grill - 12274 przepisów (strona:350/819)

Sos z orzechów ziemnych 58

czasu do czasu korzystamy w domu z grilla elektrycznego. Grillujemy na nim cukinię, cebulę, kapustę pekińską, czasami pieczarki lub paprykę. Bywa też mięso, a jakże, najczęściej piersi z kurczaka lub indyka. Zawsze wydawało mi się, że do tego typu mięsa będzie pasował sos orzechowy. Zrobiłam go więc, zjedliśmy do dna. Genialny. I jedna uwaga: masło orzechowe, które do niego zrobiłam

Kardamonovy
Marynowana cebula 49

dodatek do bułek z szarpaną. Ostatni obecnie, nie ogólnie. Przepis szybki i przyjemny (poza uronieniem paru łez). Zastawiam się do czego jeszcze można użyć takiej cebuli. Do dań z grilla? Do sałatek? No tak to by mogło być. Składniki: 2 średnie czerwone cebule 1 szklanka octu winnego pół szklanki cukru 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki soli

Kardamonovy
Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego 59

surówek i sałatek. Nie jest więc niczym dziwnym, że połączyłam go z pekinką. Na dodatek udało mi się dostać młodą kapustę. Surówka będzie dobrze pasować (także) do potraw z grilla, my wchłonęliśmy ją z kotletami z ziemniaków. Składniki: mała główka kapusty pekińskiej 1 większa marchewka 1 mała cebula 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika pół porcji sosu farmerskiego sól pieprz Kapustę

Kardamonovy
Rolada z turbota z sosem z żurawiny 76

delikatny smak. Nie wymaga zbyt wielu przypraw ani aromatów, bo jego smak zdecydowanie broni się sam.  Turbota można dusić i smażyć, ale najlepiej smakuje prosto z grilla lub pieczony. Możemy go podać skropionego sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Pyszny będzie także na przykład z lekkim sosem i warzywami. Ja natomiast tym razem na moim świątecznym stole karpia

Kulinarne przygody Gatity
Szybka i pyszna sałatka Caprese 97

sałatkę, zadbaj o wysoką jakość używanych produktów. Wybierz oryginalną oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, włoską mozzarellę i soczyste, aromatyczne pomidory. Sałatka świetnie sprawdza się jako dodatek do grilla. Jest również idealnym pomysłem na jedno z dań serwowanych na przyjęciu. Kto nie lubi pysznego, kremowego sera, soczystych pomidorów i aromatycznej bazylii? Przygotuj to szybkie danie i oczaruj gości oraz domowników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka grecka z serem feta 92

Sałatka grecka to świetny pomysł na drugie śniadanie, lunch lub lekką kolację. Pyszna, kolorowa, pełna witamin i składników odżywczych świetnie sprawdzi się również jako dodatek do obiadu czy grilla. Soczyste pomidory, zielony ogórek, intensywne w smaku oliwki, chrupiąca czerwona cebulka i kremowy, słony ser feta to połączenie idealne. Sprawdź przepis na Sałatka z makaronem, kalafiorem i cukinią Składniki: mix sałat

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CRÈME BRÛLÉE 78

warstwą skarmelizowanego cukru. Wbrew pozorom deser ten jest bardzo prosty w wykonaniu, wymaga jednak posiadania palnika gazowego do karmelizacji. Alternatywnie można wstawić deser na najwyższą półkę piekarnika z funkcją grilla na kilka minut, by cukier się skarmelizował, ale nie uzyska się efektu takiego jak przy użyciu palnika. W piekarniku deser się ogrzewa, a idealny jest wtedy, gdy krem jest mocno

Smakowity Blog Kulinarny
Golonka pieczona w glazurze z papryką wędzoną pimenton 85

łyżkami zalewy. Dzięki temu na mięsie powstaje wspaniała glazura. W sumie golonka piecze się ok. 30 do 40 minut. Na koniec warto na 3 minuty włączyć termoobieg lub funkcję grilla. Pieczona golonka w glazurze z wędzoną papryką pimenton gotowa do podania Ta golonka pieczona w glazurze z papryką pimenton to prawdziwy majstersztyk. Pimenton cudownie smakuje z wieprzowiną. Jest także idealnym

Korniszonki
Golonka pieczona w glazurze z papryką wędzoną pimenton 94

łyżkami zalewy. Dzięki temu na mięsie powstaje wspaniała glazura. W sumie golonka piecze się ok. 30 do 40 minut. Na koniec warto na 3 minuty włączyć termoobieg lub funkcję grilla. Pieczona golonka w glazurze z wędzoną papryką pimenton gotowa do podania Ta golonka pieczona w glazurze z papryką pimenton to prawdziwy majstersztyk. Pimenton cudownie smakuje z wieprzowiną. Jest także idealnym

Gotujemy i jemy
Najlepsze pomysły na śledzie - 12 sprawdzonych przepisów 108

sosie śmietanowo-majonezowym. Pycha. (klik)     Sałatka śledziowa pyszna, szybka, bez zbędnych dodatków  (klik)    I na koniec bonus :) Pomysł 13 grillowany śledzik :   Śledzie z grilla. Pikantne i chrupiące.  (klik)    Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka biskupa 89

Najlepsza surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem smacznego sosu. Bardzo łatwa a zarazem bardzo smaczna. Wspaniała propozycja jako dodatek do różnych dań obiadowych, jak i również do dań z grilla. Ta sałatka na pewno przypadnie do gustu domownikom. Danie obiadowe z tą surówką będzie jeszcze większą pokusą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka biskupa – składniki: mała główka czerwonej kapusty 2 duże

Olcia gotuje!
Filety z kurczaka z kozim serem 59

razem rozmieszaj. Po 20 minutach pieczenia filetów, wyjmij ze z piekarnika. Na każdym z nich połóż ziołowe masło. Wstaw do piekarnika jeszcze na 5 minut, wsuwając blaszkę jak najbliżej grilla. Wyjmij filety nadziewane kozim serem i podawaj z kaszą z jarmużem. Smacznego! Artykuł Filety z kurczaka z kozim serem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pieczony boczek w sosie pietruszkowym 97

p.n.e. Dawno prawda 🙂. Wczoraj pokazałem Wam zupę maślaną , która zjada się w upalnie dni, pieczony boczek, to danie, które bardziej pasuje na zimne dni, chociaż, kto nie lubi grilla z pieczonym boczkiem i ziemniaki.  Kończąc, życzę Wam smacznego.  👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇩🇰 – Dania Do zrobienia pieczonego boczku, będą Ci potrzebne 1 kg boczku w plastrach

RafalCook
UCZTA WIKINGA – Assassin’s Creed Valhalla 83

chrzan i sól; odstaw sos do lodówki nabij kawałki ryby na patyk smaż lub grilluj rybę z każdej strony po ok. 2 min – jeśli używasz patelni a nie grilla, dodaj odrobinę oleju do smażenia przemyj kaszę pod bieżącą wodą ugotuj kaszę w osolonej wodzie (przez ok. 20 min, tak by była al dente) rozpuść masło na patelni dodaj ugotowaną

Nerds Kitchen
Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 77

serami wszelkiego rodzaju, z mięsem oraz ze słodkimi wypiekami i deserami. Marmoladka którą miło wspominam z wycieczką do Zakopanego, gdzie służyła jako dodatek do serwowanych na ciepło oscypków z grilla. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przetwory Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 słoiczki Przygotowanie 10 min. Gotowanie

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania