepłą przekąskę, a także niecodzienny dodatek do grilla. Soczyste grzyby wypełnione po brzegi aromatycznym farszem na bazie bułki tartej i mnóstwa ziół roznoszą swój zapach w kuchennych przestworzach, wypełniając nim najciemniejsze zakamarki. Po kręgosłupie przechodzi maleńki dreszczyk ekscytacji, bo już w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)